11 Eylül saldırılarının 21. yıldönümünde ABD’de iç tehditler gündemde

11 Eylül saldırılarının 21. yıldönümünde ABD’de iç tehditler gündemde
DÜNYAA- | A+   12.09.2022 17.04
Qavun

The Hill’in haberine göre ABD İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas dün yaptığı açıklamada ABD’nin karşılaştığı tehditlerin başında yabancı teröristlere yönelik endişeler gelirken, şimdi ise yurtiçindeki aşırıcılara olan kaygıların ilk sıralarda yer aldığını vurguladı.

MSNBC’ye demeç veren Alejandro Mayorkas, son 21 yıl içinde ABD’nin yüz yüze geldiği tehditlerin çok değiştiğini söyledi.

“11 Eylül saldırılarına baktığımızda o yıllarda ABD’de tehditler yaratmaya çalışan yabancı teröristlere dikkat ediyorduk.” diyen Mayorkas, günümüzde ABD’li yetkililerin yabancı terörizm ideolojisinden etkilenen ülke içindeki bireylerden daha çok kaygı duyduklarına işaret etti.

Mayorkas, son birkaç yıl içinde ABD’deki şiddet ve aşırılık yanlılarının ortaya çıkmasının yeni bir terör tehdidi oluşturduğunu dile getirdi. ABD vatandaşlarının hınç bilinci ve hükümete karşı olan kızgınlığının arttığına dikkat çeken Mayorkas, internetteki dezenformasyon ve hatta kişisel olaylardan kaynaklanan şiddet olaylarının ortaya çıktığını hatırlattı.

Aynı gün ABD Senatosu İstihbarat Komitesi Başkanı Mark Warner, terörizme kıyasla yurtiçinden gelen tehditlerden daha endişelendiğini kaydetti. Warner, terörizmden kaynaklanan tehdidin artık zayıfladığına dikkat çekti.

Mark Warner CBS’in “Face The Nation” adlı programına katıldığı sırada “ 11 Eylül saldırılarının meydana gelmesinden 21 yıl sonra, ABD’ye karşı saldırı yapan teröristlerin yerine yurtiçinde Kongre’de yaşanan kaosa katılanlar olmasına şaşırdım.” dedi.

Öte yandan ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris dün yaptığı konuşmada yurtiçindeki terörizmin çok tehlikeli olduğunu ve ülkeyi zayıflattığını vurguladı.

Harris seçimle iktidara gelen bazı yetkililerin seçim sonucunu ve Kongre’de yaşanan kaosu kınamayı reddettiği gibi son zamanlarda meydana gelen olayların ABD’nin müteffiklerinin ABD’nin demokrasiye olan taahhüdünü tutacağına inanmamasına yol açtığını söyledi.

Son 21 yıl içinde ABD’de 11 Eylül saldırıları kadar büyük olayların ortaya çıkmamasına rağmen yerli terör tehditlerin artmasını, ciddi şekilde değerlendirilmesi gereken bir konu haline geldi.

Büyük çapta can kayıplarına neden olan olayların çok artmasından dolayı ABD, silah kontrolünü güçlendirmeye başladı.

ISO tarafından 9 Eylül’de onaylanan yeni bir kararda ABD’deki silah ve mühimmat satıcılarına yeni bir satıcı kod kategorinin oluşturulacağı belirtildi. Böylece ABD’de kredi kartıyla silah satın alımları takip edilecek. Ancak nakitle silah satın alanlar bu sistem içine dahil edilmedi. Bu karara karşı silah haklarını destekleyenler tepki gösterdi.

ABD’nin Silahlı Şiddet Arşivi (GVA) adlı internet sitesi tarafından yayımlanan verilere göre bu yılın başından haziran ayının başına kadar ABD’de 246 büyük silahlı olay ortaya çıktı. Bu rakam 23 Ağustos’a kadar 428’ye yükseldi. Bu olaylar, 28 bin 622 kişinin hayatlarını kaybetmesi ve 25 bin 521 kişinin yaralanmasına yol açtı.

11 Eylül saldırılarının meydana gelmesinden 21 yıl sonra, ABD’de toplumsal bölücülük, ırk ayrımcılığı, silahlı şiddet ve COVID-19 salgını gibi sorunlar, bu ülkeyi daha karmaşık bir hale getirdi.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Son Güncelleme: 12.09.2022 17:04
11 eylül salıdırıları  Abd  İç tehditler   
Qavun

YORUMLAR

'); $('#myModal').modal('show'); }, beforeSend: function () { status.empty(); }, complete: function (xhr) { status.empty(); if (xhr.responseText === "1") { modalbaslik.html(' Tamamlandı!!'); status.html("Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.En Kısa Sürede Editörlerimiz Tarafından İncelenerek Onaylanacaktır."); yorcek(); } else { modalbaslik.html(' Hata!!'); status.html(xhr.responseText); } } }); });
yakındaki eczaneler nöbetçi

booked.net

 

--------------------------------------------------------

MAKALELER

Türk Kara Ordusu Ne Zaman Kuruldu - Hüseyin Nihal Atsız

---------------------------------------------------------

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bu hafta ne oldu 10 Eylül 2022
Gözler ABD TÜFE verisine çevrildi
İstihdam Rakamları Yönü Belirleyecek
Piyasalar Baskıdan Sıyrılmaya Çalışıyor
Kripto piyasası bu mesaj sonrasında çakıldı
ABD ordusu kıtalararası balistik füze denemesi yaptı
Yeni Haftada Merkez Bankaları Ön Planda
Chobani, Dünya Mülteci Forumu ile mülteci sorununa ve çözüm yollarına dikkat çekti

Son Dakika / En Yeniler

img
Eğitim çalışanlarının talebi yerine getirilmelidir
img
ESBİM, İstanbul dışındaki firmalardan da talep almaya başladı
img
Karşıyaka Tramvayı ile Çiğli Tramvayı buluştu
img
İBB, 'İlk Adım: Kentte Erken Çocukluk' eğitimi veriyor
img
2. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali iki prömiyere ev sahipliği yapıyor
img
Anadolu Girişim Holding'in Ulaşlar Turizm'deki paylarına haciz
img
Bakan Özer'den yeni eğitim öğretim yılı mesajı
img
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu okula uyumu zorlaştırıyor
img
Dünyayı Adana’dan soğutacaklar
img
İzmir Büyükşehir Belediyesi çocukları sporla buluşturdu

Trend Haberler

img
Kılıçdaroğlu: “Dünya'nın en önemli iktisatçılarını İzmir'de toplayacağız”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'in kurtuluşunun 100’üncü yılı kutlamalarına dolayısıyla geldiği İzmir’de Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu'nun toplantısına katıldı. ... Devamı
img
Akşener: 'Sosyal yardımlar gerçek ihtiyaç sahiplerine gitmiyor'
img
İYİ Parti Ardahan İl Başkanı Polat, saldırıya uğradı
img
Resmi Gazete başlıkları 11 Eylül 2022
img
Mansur Yavaş Başkentli muhtarlarla bir araya geldi
img
İYİ Parti'li Dr. Serpil Tütüncü, okullar sancılı açılıyor
img
Çin’in evlerine hapsettiği Uygurlar açlıktan ve hastalıktan ölüyor; görüntüler dehşet verici
img
Ali Babacan: ‘Bankada parası olana kur koruması var, bu adalet mi?’
img
Karsan’dan Almanya’da dünya lansmanı sürprizi
img
İmamoğlu: 'Yeni bir Küçükçekmece Gölü vizyonu ve geleceği tasarrufuyla bir süreç tarifleyeceğiz'