BİLGİ PORTALI
BAŞVURU KAYNAĞI
HER ZAMAN ELİNİZİN ALTINDA

TIKLAYIN

15 tatil ne zaman bitiyor, okullar ne zaman açılacak?

15 tatil ne zaman bitiyor, okullar ne zaman açılacak?
EĞİTİMA- | A+   02.02.2021 19.41
Qavun

15 tatil ne zaman bitiyor, okullar ne zaman açılacak? Karnelerini alarak yarı yıl tatiline giren öğrenciler bu süreçte hem eksikliklerini kapatıyor, hem de yoğun geçen bir dönemin ardından dinleniyor. Bu yıl ara tatilin de eklenmesiyle 3 hafta sürecek olan 15 tatil, 15 Şubat tarihinde sona erecek.

23 Ocak'ta karnelerini alan öğrenciler tatilin tadını çıkarmayı sürdürüyor. Prof. Dr. Ragıp Özyürek Pandemi döneminde birçok yenilikle karşılaşıyoruz ve bu bizim esnek olmamızı gerektiriyor. Yeni sorunlara, salgının olmadığı dönemin çözümleri ile yaklaşmak yerine, bu döneme özgü çözümler üretmeye çalışmak daha yararlı olabilir dedi.

SÖMESTR TATİLİNİ NE ZAMAN BİTİYOR, İKİNCİ DÖNEM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bakanlığın aldığı karara göre; 25 Ocak'ta başlayan yarıyıl tatili üç hafta olacak. Tatil 15 Şubat'ta sona erecek.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

* Köy okullarında 15 Şubat'ta eğitim öğretim başlayacak.

* 8 ve 12. sınıflar ile ilkokulu özel eğitim okullarındaki eğitim öğretimin 1 Mart'tan itibaren başlaması için hazırlıklara başlanacak.

15 TATİL NASIL GEÇİRİLMELİ?

Öğrencilere, önemlere dikkat ederek aktiviteler yapmaları konusunda uyarılarda bulunan Prof. Dr. Özyürek Bu 3 hafta boyunca dinlenmek ve dönem boyunca yapamadıklarını yapabilmek öğrenciler için yararlı olacaktır. 3 hafta sonra okula ve derslere dinlenerek başlamak bu tatilin amacı olabilir. Pandemi koşullarında kendimizin ve çevremizin sağlığına dikkat ederek, sosyal, sanatsal ve sportif etkinlikler yapılması oldukça keyifli ve dinlendirici olacaktır. Sosyal ilişkilerimizi elbette telefonla ya da uzaktan görüntülü konuşmalarla yapabiliriz. Uzun süredir görüşemediğimiz akrabalarımız ve arkadaşlarımıza öncelik verebiliriz. Ayrıca, internet ortamında tiyatro, sinema, dizi ve belgesel izlemek de keyifli olacaktır. Kitap olarak ise öğrencilerin sevdikleri bir konuda kitap bulup o konuda okumalar yapmalarını öneriyorum. Tabii sosyal mesafeye dikkat ederek, açık havada oyunlar ya da sportif etkinlikler yapılması da çok iyi gelecektir. Bu arada öğretmenlerin verdikleri ödevlerin yapılması gerekiyorsa, tatil sonuna bırakarak yapılmasını değil, en kısa sürede bunların bitirilmesini ve rahat etmelerini öneririm ifadelerini kullandı.

VELİLERE DÜŞEN GÖREVLER

Velilerin tatil sürecinde sürekli evde vakit geçirmek zorunda kalan çocuklarıyla bol bol aktiviteler yapmaları gerektiğini belirten Prof. Dr. Özyürek Veliler 3 hafta süresince, imkanları ölçüsünde çocuklarının yanında olabilir, ilişkilerini artırabilir ve canlandırabilirler. Çocuklarının dinlenmesi kadar, sürekli evde kalmak zorunda olmalarından dolayı sıkıntılar yaşanıyorsa, uygun zamanlarda açık hava etkinlikleri, kent ormanlarında yürüyüş, birlikte spor yapma, sosyalliğin uzaktan görüntülü görüşmelerle yapılması gibi konulara ağırlık verebilirler. Ayrıca, çocuklarının en çok sevdikleri konularda kitap okuma alışkanlığı kazanmalarına yardımcı olmaları da yararlı olabilir dedi.

Son Güncelleme: 02.02.2021 19:43
Tatil  Zaman  Bitiyor  Okullar  Zaman  Açılacak 
Qavun

YORUMLAR

'); $('#myModal').modal('show'); }, beforeSend: function () { status.empty(); }, complete: function (xhr) { status.empty(); if (xhr.responseText === "1") { modalbaslik.html(' Tamamlandı!!'); status.html("Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.En Kısa Sürede Editörlerimiz Tarafından İncelenerek Onaylanacaktır."); yorcek(); } else { modalbaslik.html(' Hata!!'); status.html(xhr.responseText); } } }); });
yakındaki eczaneler nöbetçi

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Beşiktaşta turistlere dehşeti yaşatan saldırgan tutuklandı
Ünlü manken Ebru Şallı, yeni yaşını eşiyle Meksika'da kutladı
Tatil cennetine bin 449 maden ruhsatı verildi
31 Aralık tarihi resmi tatil mi? Sokağa çıkma kısıtlaması kaçta?
Erdoğan'ın kuzeni Cengiz Er'den 'SBK Holding' iddiası: Pandoranın kutusu açılıyo
Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?
Kiralık villada 2021 erken rezervasyon dönemi başladı
Korona kurallarını hiçe sayıp tatile giden Bachmann ve McCabe'yi yaptıkları paylaşımlar ele ver

Son Dakika / En Yeniler

img
YKS başvurularında değişiklik
img
Bize ceza yazamazsınız diyerek polisin üzerine yürüdüler
img
Kadıköyde toplantı ve yürüyüşler yasaklandı
img
Konyada, can kayıplarına neden olan 2 yangının da nedeni aynı...
img
Tunç Soyer'den sel seferberliği
img
Beyin tümörlü hastaların Kovid-19'a karşı aşılanması kemoterapi tedavilerine göre ayarlanmalı
img
Galatasaray'ın 11'i belli oldu! Yeni transfer kadroda yer aldı
img
Şu Sille'den Gece Geçtim Türküsünün Hikayesi
img
Cezayir'dir Koçyiğitin Vatanı Türküsünün Hikayesi
img
Eşref Bey (Giresun Yöresi) Türküsünün Hikayesi

Trend Haberler

img
İrfan Can’ın maliyeti Galatasaray’ın 5 transferinden fazla
Fenerbahçe, İrfan Can’a vergiler ve bonuslar dahil 8.96 milyon euro ödemeyi kabul ederken, Galatasaray satın alma opsiyonlarını hayata geçirmezse kiraladığı 5 yeni oyuncu ... Devamı
img
Kritik kararların alınacağı Kabine Toplantısı başladı
img
İrfan Can Kahveci Fenerbahçede
img
İYİ Parti'den Erdoğan'a Anayasa Yanıtı
img
CHP'deki istifalara İYİ Parti nasıl bakıyor! İYİ Partili vekillerden bomba açıklamalar
img
Bahçeli’den sonra Erdoğan’ın ‘Eve dön’ çağrısına eski AKP’lilerden yanıt geldi
img
Fatih Portakal'dan iktidara Berat Albayrak sorusu
img
Rusya'nın 'Sputnik V' aşısının ilk dozları Bosna Hersek'e ulaştı
img
Aykut Kocaman Medipol Başakşehir'de ilk antrenmanına çıktı
img
Yavaş tarihe sahip çıktı