19 Mayıs’ta 1 gün izinle 4 gün tatil yapacaklara 4 harika rota

19 Mayıs’ta 1 gün izinle 4 gün tatil yapacaklara 4 harika rota
GEZİ YERLERİ A- | A+   13.05.2022 14.53
Qavun

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bu sene Perşembe gününe denk geliyor. Söz konusu resmi tatilin hafta sonuna uzatılıp uzatılmayacağı konusunda  henüz resmi makamlardan bir açıklama gelmese de birçok çalışan 20 Mayıs Cuma günü için izin alma planları yapıyor. Türkiye’nin Lider Seyahat Sitesi ENUYGUN.COM 20 Mayıs Cuma günü izin alıp 4 günlük tatil yapabilecekler için hava durumu ve bilet fiyatlarını da göz önüne alarak 4 harika rota önerisinde  bulundu.

Türkiye’nin Seyahat Sitesi Enuygun.com 19 Mayıs tatili için son dakika planlarının artacağını ön görüyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Enuygun Ticaret Direktörü Orkun Özkan "Perşembe gününe denk gelen 19 Mayıs resmi tatili, 1 gün izin alarak 4 günlük uzun bir hafta sonu imkanı sağlıyor. Kullanıcıların bu tatil için son dakika planlarının daha fazla olmasını bekliyoruz. Özellikle sıcaklıkların artmaya başlamasına bağlı olarak bu dönemi ilk yaz tatili olarak değerlendirmek isteyenler çok olacaktır ve güney ve Ege sahillerine bir talep olacağını düşünüyoruz.” açıklamasında bulundu.

Tatilcilere rezervasyon sürecinin her aşamasında destek veren Enuygun.com kullanıcılarına bu kez gezi programı önerileri hazırladı. İşte 4 günlük tatiliniz için tercih edebileceğiniz en keyifli rotalar:

Selimiye

Son dönemlerde ismi sıkça duyulan ve Marmaris’e bağlı bir tatil beldesi olan Selimiye, Enuygun.com’un uzun hafta sonu için önerdiği ilk adres.  Özellikle yerli turistin yoğun olduğu yaz sezonuna göre Mayıs ayında Selimiye’de oldukça sakin bir 4 gün geçirmek mümkün. Sahil boyunca sıralanmış butik otelleri, restoranları ve kafeleriyle Selimiye zihni dinlendirmek için mükemmel bir adres.

Bu lokasyon, liman boyunca uzun yürüyüş imkanı, denize kolay erişim, gün batımı manzarasına karşı birbirinden enfes tatların yer aldığı restoranlarda keyifli akşam yemekleri vadediyor.. Sığ Liman’ın plajında denize girmeden ve buraya kadar gelinmişken Söğüt’te bulunan Saranda Koyu’na uğramadan Selimiye’nin tadı çıkmaz. Tüm bu ayrıcalıklara ek olarak Selimiye’de deniz tutkunları günlük olarak düzenlenen tekne turlarına da katılabiliyor. Böylece saklı kalmış çok sayıda koy keşfedilmek için ziyaretçilerini bekliyor.

En yakın havalimanına 2 saat uzaklıkta konumlanmış bir belde olduğu için Selimiye’ye otobüsle gitmeyi tercih edebilirsiniz. Eşsiz deneyimlerle dolu bir tatil için tek ihtiyacınız bir otobüs bileti.

Urfa Göbeklitepe:

Mısır piramitlerinden 7 bin 500 yıl daha önce yapılan Göbeklitepe, yerleşik hayata geçişin tarihini epey geriye taşıyan bir antik yapı olarak karşımıza çıkıyor. Yürütülen kazıda bulunan ve yerleşik hayatın simgesi olarak kabul edilen buğdayın ilk örneğine Göbeklitepe’de rastlandığı düşünülüyor. Urfa’nın 15 km kuzeydoğusunda, merkeze bağlı Örencik Köyü yakınlarındaki dağlık alan üzerinde yer alan Göbeklitepe tarihi ezberleri bozarak ziyaretçilerini büyülerken kültür turizmine tutkun tatilcilerin listesinde ilk sırada yer alıyor. Ayrıca Harran Evleri, Hz. İbrahim Mağarası, mucizelerle dolu Balıklı Göl gibi yapılarla ve bitmek tükenmek bilmeyen masalsı dokusuyla anıtlaşan Urfa size yalnızca bir uçak bileti uzaklıkta yer alıyor.

Sapanca:

ENUYGUN.COM’un bu önerisi özellikle İstanbul’dan çok uzaklaşmak istemeyen misafirler içinideal. Sakarya’ya bağlı Sapanca, araçla İstanbul’a 2 saat mesafede bulunuyor. Bu nedenle burası şehir yaşamından bunalan İstanbullular için adeta bir kaçış noktası olarak sıkça tercih ediliyor. Her mevsimi ayrı güzel Sapanca, o muhteşem gölü, doğal güzellikleri ve tertemiz havası ile Mayıs ayında da oldukça keyifli. Özellikle Sapanca Gölü size  4 gün boyunca şehrin tüm stresini unutturacak bir güzelliğe sahip.

Konaklama boyunca etrafında 16 km’lik bir yürüyüş parkuru olan Sapanca Gölü’nde güne uzun bir doğa yürüyüşü ile başlayabilir, ardından baharın getirdiği tertemiz havada gölde bir kano turu ile günü tamamlayabilirsiniz. Piknikseverler için göl çevresinde vakit geçirerek doğanın tadını çıkarmak da cabası… Gölün güneyinde yer alan bir diğer doğa harikası olan Maşukiye, doğaseverleri kendine hayran bırakmayı sürdürüyor.

Eğer Sapanca’ya İstanbul gibi yakın illerden gidecekseniz keyifli bir yolculuk için araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Bu sayede tüm şehri konforlu bir şekilde keşfedebilirsiniz.

Manavgat/Antalya:

Enuygun.com’un son önerisi ülkemizin turizm başkentlerinden Antalya’dan geliyor. Şehrinen büyük ilçelerinden Manavgat, aynı zamanda bölgenin en popüler tatil destinasyonları arasında yer alıyor. Manavgat, plajlarına ek olarak Köprülü Kanyon ve Manavgat Şelalesi sayesinde sezon boyunca çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Bu ilçe, deniz sezonunu erken  erken açmak isteyenler için harika bir seçenek.

Antalya’ya gidip de Manavgat Şelalesi’ni ziyaret etmemek adeta bu gezinin yarım kalması anlamına gelir. Seyir terası, mesire alanı ya da restoranlar sayesinde keyif dolu bir gün geçirebilirsin. Daha hareketli bir programı tercih eden ziyaretçiler ise Türkiye’de rafting sporunun önde gelen adreslerinden Köprülü Kanyon Milli Parkı’nda heyecan dolu anları deneyimleyebilir. Evrenseki Plajı ve Boğaz Plajı Manavgat’ta denize girebilecek en önemli plajlardan... Selge Antik Kenti de görülmeye değer.

Manavgat aynı zamanda deniz kıyısındaki otel seçenekleriyle de ünlü. Siz de bütçenize göre bir otel tercih ederek ilçede keyifli bir tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

Hibya Haber Ajansı

Son Güncelleme: 13.05.2022 14:53
19 mayıs  Harika rota  Gezilecek yerler  Nereye gidelim  Tatil   
Qavun

YORUMLAR

booked.net

 

Trend Haberler