2021’de mobil aksesuar  pazarı yüzde 50 büyüdü

2021’de mobil aksesuar  pazarı yüzde 50 büyüdü
EKONOMİA- | A+   23.12.2021 12.48
Qavun

Gelişen teknolojilerle her geçen gün büyüyen ‘mobil aksesuar pazarı’, 2021 yılında Türkiye’de 25 milyon adet ve 10 milyar TL’lik hacme ulaştı. Covid-19 salgınıyla başlayan ve devam eden süreçte; evde geçirilen vaktin artması, evden çalışma modeli, evde kalanların mobil cihazlarına yönelmesi ve oyun/video gibi aktivitelerin artması gibi sebeplerle kullanıcıların gaming kablolara, kablosuz şarjlara, Type-C bağlantı, hızlı şarj adaptörleri ve powerbank’lara olan talebi yükseldi. Mcdodo Türkiye Genel Müdürü Mehmet Uçurum, “Bu durum pazarı bir önceki yıla göre neredeyse yüzde 50 oranında büyüttü. Ekonomide yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen; tüketicinin ihtiyaçları ve eğilimlerinin yanı sıra teknolojik aletlerin artık hayatımızda vazgeçilmez bir noktaya gelmiş olması, pazarın 2022 yılında da büyümeye devam etmesine neden olacak” dedi.

En büyük ihtiyacımız kesintisiz şarj

Bu sene en çok tercih edilen mobil aksesuarların başında MagSafe destekli, Apple cihazları şarj eden kablosuz şarjlar ve dijital göstergeli şarj kabloları olduğunu söyleyen Uçurum, sözlerine şöyle devam etti: “Dünyanın lider mobil aksesuar üreticilerinden Mcdodo olarak, MagSafe Powerbank Charger’la iPhone 12 ve iPhone 13 serisi kullanıcılarına şarj konusunda uygun fiyatlı yüksek kaliteli alternatifler sunduk ve büyük talep gördük. Ayrıca Apple Watch, Airpods ve iPhone aynı anda şarj edebilen ve MagSafe ile uyumlu şarj ünitemiz de Apple’ın 3’te birine denk gelen fiyatı ve iddialı tasarımıyla çok tercih edildi. Mcdodo’nun en iddialı olduğu alan olan yüksek hızlı şarj kablolarında ise akım gösteren LED kablolar bu yıl çok revaçtaydı. Bu açıdan bakınca en büyük mobil aksesuar talebinin şarjlarda olduğunu görüyoruz.”

Mcdodo olarak en büyük hedeflerinin; Türkiye'deki mobil aksesuar tüketicisine, bu kadar seçenek arasında gerçekten kaliteli ürünleri, ulaşılabilir fiyatlarla sunmak olduğunu söyleyen Uçurum, mobil aksesuarda 2022’in öne çıkacak trendlerini de şöyle anlattı:

Telefon başına 5-6 aksesuar satılıyor

Türkiye’de kullanıcılar, telefon başına ortalama 5 aksesuar alıyor. Bu aksesuarlar kablo, adaptör, kılıf, kırılmaz cam ve kulaklık oluyor. Çeşit olarak artmasa da seçenekler çoğaldıkça tercih edilen ürün sayısı artıyor.

MagSafe ürünlere talep daha da artacak

Bu yılın en çok tercih edilen ürünlerinden olan ve başta Apple olmak üzere pek çok akıllı cihazla uyumlu, MagSafe destekli şarjlar; 2022’de de daha büyük bir kitleye hitap edecek.

Hızlı şarj, en hızlı büyüyen alan

Cep telefonlarının özellikleri artarken bataryaları bu hıza yetişemiyor. Bu durumda hızlı şarj aletleri kurtarıcı oluyor. Yarım saatte yüzde 50 dolum yapabilen ‘GaN’ teknolojili adaptörler 2021’de de çok talep gördü ama 2022’nin gözdesi olacak.

Oyuncular, işlevsel ve dayanıklı kablo istiyor

Mobil oyuna olan ilgi arttıkça tüketicilerin ihtiyacı da değişiyor. Yüksek kaliteyle üretilen ışıklı şarj ve data kabloları akıllı cihazları aşırı yüklemeden ve ısınmadan koruyor. Yüzde 40 daha hızlı şarj için 2.4A’yı destekleyen kabloların dayanıklılığı için örgülü yumuşak naylon materyaller kullanılıyor.   Şarj olduğunda otomatik bağlantı kesme gibi güvenli şarj özelliği bulunan ürünler, mobil oyun meraklıları için büyük avantaj sağlıyor.  Yüksek teknolojiyle üretilen kablolar, bu yıl da çok tercih edilecek.

Hibya Haber Ajansı

Son Güncelleme: 23.12.2021 12:48
Mobil  Mobil aksesuar pazarı  Telefon  Şarj aleti   
Qavun

YORUMLAR

'); $('#myModal').modal('show'); }, beforeSend: function () { status.empty(); }, complete: function (xhr) { status.empty(); if (xhr.responseText === "1") { modalbaslik.html(' Tamamlandı!!'); status.html("Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.En Kısa Sürede Editörlerimiz Tarafından İncelenerek Onaylanacaktır."); yorcek(); } else { modalbaslik.html(' Hata!!'); status.html(xhr.responseText); } } }); });
yakındaki eczaneler nöbetçi

booked.net

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Dikkatleri üzerine çeken Peugeot, üç ayrı ödülün sahibi oldu
Mobil oyun geliştiricileri oyununuzun kontrolü tamamen sizde
İlklerin otomobili Anadol 55 yaşında
Otomobil spolarında perde Körfez'de kapanıyor
Hyundai Yeni Mobil Eksantrik Droid'ini Sunar.
Yeni yıl alışveriş döneminde mobil yine ön planda
Reklam Ve Medya Yatırımı 1’e 19.4 Kazandırıyor
“Acil İzmir” mobil uygulaması Türkiye’ye yayılıyor

Son Dakika / En Yeniler

img
18. İstanbul Uluslararası Gastronomi Festivali ve Fuarı Başlıyor
img
Enza Home “Senin Koltuğun” Sohbetleri Nilperi Şahinkaya ile Başlıyor
img
XPG Yeni Ürünleriyle CES 2022’de Çıkarma Yapmaya Hazırlanıyor
img
Dijital Pazarlama Sektörü 2022 Yılında Yüzde 35 Büyüyecek
img
Casper'dan 2022'de teknoloji dünyasını domine edecek 5 trend
img
Mandolin Ustası Avi Avital CRR’de konser verdi
img
Mercedes-Benz Türk, Barsan Global Lojistik’e 320 adet Actros 1848 LSnrL teslim etti
img
Pandemi dönemi, yeme bozukluklarını tetikliyor
img
Maalesef millet olarak çok sabırlı değiliz

Trend Haberler

img
Muharrem İnce'den Erdoğan'ı kızdıracak dolar açıklaması
Cumhuriyet'te yer alan habere göre Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına konuk olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce soruları yanıtlıyor. İnce, ... Devamı
img
AKP 2021'de oyları düşen tek parti oldu: Yüzde 6'lık oy kaybetti
img
Rıdvan Dilmen'den 'Fenerbahçe' iddiasına cevap geldi
img
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Grup Toplantısında 22 Aralık 2021 (CANLI)
img
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü kim olacak? İşte ilk adaylar...
img
Akşener: 'Maalesef ülkemiz, ekonomi cahili bir adamın, saçma sapan deneyleri ile sınanıyor'
img
İmamoğlu'dan 'Kentsel dönüşümde siyasi sorunlar var' uyarısı
img
Her Dediği Çıkan Ekonomist Meriç Köyatası kur garantili mevduatın sonunu açıkladı
img
Yılbaşı’ nda hangi sanatçı nerede? 2022 şarkıcıların yılbaşı programları!
img
İBB, Spor Master Planı hazırlayarak seferberlik ilan etti