26 milletvekili belediye başkanlığı için yarışacak

26 milletvekili belediye başkanlığı için yarışacak
SİYASETA- | A+   22.02.2024 12.31
Qavun

Geçici aday listelerine göre 31 Mart yerel seçimlerinde 26 milletvekili belediye başkanlığı için yarışacak. 19 milletvekili büyükşehir, 5 milletvekili il, 2 milletvekili ilçe belediye başkanlığına aday olurken itiraz ve inceleme süreçlerinin ardından geçici aday listeleri 23 Şubat’ta, kesin aday listeleri 3 Mart’ta ilan edilecek. İYİ Parti 7, CHP ve Saadet/Gelecek Partisi grubu 5’er, AKP 4 milletvekilini yerel seçimlerde aday gösterdi

Siyasi partiler geçici aday listelerini il ve ilçe seçim başkanlıklarına teslim etti.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 26 milletvekili, partileri tarafından belediye başkan adayı gösterildi.

264 milletvekili bulunan AK Parti, 31 Mart'ta 4 milletvekilini belediye başkan adayı olarak belirledi.

İstanbul Milletvekili Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olurken, Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ve Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu seçim bölgelerinden belediye başkan adayı olarak gösterildi.

İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise İzmir'in Konak ilçesinde belediye başkanlığı için yarışacak.

MHP MİLLETVEKİLLERİNİ ADAY GÖSTERMEDİ

Meclis'te grubu bulunan partilerden milletvekilleri arasından aday çıkarmayan tek parti Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), en çok milletvekilini aday listesine koyan parti ise 7 isimle İYİ Parti oldu.

İYİ Parti'de Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş Adana Büyükşehir, İzmir Milletvekili Ümit Özlale İzmir Büyükşehir, Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu Bursa Büyükşehir, İstanbul Milletvekili Mehmet Satuk Buğra Kavuncu İstanbul Büyükşehir, Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez Balıkesir Büyükşehir, Muğla Milletvekili Metin Ergun Muğla Büyükşehir, Denizli Milletvekili Yasin Öztürk Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak bildirildi.

CHP VE SAADET PARTİSİ'NDEN 5'ER MİLLETVEKİLİ ADAY

İYİ Parti'nin ardından milletvekilleri içinden en çok belediye başkanı adayı gösteren partiler 5'er milletvekili ile CHP ve Saadet Partisi oldu.

CHP'de Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı için yarışa girdi. Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Malatya Büyükşehir, Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal Kırıkkale, Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere Adıyaman, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı Kastamonu Belediye Başkan adayı olarak listeye girdi.

BİR VEKİLİN SEÇİLMESİ HALİNDE SAADET PARTİSİ'NİN MECLİS GRUBU DÜŞECEK

Saadet ve Gelecek partilerinin TBMM'de bir araya gelerek Saadet Partisi çatısı altında oluşturduğu ortak grupta yer alan 20 milletvekilinden 5'i seçimlerde aday gösterildi.

İstanbul Milletvekili Birol Aydın Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir, Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir, Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün Gelecek Partisi Denizli Büyükşehir, Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan Saadet Partisi Hatay Büyükşehir, Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ Gelecek Partisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlendi.

Saadet Partisi grubundan belediye başkan adayı gösterilen milletvekillerinden birinin seçilmesi halinde partinin Meclis grubu düşecek.

DEM, DEVA VE TİP 1, HÜDA PAR 2 ADAY İLE YARIŞACAK

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) 31 Mart seçimlerinde aday listesinde yer verdiği tek isim Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş oldu. Beştaş, partisince İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

Meclis'te 15 milletvekili ile temsil edilen Demokrasi ve Atılım Partisi'nde (DEVA) Ankara Milletvekili İdris Şahin, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlendi. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş Kocaeli'nin Gebze ilçesinde belediye başkanlığı için yarışacak. Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman Milletvekili Serkan Ramanlı Batman'dan, Mersin Milletvekili Faruk Dinç ise Diyarbakır'dan aday gösterildi.

Geçici aday listelerine göre 31 Mart seçimlerinde 19 milletvekili büyükşehir, 5 milletvekili il, 2 milletvekili ilçe belediye başkanlığı için yarışacak. İtiraz ve inceleme süreçlerinin ardından geçici aday listeleri 23 Şubat'ta, kesin aday listeleri 3 Mart'ta ilan edilecek.

Son Güncelleme: 22.02.2024 12:31
Milletvekili  Belediye başkanlığı  Aday   
Qavun

YORUMLAR

'); $('#myModal').modal('show'); }, beforeSend: function () { status.empty(); }, complete: function (xhr) { status.empty(); if (xhr.responseText === "1") { modalbaslik.html(' Tamamlandı!!'); status.html("Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.En Kısa Sürede Editörlerimiz Tarafından İncelenerek Onaylanacaktır."); yorcek(); } else { modalbaslik.html(' Hata!!'); status.html(xhr.responseText); } } }); });

booked.net

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İYİ Parti’de aday sayısı 4’e yükseldi
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Parti’den istifa etti
Meral Akşener Olağanüstü Kurultay'da aday olmayacağını açıkladı
İYİ Parti'den kurultay kulisi: 4 isim başkanlığa aday olmayı düşünüyor!
CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten YONTAR seçim sonuçlarını değerlendirdi…
Zafer Parti'li Aday Mehmet Akif Cenkçi Basın Toplantısı Düzenledi
EURUSD analizi 26 Mart 2024
Piyasanın durumu 26 Mart 2024

Son Dakika / En Yeniler

img
Oyunlar çocukların en doğal hakkı! Oyunlar, çocukların sağlıklı gelişimi için temel bir araç!
img
Alerji Semptomlarınızı Doğal Çözümlerle Hafifletin
img
Ümit Özdağ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel kutlama mesajı yayınladı.
img
Sandık Kokusu'nun Tılsım'ı Mina Akdin'den MAG 23 Nisan'a Özel Açıklamalar
img
 Her 10 Hamileliğin 1’i Riskli!
img
M. Night Shyamalan imzalı ''Tuzak'' filminin ilk fragmanı yayınlandı!
img
Özlem Akarken; ''MHRS İle İlgili Bakanlığın Önerileri Sorunu Çözmekte Yetersiz Kalıyor!''
img
Aşılanmak Her Çocuğun En Doğal Hakkıdır  Aşılar Ciddi Hastalıkları Önler
img
2024 Frankfurt Türk Film Festivali'nde ‘Vefa Ödülü Ve Yaşam Boyu Onur Ödülleri' Belli Oldu’
img
Mustafa Yeneroğlu; ‘AYM hak ve özgürlüklerin en önemli güvencesidir’

Trend Haberler

img
2024 Frankfurt Türk Film Festivali'nde ‘Vefa Ödülü Ve Yaşam Boyu Onur Ödülleri' Belli Oldu’
... Devamı
img
Kanser Tedavisi Süresince Aktif Hayata Devam Etmek Önemli
img
Sandık Kokusu'nun Deniz'i Sarp Kaan Altınçapa'dan 23 Nisan'a Özel Açıklamalar
img
Orzaks İlaç laboratuvarlarını Deney’imli Çocuklar’a bıraktı
img
Aşılanmak Her Çocuğun En Doğal Hakkıdır  Aşılar Ciddi Hastalıkları Önler
img
Özlem Akarken; ''MHRS İle İlgili Bakanlığın Önerileri Sorunu Çözmekte Yetersiz Kalıyor!''
img
Mustafa Yeneroğlu; ‘AYM hak ve özgürlüklerin en önemli güvencesidir’
img
Sandık Kokusu'nun Tılsım'ı Mina Akdin'den MAG 23 Nisan'a Özel Açıklamalar
img
Çocuklarda Beyin Tümörünün İlk Sinyali Olabilir! 
img
Sürekli güzel olma, yakışıklı olma çabası kişilik bozukluğu!