3. Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri sahiplerini buldu

3. Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri sahiplerini buldu
YAŞAMA- | A+   11.01.2022 14.03
Qavun

Türkiye’nin gastronomi alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu Mutfak Dostları Derneği, 3.Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri’ni 10 Ocak 2022’de dört farklı kategoride sahipleri ile buluşturdu.

Mutfak Dostları Derneği’nin 2019 yılında onur ödülü vererek başlattığı Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri, 2020 yılında sekiz dalda sahipleri ile buluşmuştu. Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid- 19 pandemisi sebebiyle gastronomi sektörünün olağanüstü bir dönemden geçtiğini göz önünde bulunduran dernek yönetim kurulu, 2020 ve 2021 yıllarına özel bir ödül formatı belirleyerek,  “Altın Kaşık Pandemi Dönemi Özel Ödülleri”ni dört farklı kategoride vermeye karar vermişti. Jumbo’nun katkılarıyla ve Four Seasons Hotel Bosphorus ev sahipliğinde 10 Ocak 2022’de gerçekleşen ödül töreninde Altın Kaşık Pandemi Dönemi Özel Ödülleri sahipleri ile buluştu.

Ödül kategorileri ve kazananlar şöyle:

  1. Pandemi Dönemi En İyi Sürdürülebilirlik Projesi – Metro Türkiye, Tabağında Ne Var?
  2. Pandemi Dönemi En İyi İnovasyon Projesi – Şişecam, V-Block Teknolojisi
  3. Pandemi Dönemi En İyi İş Modeli – Paket Mutfak
  4. Pandemi Dönemi İlham Verenler Özel Ödülü – Şef ve Sosyal Girişimci Ebru Baybara Demir

Pandemi Dönemi Özel Ödülleri

Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri, Türkiye’de gastronomi alanında bir sivil toplum kuruluşunun başlattığı ve organize ettiği ilk ödül programı olma niteliğini taşıyor. Tamamen objektif  kriterler ile işleyen ödül sistemi, normal şartlarda sekiz kategorinin her biri için ön jürinin önerilerinin ana jüri tarafından değerlendirilmesi yöntemine dayanıyor.   

Mutfak Dostları Derneği Başkanı Zeynep Kakınç Altın Kaşık Pandemi Dönemi Özel Ödülleri ile ilgili şunları söyledi: “Türk gastronomisine katkı sağlayan kişi ve kuruluşları ödüllendirmek, onları motive ederek gastronomi dünyamızın çıtasının yükseltilmesine destek olmak amacıyla oluşturduğumuz Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri’nin üçüncüsünü gerçekleştirmiş olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Mart 2020 tarihinden itibaren hayatımızın her alanını etkileyen küresel pandemi sebebiyle sektör alışılmadık derecede zor bir dönemden geçti. Ödül programımız özelinde, bu olağanüstü durumu göz önüne alarak farklı bir format belirledik ve 2020-2021 yıllarına özel olarak Altın Kaşık Pandemi Dönemi Özel Ödülleri’ni oluşturduk. Pandemi koşulları birçok açıdan yıkıcı olsa da, değişimin hayatın her alnına sızması ve farklılaşan ihtiyaçlar inovasyon tohumlarının hızla yeşerdiği bir ortam oluşturdu. Öte yandan, dünyanın geleceğine dair endişeler artarken, sürdürülebilirlik bakış açısının toplumsal olarak hızla içselleştirilmeye başlandığını gözlemledik. En sıkıştığımız noktada yeni iş modelleri, hayranlık uyandıran inovatif ürünler ve projeler yeşerdi. Tüm bu düşüncelerden hareketle biz de, Altın Kaşık Pandemi Özel Ödülleri’ni olağanüstü zor şartlarda çalışmalarını başarıyla sürdüren, bize umut ve ilham veren kişi ve kuruluşlarla buluşturduk. İçinden geçmekte olduğumuz bu dönemde başarı hikayelerinin ön plana çıkarılmasının her zamankinden daha önemli olduğunu düşünüyorum. Öyle sanıyorum ki sonuçlar bu kez, sadece kazananlara değil tüm sektöre moral ve motivasyon kaynağı olacaktır.

Hibya Haber Ajansı

Son Güncelleme: 11.01.2022 14:03
Altın kaşık  Gastronomi ödülleri  Gastronomi  Iyihaberci   
Qavun

YORUMLAR

'); $('#myModal').modal('show'); }, beforeSend: function () { status.empty(); }, complete: function (xhr) { status.empty(); if (xhr.responseText === "1") { modalbaslik.html(' Tamamlandı!!'); status.html("Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.En Kısa Sürede Editörlerimiz Tarafından İncelenerek Onaylanacaktır."); yorcek(); } else { modalbaslik.html(' Hata!!'); status.html(xhr.responseText); } } }); });
yakındaki eczaneler nöbetçi

booked.net

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

“Sırbistan, Dünyanın En Prestijli Gastronomi Haritasına 14 Restoranıyla Giriş Yaptı”
18. İstanbul Uluslararası Gastronomi Festivali ve Fuarı Başlıyor
Soyer: 'Çok başarılı bir Terra Madre yapacağız'
Gastronominin kalbi İzmir'de atacak
BigChefs, İstanbul’un yeni gastronomi mahallesi Galataport’ta
Ukrayna Gastronomi Kültürü GTD Tarafından Tanıtıldı
6 Asırlık Tatlı Geleneği Şimdi de Galaport'ta
WorldFood İstanbul 29 yıllık tarihinin en başarılı rakamlarına ulaştı

Son Dakika / En Yeniler

img
Konyaspor futbolcusu Ahmet Çalık hayatını kaybetti
img
Öztunç: "Pakdemirli bir şeylere bakıyor ama neye baktığını anlayamadık"
img
WhatsApp’a yeni özellik: Bildirimlere fotoğraf geliyor
img
Usulsüz bilet kullanımı cezası arttı
img
Airbus, 2021’de ticari uçak teslimat hedefine ulaştı
img
Yürürken bacak ağrısı çekiyorsanız dikkat
img
Altın faiz tartışmalarına rağmen yükseldi
img
Cilt lekesi deyip geçmeyin
img
Sağlıklı hamilelik dönemi için 9 öneri

Trend Haberler

img
Palandöken: Ekmek ve sigara sadece bakkallarda satılacak
Duvar Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ankara Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası’nın 27. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan mevcut Oda Başkanı ve TESK ... Devamı
img
Fenerbahçe yönetiminden yeni Pereira açıklaması
img
Başkent kulislerini sallayan istifa haberi
img
17 yaşındaki Emirhan Beşiktaş tarihine geçti
img
Yeneroğlu'ndan Varank'a; 'Tüplü dalışa terörle mücadelede kullanılan askeri bir helikopter ile mi gittiniz?'
img
İmamoğlu: Haliç, sanat havzasına dönüyor
img
Galatasaray, Terim ile yollarını ayırdı
img
Yeneroğlu'dan '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' mesajı
img
Akdeniz Mersin Anamur Açıklarında Deprem