BİLGİ PORTALI
BAŞVURU KAYNAĞI
HER ZAMAN ELİNİZİN ALTINDA

TIKLAYIN

870 bin liraya aldığı araçla ilgili gerçeği 2 ay kullandıktan...

870 bin liraya aldığı araçla ilgili gerçeği 2 ay kullandıktan...
EKONOMİA- | A+   11.02.2021 13.10
Qavun

Son dakika ekonomi haberleri - Niğdeli iş insanı Atilla Kaplan 870 bin liraya satın aldığı araçla ilgili gerçeği 2 ay kullandıktan sonra fark edip mahkemeye başvurdu.

Niğdeli iş insanı Atilla Kaplan, 2020'de 870 bin liraya satın aldığı lüks otomobilin arka sol kapısının farklı renk olduğunu 2 ay sonra fark etti. Satın aldığı bayiye giden Kaplan aracın değiştirilmesini istedi ancak olumsuz yanıt alınca mahkemeye başvurdu.

Kaplan, "Aracımı 2020 yılının temmuz ayında bayiden sıfır olarak aldım. Yaklaşık 2 ay sonra arabanın sol arka kapısının farklı olduğunu anladık. Farklı olduğunu biz bayiye ilettik. Kendileri de 'Getirin inceleme yapalım' dediler. Arabayı götürdüm, incelediler. Detaylı incelemek için tekrar aracı getirmemi istediler, bir daha götürdüm detaylı incelediler. En sonunda kabul ettiler, 'Fabrikada kodlama hatası olmuş, farklı bir kapı takılmış' dediler" diye konuştu.

Aracının opak boyalı ancak arka sol kapının kristal boyalı olduğunu belirterek firmadan zararın karşılanmasını talep eden Kaplan, şunları söyledi:

"Firmanın Türkiye temsilcisine ulaştık, onlar, bir şey yapamayacaklarını söyledi. Temsilci, basamak yapalım, kapıyı boyayalım, 3 bakımını bedava yapalım gibi basit şeyler önerdi ama ben de zararımın karşılanmasını istiyorum. İkinci el araç alacak olsam bile araçta değişen parça olup olmadığına dikkat ederim. Ayrıca devlet, ikinci araç alım satımlarında garanti verilmesini istiyor. Kaldı ki araçta değişen parça olduğu zaman fiyat farkı oluyor. Bu kadar pahalı bir araçta da ciddi fiyat farkı çıkıyor. Sıfır araba alırken de ekspertiz mi yaptırmalıyız, garanti mi almalıyız?"

Firmanın, aracın değer kaybetmemesi için kapının fabrikasyon bir hata sonucu değiştiğine dair bir yazı göndermeyi önerdiğini dile getiren Kaplan, şöyle devam etti:

"O yazı, kapının değişmediğini göstermez. Yine değişen bir parçası olacak. Kendilerinin aynen ifadesi şu, 'Ha beyaz arabaya kristal boyalı kapı takılmış ya da siyah kapı takılmış, çok büyük bir fark yok.' Kendileri bu durumu kabul ediyor. Ama yaşayacağımız değer kaybını göz önünde bulundurmuyorlar. Ben ikinci el araç alacak olsam bile değişen parçası var mı yok mu diye kontrol ederim. Sıfır araçta değişen bir parça oluyor. Şimdi biz bu arabayı satıyor olsak değişen bir parçası varmış gibi olacak. Böyle bir arabada aşağı yukarı yaklaşık 80 ile 100 bin TL değerinde bir değer kaybı olacak. Biz en azından bunu talep ettik ama yetkililer bunu da yapamayacaklarını söylediler."

'Mahkemeye başvurduk'

Mahkemeye başvurduklarını belirten Kaplan, "Mahkemeye başvurduk ve arabulucuyla görüştürdüler. Arabulucu da yine aynı teklifi sunup basit tekliflerde bulundular. Sanki bu olay basit bir şeymiş gibi, biz abartıyormuşuz gibi. Artık alacağımız sıfır arabayı ekspertiz mi yaptırmamız lazım. Devletimiz artık ikinci el arabalara garanti verirken, biz sıfır araç alıyoruz bunun garantisi nerede, kim ilgilenecek bunu bilemedik. Zararımızın karşılanmasını istiyoruz veya aracımızın değiştirilmesini talep ediyoruz” dedi.

Kaynak: POSTA.COM.TR

Son Güncelleme: 11.02.2021 13:54
870  Bin  Liraya  Aldığı  Araçla  Ilgili  Gerçeği  Kullandıktan 
Qavun

YORUMLAR

'); $('#myModal').modal('show'); }, beforeSend: function () { status.empty(); }, complete: function (xhr) { status.empty(); if (xhr.responseText === "1") { modalbaslik.html(' Tamamlandı!!'); status.html("Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.En Kısa Sürede Editörlerimiz Tarafından İncelenerek Onaylanacaktır."); yorcek(); } else { modalbaslik.html(' Hata!!'); status.html(xhr.responseText); } } }); });
yakındaki eczaneler nöbetçi

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kara delik Hazine'den 391 milyon daha yuttu
Fahiş fiyat artışı yapan 208 firmaya toplam 6 milyon 870 bin lira ceza
Twitter, tekrar başkan seçilse bile Trumpın hesabının açılmayacağını...
Pandemi nedeniyle yavaşlayan yatırımlara 2021 yılında hız verecek
'Otomotiv şehri' Sakarya 2021'e yarım milyar dolar ihracatla başladı
Peru'da ilk koronavirüs aşısı bir doktora yapıldı
Son 24 saatte 8 bin 636 kişinin testi pozitif çıktı, 98 kişi hayatını kaybetti
ABD'de Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 476 bini geçti

Son Dakika / En Yeniler

img
Myanmar'da darbe karşıtı protestolar 5. gününde devam etti
img
Battaniyesini sokak kedisi ile paylaştı
img
Altının gram fiyatı 419 liradan işlem görüyor
img
Son dakika! Sakaryada 3.7 büyüklüğünde deprem
img
Çiçekçiler pazar günü açık mı? 14 Şubat 2021 Pazar Sevgililer Günü’nde çiçekçiler kapalı mı?
img
Çocukların kullandığı boyalarda kanser tehlikesi
img
İkiz bebeklerin kefeninin içinden cenaze yerine oyuncak bebekler çıktı
img
Hadi Özışık: Karamollaoğlu'nu devirme planları yapılıyor

Trend Haberler

img
Davutoğlu'ndan Mahir Ünal'a 'çiftçi' tepkisi
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Pursaklar ilçe kongresinde konuştu. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, evine ekmek götüremediğini söyleyen çiftçiye ... Devamı
img
Serhat Akın, Christoph Daum'un Fenerbaçhe'nin hocası olacağını iddia etti
img
Diabet ve şeker hastalığına birebir! Christoph Daum…
img
Akşener, Destici İle Görüştü: Belki Bu Ziyaret Sıkılan Dişlerin Açılmasına Sebep Olur
img
Erol Bulut, Başakşehir maçında Mesut'u ilk 11'de görevlendirecek
img
Ayı görmek istiyorsan gökyüzüne bak olayının sırrı çözüldü
img
Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Cenk Tosun, Konyaspor maçında forma giyebilir
img
Davutoğlu: Cumhurbaşkanı önce 'hata yaptık' demeli sonra çıkıp 'tartışmalıyız' demeli
img
İYİ Parti'li Lütfü Türkkan: Siz İlk Sandıkta Kayaya Çarpacaksınız
img
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Korkan İnsan Devleti Yönetemez