AB 'Avrupa'nın Geleceği Konferansı' başlatıyor

AB 'Avrupa'nın Geleceği Konferansı' başlatıyor
DÜNYAA- | A+   10.03.2021 16.10
Qavun

Avrupa'nın gelecekte nasıl olacağını, kritik konularda ne yöne gideceğini belirlemek için vatandaşların görüşlerinin alınmasını hedefleyen "Avrupa'nın Geleceği Konferansı"nın kurulması için hazırlanan bildiri, AB kurumlarının başkanlarınca imzalandı.

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) düzenlenen törende, imzaları AP Başkanı David Sassoli, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile AB dönem başkanı Portekiz'in Başbakanı Antonio Costa attı.

Törene ev sahipliği yapan Sassoli, Avrupa'nın geleceğini şekillendirmek için hazırlanan projenin merkezine hayatın her alanından AB vatandaşlarını koymak istediklerini söyledi.

Avrupa'nın zor günler geçirdiğini vurgulayan Sassoli, dayanışmanın bu krizden çıkmanın tek yolu olduğunu ifade etti. Sassoli, "AB vatandaşlarından dayanışma beklentilerimiz her zamankinden daha yüksek." dedi.

Avrupa'nın daha demokratik, zorluklara karşı daha dirençli olmasını hedeflediklerini aktaran Sassoli, toplumun katılımcı olması istediklerini belirterek, bu konferansla Avrupa halkına gerçek bir alan açtıklarını dile getirdi.

9 Mayıs Avrupa Günü'nde başlıyor

Avrupa Günü olarak kutlanan 9 Mayıs'ta hayata geçecek "Avrupa'nın Geleceği Konferansı" fikri, yıllar önce birçok Avrupalı siyasetçi tarafından gündeme getirilmiş ancak siyasi çekişmeler ve bürokratik engeller gibi bazı sebeplerle hayata geçirilememişti.

İki yıl önce Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da önerdiği konferansa kimin önderlik edeceği konusunda AB içinde çekişmeler olduğu belirtilmiş, bu nedenle konferansın geciktiği dile getirilmişti. Eski Belçika Başbakanı Guy Verhofstadt ile eski Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt'in başkanlık için adı geçmiş ancak AB ülkeleri arasında anlaşma sağlanamamıştı.

AB siyasetçileri ve kurumları arasındaki müzakereler sonucunda konferansa AB Komisyonu, AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu'nun başkanlarının ortak başkanlık etmesi kararlaştırıldı.

Avrupa'nın Geleceği Konferansı ile tartışmalara alan açılması, Avrupa'nın karşısındaki sınamalar ve önceliklerin ele alınması amaçlanıyor. Bu amaçla AB vatandaşlarının AB'nin geleceğini ve politikalarını belirlemede aktif rol oynaması isteniyor. Konferans kapsamında AB genelinde paneller, tartışmalar, oturumlar düzenlenmesi, çok dilli bir dijital platform oluşturulması planlanıyor.

Halkla yapılan görüşmeler ve toplanan görüşlerin AB Yeşil Mutabakatı, dijital geçiş, göç, terörle mücadele ve Avrupa seçimlerinin nasıl yapılması gerektiği gibi birçok konuda yol gösterici olması hedefleniyor. Bu amaçla hazırlanan çalışmaların ve sonuçların 2022'nin ilkbaharına kadar tamamlanması öngörülüyor.

Kaynak: AA

Son Güncelleme: 10.03.2021 16:45
Avrupanın  Geleceği  Konferansı  David  Sassoli  Imza  Ortak  Bildiri 
Qavun

YORUMLAR

'); $('#myModal').modal('show'); }, beforeSend: function () { status.empty(); }, complete: function (xhr) { status.empty(); if (xhr.responseText === "1") { modalbaslik.html(' Tamamlandı!!'); status.html("Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.En Kısa Sürede Editörlerimiz Tarafından İncelenerek Onaylanacaktır."); yorcek(); } else { modalbaslik.html(' Hata!!'); status.html(xhr.responseText); } } }); });
yakındaki eczaneler nöbetçi

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Emre Belözoğlu patladı! Dauma sert sözler...
Şampiyon adayı taylar dünyaya gözlerini açmaya başladı
Barcelonalı Messi, PSG ve Manchester City transferleri için beklemeye geçti
Eski bir mobilya parçasının içinden çıktı, yazanları şok etti! Küçük kız geleceği bilmiş
Bill Gates: Tokyo Olimpiyatlarının geleceği aşılamada katedilecek ilerlemeye bağlı
Öztrak: Aşının Ne Zaman Geleceği Nasip - Kısmete Kalmış
Galatasaray, Henry Onyekuru'nun transferi için Monaco ile anlaştı

Son Dakika / En Yeniler

img
Aydın Kurtoğlu: Sahneye çıkmayı her şeyden çok özledim
img
Son dakika haberi: Nükleer enerjide dev adım! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
img
Alev Aleve iki yeni oyuncu
img
Yeşilırmak Nehri'ndeki kirlilik için inceleme başlatıldı
img
Yeşim Salkımın suç duyurusunda bulunduğu Seyhan Soyludan iddialara...
img
Bakan Akar, Arnavut mevkidaşıyla görüştü
img
TEKNOFEST Tarım Teknolojileri Yarışması'na başvurular sürüyor
img
Meral Akşener: Mısırlı Rabia’dan slogan üretenler, Çin’e parmak sallamaya korkuyorlar
img
Erdoğan: Yatıyor Kalkıyorlar Damat... Damat Kadar Başınıza Taş Düşsün
img
Dışişleri Bakanlığı’ndan IKBY’ye tepki: Açıklama bekliyoruz!

Trend Haberler

img
Akşener ile 92 yaşındaki Kezban Teyze arasında dikkat çeken diyalog. Tayyip Erdoğan duymasın
Yurt gezilerine devam eden İYİ Parti lideri Meral Akşener Ankara Sincan’da kendisini görmek isteyen Kezban teyzenin bu isteğini geri çevirmeyerek onu evinde ... Devamı
img
Karahan Çantay kimdir, Karahan Çantay hayatı hakkında merak edilenler
img
Konyaspor - Fenerbahçe Maç Özeti Mac sonucu 0 - 3
img
Mehmet Tezkan'dan dikkat çeken yazı!  İşte Millet İttifakı'nın amacı ve hedefi 
img
Gelecek Partili Bolluk: İstanbul Sözleşmesi Gibi İlk İmzacısı Olma Onurunu Taşıdığımız Bir Metin Varken Bu Meseleyi Çözelim
img
Pelin Öztekin kimdir? Rasim Öztekin'in kızı Pelin Öztekin kaç yaşında?
img
Meksika'da son 6 ayda 66 politikacı organize suç örgütlerince öldürüldü