BİLGİ PORTALI
BAŞVURU KAYNAĞI
HER ZAMAN ELİNİZİN ALTINDA

TIKLAYIN

AB ülkelerinin dışişleri bakanları Rusya ağırlıklı gündemle toplandı

AB ülkelerinin dışişleri bakanları Rusya ağırlıklı gündemle toplandı
DÜNYAA- | A+   22.02.2021 12.10
Qavun

AB ülkelerinin dışişleri bakanları, Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın tutuklanması nedeniyle Rusya'ya yaptırım kararı başta olmak üzere yoğun bir gündemle bir araya geldi.

Brüksel

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in başkanlığında Brüksel’de toplanan bakanların Navalnıy ve destekçilerinin tutuklanmasında insan hakları ihlalleri bulunduğu gerekçesiyle bazı Rus yetkililere yaptırım kararı alması bekleniyor.

Bakanlar ayrıca ordunun darbe yaptığı Myanmar’daki bazı askeri yetkililere de yaptırım kararı alacak. Venezuela’da aralık ayında yapılan ve AB’nin adil olmadığı gerekçesiyle sonucunu tanımadığı meclis seçimlerdeki rolleri nedeniyle bazı seçim görevlilerine, ayrıca insan hakları ihlalleri gerekçesiyle bazı Venezuelalı yetkililere yaptırım uygulanması kararlaştırılacak.

Bakanların gündeminde İran nükleer anlaşması, Belarus, Etiyopya ve Hong Kong’daki durum ile AB’nin ortak güvenlik ve savunma kültürünü güçlendirmeyi amaçlayan "Stratejik Pusula" adlı belge de bulunuyor.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken da Avrupalı bakanların toplantısına video konferans yöntemiyle katılarak yaklaşık 2 saat boyunca görüş alışverişinde bulunacak. AB ülkelerinin bakanlarının tek tek söz alarak kendi ülkelerinin önem verdiği konularda konuşma yapması bekleniyor.

Borrell, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, Blinken'ın toplantıya katılmasının transatlantik ilişkileri güçlendirme ve yenileme bakımından önemli bir fırsat olacağını söyledi.

Rusya konusunda ise çok önemli bir oturum yapacaklarını vurgulayan Borrell, Navalnıy konusunda AB ile karşı karşıya gelen Rusya’nın tavrına nasıl karşılık verileceğini belirleyeceklerini aktardı.

Borrell, "Bunu birlik içinde ve kararlı şekilde yapacağımızı ümit ediyorum." dedi.

Kaynak: AA

Son Güncelleme: 22.02.2021 12:50
Dışiş  Bakan  Belarus  Hong  Kong  İran  Myanmar  Rusya  Yaptırım 
Qavun

YORUMLAR

'); $('#myModal').modal('show'); }, beforeSend: function () { status.empty(); }, complete: function (xhr) { status.empty(); if (xhr.responseText === "1") { modalbaslik.html(' Tamamlandı!!'); status.html("Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.En Kısa Sürede Editörlerimiz Tarafından İncelenerek Onaylanacaktır."); yorcek(); } else { modalbaslik.html(' Hata!!'); status.html(xhr.responseText); } } }); });
yakındaki eczaneler nöbetçi

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bakan Kurum yeşil alan yapılmasına karar verilen Rıza Bey Apartmanı'nda incelemelerde bulundu
Bakan Kurumdan İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı...
Bakan Kurum müjdeyi verdi: Mart ayı itibarıyla başlayacak
Bakan Pekcan, elektronik ortamda şirket kurulmasına imkan tanıyan düzenlemeyi değerlendirdi
Son dakika! Bakan Kocadan normalleşme paylaşımı
Bakan Kasapoğlu: 'Adanaspor ve Adana Demirspor, centilmenlik dolu maçlar izletecekler'
Bakan Kocanın açıklamasının ardından Trabzona ek tedbirler...

Son Dakika / En Yeniler

img
Ford Otosandan büyük usulsüzlük iddiası! KAPa açıklama yapıldı
img
Balıkçılar fark etti, kıyıya çıkardı! 2 metrelik ölü yunus balığı...
img
Myanmarda darbe karşıtlarına tehdit: Ölümcül güç kullanacağız
img
Hamilelik döneminde beslenmeye dikkat
img
Milli SİHA Bayraktar TB2, 300 bin uçuş saatini tamamladı