BİLGİ PORTALI
BAŞVURU KAYNAĞI
HER ZAMAN ELİNİZİN ALTINDA

TIKLAYIN

ABD, İrana yaptırımları kaldırmayacak

ABD, İrana yaptırımları kaldırmayacak
GÜNDEMA- | A+   07.02.2021 20.10
Qavun

Dünya gündem haberleri - ABD Başkanı Joe Biden, uranyum zenginleştirme işlemini durdurana dek İran'a yaptırımları kaldırmayacaklarını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, 20 Ocak'ta başkanlık koltuğuna oturduktan sonraki ilk televizyon mülakatını CBS kanalına verdi. Tamamı bugün yayınlanacak röportajın İran'la ilgili yayınlanan bölümünde Biden, nükleer anlaşmaya dair önemli açıklamalarda bulundu. Biden, "Önce ABD, İran'ı müzakere masasına getirmek için yaptırımları kaldıracak mı?" şeklindeki soruya, "Hayır. Önce onların uranyum zenginleştirmeyi durdurması gerekiyor." yanıtını verdi.

Biden yönetimi, daha önceki açıklamalarında belirli şartların gerçekleşmesi halinde İran'la nükleer anlaşmaya yeniden dönme niyetinde olduğunu bildirmişti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, ülkesinin nükleer anlaşmadan kaynaklanan taahhütleri yerine getirmesi için önce ABD'nin tüm yaptırımları kaldırması gerektiğini belirtmişti.

İran ile nükleer anlaşma

İran ile ABD, Çin, Fransa, Almanya, Rusya ve İngiltere arasında 2015'te Tahran'ın nükleer faaliyetlerinin düzenlendiği ve denetim altına alındığı bir anlaşma imzalanmıştı. Donald Trump'ın başkanlığa gelmesinin ardından ABD, 8 Mayıs 2018'de anlaşmadan tek taraflı çekilerek, İran'a yeniden yaptırım uygulamaya başlamıştı.

Tahran da yaptırımlara karşılık 5 Ocak 2020'de anlaşmadaki taahhütlerini tamamen durdurmuş ve yüksek düzeyde uranyum zenginleştirme işlemi dahil bir dizi adım atmıştı.

ABD'de göreve gelen Joe Biden yönetimi, Tahran'ın anlaşmadaki taahhütlerini yerine getirmesi halinde anlaşmaya geri döneceklerini duyurmuştu. İran ise anlaşmadan çekilen taraf olarak öncelikle ABD'nin anlaşmaya dönmesi ve yaptırımları kaldırması gerektiğini bildirmişti.

Kaynak: POSTA.COM.TR

Son Güncelleme: 08.02.2021 08:35
Abd  İrana  Yaptırım  Kaldırmayacak 
Qavun

YORUMLAR

'); $('#myModal').modal('show'); }, beforeSend: function () { status.empty(); }, complete: function (xhr) { status.empty(); if (xhr.responseText === "1") { modalbaslik.html(' Tamamlandı!!'); status.html("Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.En Kısa Sürede Editörlerimiz Tarafından İncelenerek Onaylanacaktır."); yorcek(); } else { modalbaslik.html(' Hata!!'); status.html(xhr.responseText); } } }); });
yakındaki eczaneler nöbetçi

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İran lideri Hamaney'den Biden'e 'uranyum zenginleştirme durdurulmayacak' yanıtı
ABD, uranyum zenginleştirme işlemini durdurana dek İran'a yaptırımları kaldırmayacak
ABD'nin eski Ulusal Güvenlik Ajansı çalışanları, BAE adına Katar'a karşı siber casusluk yaptı
Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin rapor ABD Kongresi'ne sunulacak
Süleyman Soylu'nun '15 Temmuz'un arkasında Amerika var' sözlerine ABD'den yalanlama
Yemen hükümeti, ABD'nin ülkedeki operasyonlara verdiği desteği sonlandırmasından memnun
BAE'li Bakan Gargaş, ülkesinin Yemen'deki askeri varlığını ekim ayında sonlandırdığını açıkladı
ABD Dışişleri'nden Boğaziçi açıklaması: Temel hakları için mücadele edenlerle omuz omuzayız

Son Dakika / En Yeniler

img
Şebnem Ferah evinden çıkmıyor
img
Libya Başbakanı Serrac ile BM Özel Temsilcisi Kubis, Libya'daki askeri ve ekonomik süreci görüştü
img
Gonca Vuslateri: Varsa yoksa Hakan
img
Devletin valilerinden AKP’nin kampanyasına destek
img
İngilterede corona virüse yakalanan çocukların yüzde 15inde...
img
34. Afrika Birliği Zirvesi sona erdi
img
IFFHSye göre son 10 yılın en iyi futbolcusu Lionel Messi
img
Son dakika depremleri: Sivasta deprem
img
İngiltere'de kriz büyüyor! Aşılama yapılmazsa 1,5 milyon çocuk virüsten ciddi şekilde etkilenecek