Akşener: 'Buyurun Recep Bey, benim için Silivri soğuk değil'

Akşener: 'Buyurun Recep Bey, benim için Silivri soğuk değil'
SİYASETA- | A+   30.03.2023 18.35
Qavun

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, depremden en çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman’da partisinin İl Başkanlığı Kriz Merkezi’ni ziyaret etti.

Adıyaman’da çadır kentte bulunan depremzedelerle bir araya gelerek bölgede incelemelerde bulundu. Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde açıklamalarda bulunan Akşener, bölgede gördüğü sorunları basın mensuplarıyla paylaştı.

‘’Hijyen konusunda ciddi sorun var’’

Bölgede çadır kentlerde gördüğü eksikliklere dair konuşan Akşener; ‘’Bu resmileşmiş çadır kentlerde gıda manasında bir problem yok. Fakat hijyen konusunda ciddi sorun var. Özellikle temizlik anlamında banyo açısından söylüyorum. Özellikle kadınlar açısından sorunlar var. Bu çadır kentler de dahil.’’ diyerek bölgedeki hijyen sorununa dikkat çekti.

“Enkaz orada görüldükçe travma geçmiyor’’

Akşener, bölgede vatandaşlardan aldığı bilgiler doğrultusunda enkaz kaldırmayla ilgili sorunları dile getirerek, “Bu enkaz orada görüldükçe; halbuki bu enkaz alınır götürülür, başka bir yerde öyle ayıklanır. Görüldükçe; özellikle çocukların ve kadınların travması geçmiyor. Bir an evvel normal hayata geçebilecek yolların açılması lazım, sistemin kurulması lazım. Okulların mutlaka eğitime açılması lazım.’’ diye konuştu.

Deprem konusunda tüm vatandaşların elinden geleni yaptığını söyleyen Akşener, depremin yarattığı psikolojik duruma vurgu yaparak, “Bu travmanın nasıl geçirileceğini de alıp ona göre yürümemiz lazım. Bu manada ciddi eksiklikler gördüm. Bu eksikliklerin tamamlanması için gerekeni yapacağız.’’ ifadelerini kullandı.

“Bir buçuk ay sonra biz iktidara geleceğiz ve bütün bu eksiklikleri yerine getireceğiz”

Akşener, deprem bölgelerini ziyaretinde siyasi propaganda yapmadan gezdiğine değinerek ‘’Bu tür yerlerde propaganda yapmadım ama neticesinde bir buçuk ay sonra seçim var. Bu seçim esnasında da eğer bu arkadaşlarımız benim kamuoyuyla paylaşacağım bu eksikleri yerine getirmiyorlarsa elbette bir buçuk ay sonra biz iktidara geleceğiz ve bütün bu eksikleri yerine getireceğiz.’’ dedi.

“Recep bey, niye bu kadar sinirlisin?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; ‘’Yalana gerek yok. Biz bir şeye yaptık dersek biz bunu yaparız Meral Hanım. Benim adım Tayyip soyadım da Erdoğan. Konuşurken buna göre konuş. Beni kendinle uğraştırma.’’ sözlerinin sorulması üzerine Akşener, "Recep Bey niye bu kadar sinirlisin? Devri iktidarında benim namusuma, şerefime bir sahibi olduğunuz televizyon kanalından iftira atıldı. Ben bununla ilgili mücadele ettim.” şeklinde konuştu.

“Papatya çayına devam"

Akşener, konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şu sözlerle çağrıda bulundu:

“Bütün bunların neticesinde sayın Erdoğan da beni iyi tanır ki ben bugüne kadar hiçbir tehdide pabuç bırakmadım. Demirden korksak trene binmezdik. Dolayısıyla ben buradayım. Adresim belli, evimi bastınız adres belli. Partimin adresi belli. Çantam elimde. Benim için Silivri soğuk değil. Buyurun Recep Bey. Ama bu sinire gerek yok. Ben sana tavsiye edeyim, eskiden tanıyan bir insan olarak tavsiye edeyim; papatya çayına devam.”

Hibya Haber Ajansı

Son Güncelleme: 30.03.2023 18:35
Meral akşener  İyi̇ parti  Silivri   
Qavun

YORUMLAR

'); $('#myModal').modal('show'); }, beforeSend: function () { status.empty(); }, complete: function (xhr) { status.empty(); if (xhr.responseText === "1") { modalbaslik.html(' Tamamlandı!!'); status.html("Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.En Kısa Sürede Editörlerimiz Tarafından İncelenerek Onaylanacaktır."); yorcek(); } else { modalbaslik.html(' Hata!!'); status.html(xhr.responseText); } } }); });

booked.net

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Akşener: 'Milletçe tarihi bir karar vereceğiz'
Akşener: 'Bu yol kazanmanın yoludur'
Akşener: 'Cumhuriyetimizin yeni asrında, tarih yazacağız'
Akşener: 'Çanakkale bir ruhtur'
Akşener: 'Millet Tarih Yazacak'
Akşener: 'Bu kafada gidin askere, tez alırsınız tezkere'
Akşener: 'Masa kalktı, ben masada oturmaya devam ettim'
Akşener: 'Milletimizin iradesi ile tarih yazacağız '

Son Dakika / En Yeniler

img
İYİ Partili Poyraz: 'Biliyor ve inanıyoruz ki hiç kimse milletten büyük değildir'
img
Şanlıurfa'da 100 bin kitap daha okul kütüphanelerinde yerini aldı
img
Yabancılar 113,0 milyon dolarlık hisse sattı
img
Karamollaoğlu: 'Mühendislerimiz müsterih olsunlar'
img
İmamoğlu: '86 milyon iktidar olsun, her şey çok güzel olsun'
img
Tümosan'ın kredi derecelendirmesi
img
ABD’de 4Ç22 büyüme verisi açıklanacak
img
Uluslararası 12 yaş altı İzmir Kupası başlıyor
img
2. Ulusal Hikaye Yarışması için son gün 31 Mart
img
Eskişehir’de yerel tohum baharı

Trend Haberler

img
'4. Geleneksel Çocuk Gözünden Ramazan' resim yarışması başladı
... Devamı
img
İYİ Parti'li Yokuş: Yandaş Atayacağız Diye AFAD Ve Kızılay'ı Mahvettiniz
img
Resmi Gazete başlıkları 29 Mart 2023
img
Akşener TBMM Grup Toplantısında Konuşuyor (Canlı 29 Mart 2023)
img
Forza Horizon 5 DLSS 3, Beş Yeni Oyun da DLSS 2 Desteği Alıyor!
img
İzmir’in Kuzey aksı temiz enerji imalatında merkez olacak
img
Şanlıurfa’da ilaçlı rahim filmi çekilmeye başlandı
img
Resmi Gazete başlıkları 30 Mart 2023
img
1 milyon yabancı öğrenci ABD’de eğitim alıyor
img
Sera gazı emisyon istatistikleri, 1990-2021