Akşener: 'Milletçe tarihi bir karar vereceğiz'

Akşener: 'Milletçe tarihi bir karar vereceğiz'
SİYASETA- | A+   29.03.2023 12.31
Qavun

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener TBMM Grup Toplantısında konuştu.

Akşener, çok büyük bir sınav verildiğini ifade ederek, “Bu sınavın içinde her gün, saçma sapan hamasi açıklamalara yıpratılan sinirlerimiz var. Bu sınavın içinde her gün akıl dışı karar ve uygulamalarla söndürülen umutlarımız var. Ancak Türk siyasetinde daha önce eşi benzeri görülmemiş bu ucube döneme son vermek için milletçe yapacağımız, kritik bir seçim var. Tam 1 buçuk ay sonra milletçe tarihi bir karar vereceğiz.” dedi.

Milletin 45 son sonra en doğru kararı vereceğine dair şüphesinin olmadığını dile getiren Akşener, şunları kaydetti:

“Bir büyük millet olarak, istibdatın karşısında ‘Hürriyet’ diye haykıracağız. Her tarihi dönemeçte olduğu gibi o büyük ferasetini yine cümle aleme gösterecek. Kendisini unutanlara yok sayanlara şanlı iradesinin gücünü yeniden hatırlatacak. Takvimler, 14 Mayıs 2023’ü gösterdiğinde, hesap vakti nihayet gelip çattığında bu aziz millet tıpkı daha önce defalarca yaptığı gibi bugüne kadar yapılan, tüm yolsuzlukların hesabını soracak. Ve eminim ki o kutlu gün geldiğinde kazanan Türkiye olacak.”

Akşener, “İktidarın başı ve arkadaşları da bu kadar açık ve net bir tablo karşısında milletin kararının ne olacağını açıkça gördükleri için büyük bir paniğin pençesine düşmüş durumda” diyerek, şu ifadeleri kullandı:

“Daha dün Millet İttifakı’nı bakanlık dağıtmakla suçlayanlar bugün atanmış bakanlarını, milletvekili yapabilmenin telaşında. Seçimi kaybedeceklerinin farkına varanlar hiç olmazsa milletvekili olabilmenin peşinde. Gerçekten ibretlik. Şimdi bu atanmış bakanlar, arkalarında devletin gücüyle, seçime girip bir de buna, adil ve dürüst bir seçim mi diyecekler? Böyle bir ilkesizliği, böyle bir ciddiyetsizliği, kabul etmiyoruz. Madem tüm kabine üyeleri, ani bir aydınlanmayla vekil adayı olmaya karar verdiler o zaman buyursunlar hodri meydan. İstifa etsinler, öyle aday olsunlar.”

Emekli maaşlarına ve bayram ikramiyelerine yönelik yapılan düzenlemeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, “Emeklilerimize verilecek bayram ikramiyesi 2 bin lira, emekli maaşlarının aylığı da, en düşük, 7 bin 500 lira olarak belirlendi. Ancak 7501 lira alan, bir emeklinin maaşında herhangi bir artış yaşanmayacak. Her ne kadar, Sayın Erdoğan, bu artışların bir lütuf olduğunu düşünse de gerçekler maalesef öyle değil. Çünkü asgari ücretin, 8 bin 506 lira olduğu bir ülkede, 7 bin 500 lira emekli maaşı vermek en hafif tabiriyle emekli vatandaşlarımıza hakarettir.” dedi.

Akşener, “Elbette, bu kepazeliklere şaşırmıyoruz” diyerek, şunları söyledi:

“Çünkü biz biliyoruz ki seçimi kazanmak için, her şeyi mubah görenler, gerçekleri çarpıtırken de hiçbir ahlaki sorumluluk taşımaz. Olmayan temellerin önünde, atıp tutarken de, hiçbir utanç duymaz. Biz millet olarak, 21 yıllık AK Parti iktidarı döneminde bu durumun sayısız örneğine şahit olduk. Sen, 85 milyonun, tamamına karşı sorumlusun. 45 günün kalmış olsa da sen hala bu ülkenin Cumhurbaşkanlığı makamında oturuyorsun. Ayıptır, günahtır.  Bir de bu edepsizlikten sonra çıkmışsın devletin ne olduğuna dair en ufak bir fikrin varmış gibi bize devlet ahkamı kesmeye kalkıyorsun. Sen önce git bir aynaya bak Sayın Erdoğan.”

Depremin ilk gününden itibaren İYİ Parti olarak sahada vatandaşlarla birlikte olduklarını dile getiren Akşener,  “Depremin ilk haftasında bölgedeki ihtiyaçları tespit edip, yardımları yönlendirdik.  ‘Gün eleştirme günü değildir.’ deyip, AFAD’a yardımcı olduk ve bugün eleştirsek de hala yardımcı olmaya, devam ediyoruz. Gün be gün deprem bölgesindeki risklere karşı yetkilileri uyardık, çözüm önerilerimizi söyledik. Söylemeye de, uyarmaya da hala devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Akşener, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimin kişiler arasındaki bir rekabetin seçimi olmayacağını ifade ederek, “14 Mayıs, tek adam rejimini savunanlarla, Cumhuriyet değerlerini savunanların seçimi olacak. 14 Mayıs, hak yiyenlerle hakkın mücadelesini verenlerin seçimi olacak. 14 Mayıs, Türkiye düşmanları ile Türk Milleti’ni hak ettiği Türkiye’ye kavuşturmayı hedefleyenlerin seçimi olacak. Bu mücadelenin sancağını, İYİ Parti taşıyacak. Bu mücadelenin ateşini, İYİ Parti büyütecek.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Son Güncelleme: 29.03.2023 12:31
Meral akşener  Iyı parti̇  Grup toplantısı   
Qavun

YORUMLAR

'); $('#myModal').modal('show'); }, beforeSend: function () { status.empty(); }, complete: function (xhr) { status.empty(); if (xhr.responseText === "1") { modalbaslik.html(' Tamamlandı!!'); status.html("Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.En Kısa Sürede Editörlerimiz Tarafından İncelenerek Onaylanacaktır."); yorcek(); } else { modalbaslik.html(' Hata!!'); status.html(xhr.responseText); } } }); });

booked.net

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Akşener: 'Bu yol kazanmanın yoludur'
Akşener: 'Cumhuriyetimizin yeni asrında, tarih yazacağız'
Akşener: 'Çanakkale bir ruhtur'
Akşener: 'Millet Tarih Yazacak'
Akşener: 'Bu kafada gidin askere, tez alırsınız tezkere'
Akşener: 'Masa kalktı, ben masada oturmaya devam ettim'
Akşener: 'Milletimizin iradesi ile tarih yazacağız '
Akşener, İYİ Parti Başkanlık Divanı üyeleri ile bir araya geldi

Son Dakika / En Yeniler

img
Mercedes-Benz Türk, 2022 yılında otomotiv sektöründe en çok patent tescili alan firma oldu
img
Virüslerden korunmanın 10 etkili yolu
img
Kale Tasarım ve Sanat Merkezi'nden 'Bir Dünya Okumak' Söyleşileri
img
İYİ Parti'li Yokuş: Yandaş Atayacağız Diye AFAD Ve Kızılay'ı Mahvettiniz
img
Uluslararası endeks raporu 29 Mart 2023
img
Forza Horizon 5 DLSS 3, Beş Yeni Oyun da DLSS 2 Desteği Alıyor!
img
'İnsanlığa ve aşka övgü' BİR AZİZ NESİN KLASİĞİ
img
Bipolar bozuklukta damgalama sağlık hizmetlerine ulaşımı engelliyor
img
Türkiye’nin ortalama internet hızı 32,6 megabit
img
Bayramda mavinin kalbine yelken açın!

Trend Haberler

img
45 yaşından sonra düzenli tarama kolon kanserine karşı koruyor
... Devamı
img
2 terörist teslim oldu 28 Mart 2023
img
Piyasalarda sakin seyir 28 Mart 2023
img
Türkçe Alternatif Pop'un yükselen ismi Nilhan, yepyeni şarkısı 'Kayboldum' ile karşınızda!
img
İmamoğlu: '21 yıldır görevinin başında olup hala ‘-cek, -cak’ diyenleri dinlemeyin'
img
Resmi Gazete başlıkları 28 Mart 2023
img
İYİ Parti Seçim Kampanyası: 'Tarih Yazacağız! Birlikte Kazanacağız!'
img
İYİ Partili Poyraz: 'Bu siyasi değil hukuki bir tavırdır'
img
CHP'li Sertel: 'Muhalif gördüğünüz gazete ve televizyonlara reklam vermiyorsunuz'
img
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden depremzede vatandaşlara göz muayenesi