Alzheimer ile mücadeleye VakıfBank desteği

Alzheimer ile mücadeleye VakıfBank desteği
YAŞAM A- | A+   22.09.2021 12.46
Qavun

Toplumsal sorumluluklarının gereğini yerine getirmek için farkındalık çalışmalarına imza atan VakıfBank, bu kez Alzheimer ve Demans hastaları için önemli bir adım attı. Medikal Turizm Derneği tarafından yürütülen çalışmaya kurumsal destekçi olan VakıfBank, bu iş birliğini bir etkinlikle duyurdu.  

VakıfBank, Medikal Turizm Derneği’nin Alzheimer ve Demans Platformu çatısı altında yürüttüğü, söz konusu hastalıklara ilişkin farkındalık yaratmaya yönelik çalışmalara destek veriyor. 

Konuya ilişkin olarak VakıfBank Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen etkinliğe VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, Medikal Turizm Derneği Başkanı Uzm. Dr. Sinan İbiş ile VakıfBank yönetici ve çalışanları katıldı. Ayrıca 21 Eylül Dünya Alzheimer Gününde VakıfBank çalışanları mor rozet takarak “Alzheimer ile mücadele ben de varım” dedi.

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, etkinlikte yaptığı konuşmada, ağustos ayında derneğin organ bağışı farkındalığı için düzenlediği “Bir Bağış Çok Hayat” projesine kurumsal paydaş olarak dâhil olduklarını ve VakıfBank Ailesi’nin organ bağışı konusunu içtenlikle sahiplendiğini anımsatarak, “Bankamızın kendinden önce diğerini düşünen, iyiliği ve güzelliği tüm topluma yaymayı şiar edinen yaklaşımını bir kez daha ortaya koymuş olduk. Bugün yine Medikal Turizm Derneği’nin yürüttüğü çok önemli bir farkındalık çalışmasına desteğimizi göstermek için buluştuk. Dernek, bu defa ileri yaşlara ulaşan büyüklerimizi ilgilendiren son derece hassas bir konuya temas ediyor: Alzheimer ve Demans” dedi.  

VakıfBank olarak bu farkındalığın tüm iç ve dış paydaşlarda oluşması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getiren Üstünsalih sözlerine şöyle devam etti: “Büyüklerine hürmeti en önemli değerlerinden biri olarak benimseyen bizler bunu önemli bir ödev olarak görüyoruz. Hele ki, Alzheimer ve Demans gibi yaşam kalitesini düşüren hastalıklarla mücadele eden büyüklerimizin daha fazla desteğe, ilgiye ihtiyaç duyduğuna inanıyoruz.”

Medikal Turizm Derneği Başkanı Uzm. Dr. Sinan İbiş ise, VakıfBank’ın insana temas eden hususlarda büyük duyarlılık gösterdiğini belirterek başladığı konuşmasında Alzheimer ve Demans konusunda katılımcıları bilgilendirdi. 

Dr. Sinan İbiş, “Demans fonksiyonel bir hastalıktır; Alzheimer ise organik bir harabiyettir ve geri dönüşü yoktur. Bu hastalıklara yakalananların aileden uzaklaştırılmaması, güncel hareketliliğe dahil edilmesi ve mutlu edilmesi önemli. Hastalıklardan kaçınmak için ise kitap okuma, yeni şeyler öğrenme, enstrüman çalma, grup sporlarına katılma, yeni hobiler edinme ve aktif bir sosyal yaşamın parçası olma gibi faaliyetler sürdürülmeli. Alzheimer hastalarının sayısı her 20 yılda iki katına çıkıyor. Bugün dünyada 50 milyon civarında olan hasta sayısının 2050’de üç katına çıkması bekleniyor. Kadınlar daha büyük risk altında. 65 yaşından sonra her 6 kadından birinin Alzheimer hastası olduğu biliniyor. Bu, meme kanseri olma riskinden iki kat daha fazla. Bugün dünyanın en ölümcül yedinci hastalığı olan Alzheimer, yarattığı ekonomik yük dolayısıyla da ülkelerin gündeminde. Alzheimer’ın yıllık küresel maliyeti 6 milyar doların üzerinde ve bu rakam kartopu etkisiyle giderek büyüyor” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Son Güncelleme: 22.09.2021 12:46
Alzheimer  Tedavisi  Umut ışığı   
Qavun

YORUMLAR

booked.net