Anneler için bu yıl hediye tercihi: Kıyafet, kozmetik ve çiçek

Anneler için bu yıl hediye tercihi:  Kıyafet, kozmetik ve çiçek
YAŞAM A- | A+   27.04.2022 16.16
Qavun

AdColony, Anneler Günü alışveriş alışkanlıklarını ortaya çıkaran bir araştırma yaptı. Buna göre bu yıl annemize en çok kıyafet, kozmetik ve çiçek alacağız. Hediye seçiminde ise mobil kanallar belirleyici olacak. 

Bizleri büyüten, sevgisi ve şefkatiyle gelişmemizde en büyük katkısı olan annelerimizin en önemli günlerinden biri olan Anneler Günü yaklaşıyor. Ülkemizde her yıl Mayıs ayının ikinci pazarı kutlanan Anneler Günü için markalar kendi koleksiyonlarını çoktan vitrine çıkarırken, tüketicilerin bu yıl ki hediye tercihleri AdColony’nin yaptığı bir araştırmayla ortaya konuldu. Anneler Günü Alışveriş Tercihleri Araştırması’na göre tüketicilerin yüzde 77’si bu yıl annesine hediye almayı planlıyor. Hediye tercihlerinde ise yüzde 55’lik payla kıyafet ilk sırada yer alırken, kıyafeti yüzde 42 payla kozmetik, yüzde 30 ile çiçek takip ediyor.

ONLİNE SİPARİŞ VERECEĞİZ

AdColony’nin kendi envanterinde yer alan Türkiye’deki kullanıcılarla gerçekleştirdiği araştırma, mobilin ve mobil uygulamaların yükselişini bir kez daha gözler önüne serdi. Buna göre katılımcıların yüzde 62’si bu sene Anneler Günü için çevrimiçi alışveriş yapacağını belirtiyor. Mobil cihazların ve uygulamaların pratikliği Anneler Günü alışverişinin de kurtarıcısı oluyor. Katılımcıların yüzde 52’si mobil uygulamalar üzerinden alışveriş yapacağını bildirirken, akıllı telefonlar ise online satın alma işleminde yüzde 81 ile en çok tercih edilen cihazlar oluyor.

Ödül ve kuponlar alışverişi artırıyor

Tüketicilerin hediye tercihlerinde mobil reklamlar belirleyici rol oynuyor. Araştırmaya katılanların %48’i mobil reklamların çevrimiçi alacağı hediyeyi keşfetmesine yardımcı olduğunu belirtiyor. Bunu %42 ile arama motorları, %40 ile sosyal medya, %38 ile web sitelerinde karşılaşılan reklamlar ve %28 ile ürün karşılaştırma siteleri takip ediyor.
Markalar arasında rekabetin hiç olmadığı kadar fazla olduğu bu tarz özel günlerde ise ankete katılanların %53’ü ödüller ve kuponların Anneler Günü için alışveriş yapma eğilimini artırdığını belirtiyor. Tüketicilerin %45’i kaliteli ürünler, yüzde 42’si marka veya ürün hakkında bilgi sahibi olmanın  yüzde 40’ı ise kişiselleştirilmiş bir reklam deneyiminin alışveriş yapma eğilimini artırdığını ifade ediyor.

Cep telefonu laptop’dan daha güvenli bulunuyor

Mobil cihazlarda tüketicinin karşısına çıkan reklamlar ise satın alma davranışlarını çok büyük oranda etkiliyor. AdColony’nin anketine katılanların yüzde 73’ü ürün eğer kendilerine hitap ediyorsa doğrudan bir mobil reklam üzerinden satın alacağını belirtiyor. Yüzde 45’i ise mobil alışverişin, PC/Laptop üzerinden yapılan alışverişten daha güvenli olduğuna inandığını belirtirken, yüzde 65’i akıllı telefonlarında karşılarına çıkan reklamların daha akılda kalıcı olduğunu ifade ediyor.

Hibya Haber Ajansı

Son Güncelleme: 27.04.2022 16:16
Anneler  Kıyafet  Kozmetik  Çiçek  Adcolony  Anneler günü   
Qavun

YORUMLAR

booked.net