Anneler mobil oyunlarla eğleniyor ve rahatlıyor

Anneler mobil oyunlarla eğleniyor ve rahatlıyor
KADINA- | A+   11.08.2021 12.53
Qavun

Mobil oyunların yükselişi her geçen gün artarken, mobil oyuncu olmak da artık tüm dünyada toplumların teknoloji kültürü haline gelmeye başladı. Mobil oyunlar, özellikle içinde bulunduğumuz pandemi döneminde en kolay ulaşılabilir eğlencelerimizden biri haline gelerek hayatımızın vazgeçilmez bir parçasına dönüştü. Dijitalleşmenin giderek hız kazandığı ve akıllı telefonların günlük yaşantımızdaki önemini arttırdığı günümüz dünyasında, mobil oyun uygulamaları da gücüne güç katarak gelişimine hız kesmeden devam ediyor. Mobil oyuncular denildiğinde aklımıza gelen koltuğun başına oturmuş erkekler klişesi kalıbı yıkılırken, artık mobil oyunların 7’den 70’e herkese hitap ettiğini söyleyebiliriz.

Özellikle mobil oyunları seven ve belki de herkesi şaşırtacak bir kitle var ki güçleri asla göz ardı edilemez; Anneler. Kadın mobil oyuncular ve özellikle anneler akıllarda mobil oyuncular kalıbından çıkarılmış olsalar da, aslında oyun oynamak için genellikle cep telefonlarını kullandıklarını ve sıklıkla mobil oyun oynadıklarını kimse inkar edemez. Dünya’nın en büyük mobil reklam platformlarından AdColony’nin, annelerin de mobil oyun topluluğunun önemli bir parçası olduğunu göstermek adına bağımsız araştırma şirketi GlobalWebIndex ile yaptığı araştırma annelerin mobil oyunlara yaklaşımlarını gözler önüne seriyor.  Araştırma aynı zamanda markalar için en önemli ve büyük hedef kitlelerinden biri olan anneleri mobil cihazlarında nasıl yakalayabileceklerine dair önemli bilgileri gün yüzüne çıkarıyor.

Türkiye’de mobil oyun oynayan annelerin %34.9’u 25-34 yaş arasındayken, %32.2’si ise 35-44 yaş arasında. Ankete katılan annelerin %53.3’ü iki çocuğu olduğunu söylerken, %53,3’ünün çocukları 6-11 yaş arasında.


Akıllı telefonlar açık ara önde

Ankete katılan annelerin %87.1’i oyun oynamak için akıllı telefonlarını kullandığını belirtirken, %44,9’u ise gün içerisinde bir çok kez mobil oyun oynadığını belirtiyor. Tek bir oturumda, annelerin %25,8’i mobil oyunlarda 30-60 dakika arası oyun oynadığını belirtirken, bir günde %20,9’u 1-2 saat arası mobil oyun oynadığını söylüyor.

Mobil oyunların kafamızı dağıtmak, dertlerimizden biraz olsun uzaklaşmak için her an yanımızda olduğu bir gerçek. Anneler için de bu durum değişmiyor. Ankete katılan annelerin %66,5’i eğlenmek için mobil oyun oynadıklarını belirtirken, %54,4’ü rahatlamak için, %40,6’sı ise ruh hallerini iyileştirmek için mobil oyun oynadıklarını söylüyor. Annelerin %44,1’i mobil oyun oynarken rahat hissettiğini, %28,9’unun ise mutlu hissettiğini belirtmesi de mobil oyunların kişiler üzerindeki pozitif etkisini bir kez daha kanıtlıyor.
 

Her gün mobil oyun oynayan anneler çoğunlukta

Anneler gün içerisinde çalışırken, çocuklarına bakarken gerek eğlenmek gerekse kafa dağıtmak için yine mobil oyunlara koşuyor. %51,8’i öğle arası gibi zamanlarda mola verdiklerinde oyun oynadığını belirtirken, %41,9’u televizyon izlerken, %41,5’i ise uyumadan önce yatakta mobil oyun oynadıklarını söylüyor.

Gerek evleri, çocukları gerekse kendileri için alışveriş yaparken annelerin çok seçici ve dikkatli olduğunu inkar edemeyiz. Markalar için de anneleri yakalamak ve ürünlerinin güvenilirliğini kanıtlamak çok önemli. Annelerin %62,7'si büyük çaplı alışverişlerde tek başına karar verici olduklarını belirtirken, %84,6'sı küçük çaplı alışverişlerde tek başlarına karar verici olduklarını belirtiyor. Ek olarak ankete katılan annelerin %96,3’ü son 6 ayda online alışveriş yaptığını söylüyor. Annelerin %18,5'i internetten alışveriş yaparken uygulama içi alışveriş yapmayı tercih ediyor çünkü %46,5'i bunun daha kolay olduğunu düşünüyor.

Annelerin mobil cihazlarında karşılaştıkları reklamlardan beklentileri de değişiyor. %50,8’i akıllı telefonlarında karşılaştıkları bir reklamdan doğrudan ürünü satın almaları için ürün veya markanın kendileri ile alakalı olması gerektiğini düşünüyor. %44,6’sı reklamın bilgilendirici olması gerektiğini, %35,8’i ise ilgi çekici olması gerektiğini söylüyor.

Akıllı telefonlarında mobil reklamlar ile karşılaşan annelerin %49,6’sı ürün ile ilgili yorumları araştırıyor ve okuyor, %48’i markanın web sitesini ziyaret ediyor ve %44,5’i reklamlarla etkileşime geçiyor.

Hibya Haber Ajansı

Son Güncelleme: 11.08.2021 12:53
Anneler  Mobil oyunlar   
Qavun

YORUMLAR

'); $('#myModal').modal('show'); }, beforeSend: function () { status.empty(); }, complete: function (xhr) { status.empty(); if (xhr.responseText === "1") { modalbaslik.html(' Tamamlandı!!'); status.html("Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.En Kısa Sürede Editörlerimiz Tarafından İncelenerek Onaylanacaktır."); yorcek(); } else { modalbaslik.html(' Hata!!'); status.html(xhr.responseText); } } }); });
yakındaki eczaneler nöbetçi

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Son Dakika / En Yeniler

img
Dünya raylı sistem projelerine Elektra Elektronik imzası
img
Pandemi ile birlikte finansal teknoloji sektöründe bir devrim yaşanıyor
img
Veri güvenliği için bu belgeler talep edilmeli
img
İstanbul Avrupa Yakası’nda bayramda elektrik tüketimi ‘normalleşti’
img
İmamoğlu, kahraman itfaiyecileri Yenikapı’da karşıladı
img
Turkcell Vadi Açıkhava'da Konserler Devam Ediyor
img
'Tevfik Bozdağ'ın hayat hikayesi şaşırttı
img
'Küresel İklim Değişikliği Fotoğraf Yarışması' başladı
img
TCMB: Enflasyona karşı zorlu politika denklemi
img
Ege’de filizlenen düşünceler tüm Türkiye’ye yayılıyor

Trend Haberler

img
'Bu proje İzmir için milat'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kenti afetlere dirençli kent haline getirme hedefiyle İzmir’de depremsellik araştırması yapılması ve zemin davranış modelinin çıkarılması ... Devamı
img
Soyer: İzmir'de 4 milyon turist hedefliyoruz
img
Anadolu Hayat Emeklilik’in 'çocuğum için BES'i, iki ayda 15 bin katılımcıyı aştı
img
Akşener: İktidara geldiğimizde önce derin yoksulluktan başlayacağız
img
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre arttı
img
Meral Akşener Sivas Zara'dan Erdoğan'a seslendi
img
CHP Sözcüsü Öztrak: Milletin Aklıyla Alay Ediyorlar
img
Galatasaray, Nelsson'un transferi için görüşmelere başladı
img
İmamoğlu: Bize oy versin vermesin 16 milyona metro yapıyoruz
img
Uluslararası piyasalar 11.08.2021