Cengiz Topel Yıldırım'ın Ankara'daki öğrenci yurt sorunu'na Dikkat Çekti

İYİ Parti Ankara Büyükşehir Adayı Cengiz Topel Yıldırım Ankara'daki öğrenci yurt sorununa dikkat çekerek, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. "Ankara'nın bir üniversite kenti olmasına rağmen, kiraların yüksek olması ve yeterli öğrenci yurdu bulunmaması büyük bir sorundur." dedi.
Cengiz Topel Yıldırım paylaşımında "Bilindiği gibi kiralar yüksek. Gençlerimiz okusun diye dişlerinden tırnaklarından artıran ana babalar “çocuğum yurtta kalır, ben de Allah’ın izniyle okuturum” diyor değil mi? Gençlerimizi zindan gibi yerlerde yaşatıp sonra da onlardan umutlu, güçlü, aydın fikirli insanlar olmalarını bekleyemeyiz. Üniversiteliler, anneler, babalar adına Yavaş’a soruyorum; Bir öğrenci yurdu yaptın mı? Hacettepe Üniversitesi ile sözleşmesi yapılan yurt projesi ne oldu?" diye soruyor.
Mansur Yavaş'ın bu konudaki icraatlarını sorgulamak ve daha iyisini talep etmek son derece haklı. Hacettepe Üniversitesi ile yapılan yurt projesinin akıbetinin ne olduğu ve öğrencilerin yüksek insani standartlarda ikamet edebilecekleri yurtlara kavuşması için ne gibi çalışmalar yapılacağı açıklanmalıdır.
Bambaşka bir Ankara için, bu sorunun çözümü hayati önem taşımaktadır.
Ekstra Düşünceler:
- Yurt sorununun çözümü için sadece kamu yatırımları yeterli olmayabilir. Özel sektörün de teşvik edilmesi ve yurt yapımına yatırım yapması sağlanmalıdır.
- Mevcut yurtların da iyileştirilmesi ve insani standartlara uygun hale getirilmesi önemlidir.
- Yurt ücretlerinin de öğrenci bütçesine uygun olması ve burs imkanlarının artırılması gerekmektedir.
Bu düşüncelerin ve yorumların devamında İYİ Parti Ankara Büyükşehir Başkan Adayı Cengiz Topal Yıldırım sözlerine şöyle noktayı koyuyor.
"Vaat değil taahhüt ediyorum: Öğrencilerimiz yüksek insani standartlarda ikamet edecekleri yurtlara kavuşacak."
Cengiz Topel Yıldırım'ın paylaşımı şu şekilde:
Ankara bir üniversite kenti.
— Cengiz Topel Yıldırım (@06cengiztopel) March 9, 2024
Bilindiği gibi kiralar yüksek. Gençlerimiz okusun diye dişlerinden tırnaklarından artıran ana babalar “çocuğum yurtta kalır, ben de Allah’ın izniyle okuturum” diyor değil mi?
Gençlerimizi zindan gibi yerlerde yaşatıp sonra da onlardan umutlu,… pic.twitter.com/7DnFZeMo6D


YORUMLAR
Bunlar da İlginizi Çekebilir








Son Dakika / En Yeniler









