CHP İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı

CHP İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı
SİYASET A- | A+   06.04.2023 13.11
Qavun

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün saat 05.00 sıralarında Seyrantepe'de bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı düzenlendiğini açıkladı. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın geçen günlerde kurşunlanması kamuoyunda yankı uyandırmıştı. Parti binasının önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kaftancıoğlu, "İl Başkanlığımıza böyle bir saldırı olacağına dair duyumumuz yoktu" dedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise, "İlk tespitlere göre kurşunlar binaya isabet etmedi, emniyetin kamera ve tespit çalışmaları devam ediyor" bilgisini paylaştı.

TEM Otoyolu Seyrantepe mevkiinde bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik olduğu düşünülen bir silahlı saldırı girişimi yaşandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu binanın önünde 6-7 el ateş edildiğini açıkladı.

Kaftancıoğlu yazılı açıklamasında, şunları kaydetti:

"06.04.2023 (bugün) saat 05.00 sularında TEM Otoyolu Seyrantepe mevkiinde bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığımıza yönelik düzenlendiği düşünülen bir silahlı saldırı gerçekleşmiştir.

Binada görev yapan nöbetçi polis memuru ile binanın bulunduğu alandaki özel güvenlik görevlisinin ifadelerine göre olayda 6-7 el ateş edilmiştir. İlk belirlemelere göre İl Başkanlığımıza isabet eden mermi bulunamamış, olay mahalinde boş kovanlar bulunmuştur.

Olayla ilgili savcılık tahkikatı devam etmektedir. Gelişmeler sizlerle paylaşılacaktır."

KAFTANCIOĞLU'NDAN YENİ AÇIKLAMA

Kaftancıoğlu, silahlı saldırının ardından CHP binasının önünden yeni bir açıklama yaptı. Kaftancıoğlu, "İl Başkanlığımıza böyle bir saldırı olacağına dair duyumumuz yoktu. Geçen hafta İYİ Parti'ye yapılan saldırıdan sonra bu tip saldırıların olabileceğini ön görmesek de olursa şaşırmayacağımızı biliyorduk. Şaşırmadık da" dedi. 

Kaftancıoğlu açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Bu kesin il binası mıdır değil midir? Bunun cevabını vermesi gerekenler ben değildim. Biz de en az sizin kadar merak ediyoruz bu saldırının ne amaçla ve kimler tarafından yapıldığını. Umarım bu sorunun cevabını vermesi gerekenler bu süreci olması gerektiği gibi araştırıp, doğru neyse ona ulaşması gerekenler bir an önce bunu bulurlar. Bizler de sizinle beraber öğrenmiş oluruz. 

Bir hafta önce İYİ Parti İl Binası'na yapılan saldırı, bugün il binamızın hemen karşısından açılan ateşler... Eğer bir bekçi değilse ya da ne amaçla geldiyse; umarım hepimizi tatmin edici bir açıklama olur. Ama bir hafta içinde İstanbul içinde 2 siyasi parti başkanlığı önünde herhangi bir olay olma ihtimali - Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı kadar olmasa da az buçuk matematik bilirim - sanıyorum en büyük ikramiyeyi kazanma ihtimalinden daha düşüktür."

İYİ PARTİ'DEN DESTEK

İYİ Parti Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, CHP'ye geçmiş olsun dileklerini iletti. Kavuncu mesajında, "Dün İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız, bugün CHP İstanbul İl Başkanlığı! Saldırılar bizleri yolumuzdan döndüremeyecek. Demokrasi ve milletin iradesi kazanacak. Geçmiş olsun! Saldırılar bizleri yolumuzdan döndüremeyecek. Demokrasi ve milletin iradesi kazanacak. Geçmiş olsun" ifadelerine yer verdi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bugün sabah saatlerinde CHP İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik olduğundan şüphelenilen silahlı saldırıyla ilgili açıklamada bulundu. Savcılıktan yapılan açıklama şöyle: 

"TEM otoyolu üzerinde CHP İstanbul il Başkanlığı karşı istikametinde, havaya araç içerisinden birkaç el ateş ediliyor, binaya isabet yok, emniyetin kamera ve tespit çalışmaları devam ediyor."

Kaynak:cumhuriyet.com.tr

Son Güncelleme: 06.04.2023 13:11
Canan kaftancıoğlu  İstanbul  İl başkanlığı  Chp   
Qavun

YORUMLAR

booked.net

 

Trend Haberler