Colendi’den yeni Insurtech girişimi: Colendi Sigorta

Colendi’den yeni Insurtech girişimi: Colendi Sigorta
SİGORTA A- | A+   12.10.2022 14.24
Qavun

Türkiye’nin en hızlı büyüyen Fintech platformu olan Colendi, müşterilerinin finansal ihtiyaçlarını uçtan uca dijital olarak karşılama hedefine bağlı olarak, yeni nesil sigortacılık anlayışı ile insurtech alanında çözümler sunmak için Colendi Sigorta'yı kurdu.

Colendi Sigorta CEO’su Bülent Tekmen, Insurtech girişimi olarak yeni nesil sigorta ürünlerini müşterileriyle buluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Tekmen, “Colendi Sigorta ile hedefimiz, küresel insurtech girişimleri tarafında ‘teminat boşluğu’ olarak adlandırılan yeni bir alana odaklanmak. Bu terim değişen tüketici davranışlarından kaynaklanan ve teminat sağlanamayan bir sigorta açığını belirtmek için kullanılıyor. Örneğin Gartner’ın raporuna göre 2021 sonuna gelindiğinde 6 Trilyon dolarlık siber güvenlik harcaması yapılmış olacağı öngörülüyor. Buna rağmen yine de küçük işletmeler ve bireyler siber saldırı riski altında kalmaya devam edecek. Üstelik siber riskler sadece verilerin çalınması anlamına gelmiyor. Dünya çapında 300 milyondan fazla kişi bugün kripto para sahibi. NFT’lerde de talep giderek artıyor. Dijital varlıkların değerleri çok hızlı değişebildiğinden teminatın da varlığın değerine göre değişebilmesi ya da poliçenin otomatik aktif/pasif durumuna geçebilmesi gerekebiliyor. Dolayısıyla yeni nesil ürünlerin dinamik olarak değişebilmesi ya da kullandığın kadar öde gibi gelir modellerine uyum sağlayabilmesi gerekiyor. Amacımız bu ürünlerin sunulabilmesi için altyapıları sağlayarak platformların müşterilerine ait teminat boşluğunu doldurabilecek yeni nesil sigortalar sunabilmelerini sağlamak.” diyor. 

Colendi Sigorta Ürün Yöneticisi Buğra Karamanoğlu ise ilk aşamada hedeflerinin, Colendi’nin stratejisine uygun şekilde, BNPL (Buy Now Pay Later) gibi yeni nesil finansal hizmetlerin tamamlayıcısı niteliğinde olan sigorta ürünlerini ve ödeme yapılarını geliştirmek olduğunu söylüyor. Karamanoğlu, sözlerine şöyle devam ediyor:

“Sigorta sektöründeki yeni bir oyuncu olup pazardan pay almak yerine yeni gelişen ihtiyaçlara yönelik ürünlerle sigorta pazarını geliştirmek istiyoruz. Örneğin elektronik cihaz sigortası özelinde düşünürsek, doğru an henüz cihaz satın alınırken sepette müşteriye sigorta teklifi sunulabilmesini sağlamak. Yapılan araştırmalar ve sektör uygulamaları da kanıtlıyor ki sigorta, özellikle doğru anda ve doğru yerde sunulduğunda farkındalık yaratabiliyor. Bu ürünleri sunarken Colendi’nin sağladığı ödeme yöntemleri sayesinde artık sigorta primleri müşterilerin kredi kart limitlerini bloke etmek zorunda kalmayacak. BNPL gibi ödeme yöntemlerini de sigorta sektörünün kullanımına açarak sigortaya erişimi kolaylaştırmış olacağız.”

Hibya Haber Ajansı

Son Güncelleme: 12.10.2022 14:24
Colendi  Insurtech girişimi  Colendi sigorta   
Qavun

YORUMLAR

booked.net

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir