Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Bin Öğretmen Ataması programına katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Bin Öğretmen Ataması programına katıldı
GÜNDEMA- | A+   31.01.2022 14.52
Qavun

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Yeni atamalar ile eğitim ordumuzu daha da güçlendireceğiz. Atamasını gerçekleştireceğimiz her öğretmeni canı gönülden tebrik ediyorum. 

Çocuklarımızın okul ortamından uzaklaşmaması için her türlü çabayı gösteriyoruz. Salgının yol açtığı zorluklara rağmen eğitim faaliyetlerini kesintisiz sürdüren birkaç devletten biri olduk.

Bu anlamlı günde sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Yapıacal kura çekimi sonrası 15 bin genç kardeşimiz öğretmenlik mesleğine ilk adımını atacak. Atamasını gerçekleştireceğimiz her bir öğretmenimizi canı gönülden tebrik ediyorum.

Evlatlarımızın eğitimlerinin kesintiye uğramaması konusundaki kararlılığımızı ifade ediyoruz. Öğretmenler ile öğrencilerin ayrı kalmaması için her türlü çabayı gösteriyoruz. 2021-2022 eğitim-öğretim yılı ilk dönemini salgına rağmen son derece başarılı bir şekilde tamamladık.

Okullarımız ile, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin arasına hiçbir bariyerin girmesine izin vermedik. Yüz yüze eğitimi sürdüren birkaç ülkeden biri olduk. Bu vesile ile son 2 yıldır özveri ile çalışan öğretmenlerimizi, dört el ile derslerine sarılan öğrencilerimizi ve MEB çalışanlarımızı tebrik ediyorum.

Son 100 yılın en ciddi krizi olarak nitelenen bu salgın sürecinde elbette bazı sıkıntılar, zorluklar ve engellemelerle karşılaştık. Kimi çevrelerin haksız, mesnetsiz, abartılı eleştirilerine maruz kaldık. Hayal mahsülü bilgilerle sosyal medyayı da kullanarak insanımızı yanlış yönlendirmenin peşinde oldular.

Yüz yüze eğitim konusundaki net duruşumuzun milletimiz tarafından da büyük bir takdir ile karşılandığını görüyoruz. İkinci dönemi de kesintisiz bir şekilde tamamlayacağımıza inancım sonsuz. Tüm öğrencilerimiz ve velilerimiz müsterih olsunlar.

Dünyanın bir çok ülkesinin mevcut öğretmen sayılarını bile koruyamadığı dönemde biz yeni öğretmen alımlarımızı sürdürdük. Son 2 yılda 77 bin öğretmenimizi okulları ile buluşturma başarısı göstrdik. Bugünkü atamalarla birlikte son 19 yılda 729 bin 487 öğretmenimizin atamasını yapmış oluyoruz. Mevcut öğretmen kadromuzun yüzde 73'ü bizim hükümetlerimiz döneminde atandı.

Hazırladığımız bitçelerde en yüksek payı daima eğitime ayırdık. Yatığımız atamalarla öğretmen başına düşen öğrenci sayısında OECD rakamlarını yakaladık.

Öğretmenlerimizin mali ve özlük haklarının iyileştirilmesinde de önemli mesafe kaydettik. Avrupa'da son 19 yılda öğretmen maaşlarını en çok iyileştiren ülke Türkiye'dir.

.Çocuklarımızın eğitime erişimini kolaylaştırmak amacıyla attığımız en büyük adımlardan biri de ders kitaplarının ücretsiz dağıtılmasıdır. Şimdiye kadar 4 milyar adet ders kitabını öğrencilerimize ücretsiz olarak dağıttık.

Peygamber Efendimiz 'İki günü birbirine eşit olan ziyandadır.' diyor. Öğretmenlerimizin bir taraftan tecrübelerini atırırken, öğrencilerimizi geliştirrirken bi taraftan da kendilerini ihmal etmemeleri son derece önemlidir.

Kısa süre önce kritik bir adım attık. Yardımcı eğitim kitaplarını da MEB basarak öğrencilerimize ulaştırmaya başladı. Bu yılın sonuna kadar sayıyı 100 milyona çıkartmayı planlıyoruz

Kıymetli öğretmen adayları inşallah biraz sonra her birinizin görev yerleri belli olacak. Heyecanlısınız farkındayım.

Öğretmenlik Meslek Kanunu ilave teşvikler getiriyor, eğitim camiamıza hayırlı olsun."

Hibya Haber Ajansı

Son Güncelleme: 31.01.2022 14:52
Cumhurbaşkanı  Erdoğan  Akp  Öğretmen  Atama   
Qavun

YORUMLAR

'); $('#myModal').modal('show'); }, beforeSend: function () { status.empty(); }, complete: function (xhr) { status.empty(); if (xhr.responseText === "1") { modalbaslik.html(' Tamamlandı!!'); status.html("Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.En Kısa Sürede Editörlerimiz Tarafından İncelenerek Onaylanacaktır."); yorcek(); } else { modalbaslik.html(' Hata!!'); status.html(xhr.responseText); } } }); });
yakındaki eczaneler nöbetçi

booked.net

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da
Haberlere erişim engeli kararı verildi
Erdoğan'a 6 milyarlık yolsuzluk iddiasıyla suç duyurusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gülhane Camii'nin açılış törenine katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğru Türkçe Kullanımı Ödül Töreni'ne katıldı
Erdoğan, Öcalan'la görüşüyor mu? Allah muhabbetinizi artırsın

Son Dakika / En Yeniler

img
Kadıköy'de çocuklar hakları öğreniyor
img
Eğlence parkların büyüklüğü 89 milyar dolara ulaşacak
img
Fx piyasalar 31 Ocak 2022
img
Avrupa borsaları karışık seyretti 31 Ocak 2022
img
TCMB: Enflasyon hedefinin kaçırılması nedeniyle hükümete açık mektup
img
Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı başladı 31 Ocak 2022
img
Sağlıklı kemikler için hangi besinler tüketmeli ?
img
Mazda önümüzdeki dönemde 10 yeni modelin örtüsünü kaldıracak
img
Tuvaletten kaçarken böbrek yetmezliğine yakalanmayın

Trend Haberler

img
Soyer: "Her bir ağaca dair sorumluluğumuz var"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “dirençli kent” ve “doğayla uyumlu yaşam” vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen “Bir Fidan Bir Dünya” kampanyası, Menderes ... Devamı
img
Kılıçdaroğlu ‘Mart’ın sonunu bahar yapacağız’ dedi: Asla unutmayın, geliyor gelmekte olan!
img
Vodafone Busıness, Acıbadem Kuluçka Merkezi iş birliği kapsamında desteklenecek projeler belli oldu
img
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre arttı 29 Ocak 2022
img
ANFA Güvenlik de can dostlara şefkat elini uzatıyor
img
DHL Express Türkiye’den hızına hız katan kurye hizmeti
img
Altay’dan 100 bin çocuğa Şivlilik hediyesi
img
Eren Kış-17 Muş-Şenyayla Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moray Operasyonu başlatıldı
img
Soyer, İzmir depreminde hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla buluştu
img
Akın: 'Asgari ücret artışının 565 lirası enerji zamlarıyla eriyip bitti'