Enflasyon endişeleri yeniden gündeme gelirken, ABD TÜFE verisi önem taşıyor

Enflasyon endişeleri yeniden gündeme gelirken, ABD TÜFE verisi önem taşıyor
EKONOMİ A- | A+   10.11.2021 09.58
Qavun

Piyasa Gündemi

Fed Başkanı Powell’ın daha güvercin tondaki açıklamalarına karşın Fed üyelerinin söylemlerinde 2022’de faiz artışı yapılacağına ilişkin vurgu ön plana çıkıyor. Dün ABD’de açıklanan ÜFE verisi aylık bazda %0,6 oranında artış kaydederken, bu sabah Çin’de açıklanan enflasyon rakamları enflasyon baskısının devam ettiğini gösterdi. Gündeme gelen enflasyon endişeleri küresel risk iştahı üzerinde baskı oluştururken, bugün ABD’deki TÜFE verisi yakından izlenecektir. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    10:00 Türkiye – İşsizlik Oranı Önem: Orta
•    16:30 ABD – TÜFE/Çekirdek TÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Son haftalarda pozitif bir seyrin etkili olduğu küresel hisse piyasalarında dün yeniden gündeme taşınan enflasyon endişelerine bağlı olarak hafif satıcılı bir fiyatlama görüldü. Yurt dışında bir miktar zayıflayan risk iştahına bağlı olarak gün içi kazançlarının bir kısmını geri veren BIST-100 Endeksi günü %0,44’lük yükselişle 1.615,64 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında Çin borsaları öncülüğünde satışlar hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 9,71 – 9,73 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 9,74’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi dün 1.631,45 ile yeni bir rekor kırdıktan sonra gelen kar satışlarının etkisi ile günü 1.615,64 seviyesinden kapattı. Önceki gülerde günün zirve seviyelerine yakın kapanışlar gördüğümüz endekste dün gün içinde gelen bu kar satışları ve kapanış seviyesi negatif bir görünüm oluşturdu. Bugün endekste mart ayındaki bir önceki zirvenin bulunduğu 1.590’ı referans olarak izleyeceğiz. Endeksin bu seviye üzerinde tutunması satışların kısa süreli bir düzletme olduğu algısını kuvvetlendirecektir. Buna karşın satışlar sertleşecek ve endeks bu seviyenin altına sarkacak olursa son oluşan yukarı yönlü trend sorgulanmaya başlayacaktır. Bu nedenle endekste stratejinin 1.590 üzerinde tutunulup tutunulamamasına göre oluşturulması gerektiği görüşündeyiz.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Son Güncelleme: 10.11.2021 09:58
Enflasyon  Abd  Tüfe verisi   
Qavun

YORUMLAR

booked.net