Erasmus Nedir, Nasıl Gidilir?

Erasmus Nedir, Nasıl Gidilir?
Avrupa Birliği, Erasmus programı ile Avrupa üniversiteleri arasında akademik değişim ve etkileşimi desteklemeyi amaçlamaktadır. Kendi üniversitelerinde ilk yılını tamamlayan öğrenciler, Erasmus programına kayıt olarak 3 ile 12 ay arasında değişen sürelerde yabancı bir üniversitede uluslararası deneyim elde etme şansına sahiptirler. Erasmus ile öğrenciler; akademik becerilerini geliştirmenin yanı sıra iş hayatına yönelik profesyonel donanım edinirken, dil bilgilerini ilerletme ve farklı kültürleri deneyimleme şansına erişiyor. Erasmus daha çok bir kültür etkileşimi ve kültür alışverişi görevi görür, kapsamlı bir dil gelişimi için yurtdışı eğitimi daha mantıklıdır.
Erasmusla Hangi Ülkelere Gidilir?
Erasmus programına; Avrupa Birliği Üyesi olan 30 ülke ve bu ülkelere ek olarak Türkiye, Norveç, İzlanda, Makedonya ve Lihtenştayn katılım gösteriyor. Erasmus sayesinde öğrenciler kolaylıkla üniversite değişimi yapabiliyor, eğitimlerine kendi karar verdikleri Avrupa üniversitelerinde devam edebiliyorlar.
Erasmus'la gidilebilecek ülkelerin listesi şu şekilde: Almanya, Belçika, Bulgaristan, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İrlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Makedonya, Avusturya, Polonya, Romanya, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Türkiye, İzlanda, Norveç, Kıbrıs ve Lihtenştayn. Koşullu olarak Eramus programına katılan ülkeler ise şöyle sıralanıyor: Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova, Sırbistan, Karadağ, Ermenistan, Azerbaycan, Belarus, Gürcistan, Moldova, Ukrayna, Cezayir, Mısır, İsrail, Ürdün, Lübnan, Libya, Fas, Filistin, Suriye, Tunus, Rusya.
Erasmus'a Başvuru Nasıl Yapılır?
Erasmus ile eğitimde başarılı olmak için dil becerileri önemli bir önşart görevi görmektedir. Buna ek olarak; başvuru için gerekli tüm belgelerin hazırlanmış olması şarttır. Erasmus konusunda yazacağımız diğer sayfalarda nasıl Erasmus bursu alabileceğiniz, Erasmus şartları, gerekli belge ve dökümanlar gibi bilgilerin yanı sıra Erasmus'a alternatif olabilecek dil kursları ve yurtdışı staj programlarını vereceğiz.
Erasmus Bursu Nasıl Alınır?
Erasmus hibesi yalnızca Avrupa Birliği vatandaşları olan öğrencilere ve Türkiye, Norveç, İzlanda ve Lihtenştayn vatandaşlarına verilir. Erasmus hibesi almak için şu koşullar/şartlar yerine getirilmelidir:
- Halihazırda üniversite okuyor olmak
- Üniversitenin en az ilk yılını tamamlamış olmak
- Gidilecek üniversitenin öğrenim dilini yeterince biliyor olmak
- Daha önce Erasmus'a katılmamış olmak
- Benzer bir Avrupa Birliği projesinden hibe almamış olmak.


YORUMLAR
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Son Dakika / En Yeniler









