İlay Aksoy'dan Hande Karacasu'ya yanıt: Kimse gündemi sulandırmasın!

İlay Aksoy'dan Hande Karacasu'ya yanıt: Kimse gündemi sulandırmasın!
GÜNDEM A- | A+   19.11.2022 10.38
Qavun

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İYİ Parti’ye Altılı Masa'yı terk edip konumuzu yeniden gözden geçir çağrısı siyaset gündemine bomba gibi düştü. Bu çağrının ardından "İYİ Parti ittifak değiştirecek. Meral Akşener masayı terk edecek" iddiasını ortaya atan Siyasal İletişimci Hande Karacasu'ya Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy'dan sert bir yanıt geldi. Aksoy, "Türkiye’nin gündemi terördür, ne AKP, ne de başka siyasi partiler asılsız iddialarla gündemi sulandırmasın!" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, G20 zirvesi için gittiği Endonezya dönüşü İYİ Parti'ye yaptığı çağrı siyaset gündemine adeta bomba gibi düştü.

Muhalefeti, özellikle CHP'yi terörle kol kola yürümekle suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Burada özellikle muhalefetin içinde, CHP’yi bir kenara koyalım, altılı masanın hepsini söylememe gerek yok, ama İP’in (İYİ Parti’nin) bunlarla aynı çizgiye düşmesi tabii düşündürücü. Onlar niye bunlarla aynı masaya düşüyor veyahut aynı konuma geliyor? Bu tabii düşündürücüdür. Hele hele böyle bir dönemde. Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek, gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir" ifadelerini kullandı.

Siyaset gündeminde geniş yankı uyandıran bu çağrıya İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Çizgisinde hiç kırıklık olmayan; dün neyi savunduysa, bugün de aynı şeyi kararlılıkla savunan, aynı fikri savunan bir siyasi partiyiz. Dolayısıyla milletimizin geleceğinin heba edildiği, ortaya sürüldüğü bir kumar masasında hiç olmadık. Bundan sonra da olmayız" diyerek yanıt verdi.

Bu yanıta rağmen Erdoğan'ın daveti kamuoyunda tartışılmaya devam etti. Konuyla ilgili sosyal medyada binlerce paylaşım yapıldı. Bu paylaşımlardan biri de Siyasal İletişimci ve Haber Koordinatörü Hande Karacasu'ya aitti. Karacasu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Tekrar ediyorum; İYİ Parti ittifak değiştirecek. Meral Akşener masayı terk edecek ve Başbakan olmak niyetiyle Erdoğan’a parlamenter sistemde mutabakat teklifi götürecek. Erdoğan kabul edecek.” iddiasını ortaya attı.

Bu iddiaya yanıt ise Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy'dan geldi. Aksoy Twitter hesabından Karacasu'nun paylaşımını alıntılayarak "Türkiye’nin gündemi TERÖRDÜR, ne AKP, ne de başka siyasi partiler asılsız iddialarla gündemi sulandırmasın!" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 19.11.2022 10:38
İlay aksoy  Hande karacasu  İyi̇ parti  Demokrat parti   
Qavun

YORUMLAR

booked.net