İYİ Parti'li Yokuş’tan Cihanbeylili muhtarlara cevap: Görev ve sorumluluklarınızı yerine getirin!

İYİ Parti'li Yokuş’tan Cihanbeylili muhtarlara cevap: Görev ve sorumluluklarınızı yerine getirin!
SİYASET A- | A+   10.05.2022 18.29
Qavun

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Cihanbeyli Belediyesi’nin ilçede yaptığı yanlış uygulamaları eleştirdiği için kendisini hedef alan Cihanbeylili muhtarlara cevap verdi. Yokuş, “Benim aleyhime açıklama yapan muhtarlarımıza tavsiyem görev ve sorumluluklarının gereğini yapmalarıdır. Seçildikleri mahallelerinde 18 uygulaması nedeniyle mağduriyet yaşayan çaresiz vatandaşlarımız için çalışma yapsınlar. Sorunlarına çözüm arasınlar” dedi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş Cihanbeyli Belediyesi’nin vatandaşın elindeki taşınmazları, kanunun verdiği imkânlardan kurnazlıkla faydalanarak kendisine kazandırdığını söyleyerek duruma tepki göstermişti.

Konuyu TBMM’de dile getiren Yokuş’a Cihanbeyli Muhtarlar Derneği yöneticileri yaptığı açıklamayla Yokuş’u eleştirmişti.

“MUHTARLARIN AÇIKLAMASI BELEDİYE TARAFINDAN HAZIRLANDI”

Muhtarların açıklamalarına cevap veren Fahrettin Yokuş, muhtarların açıklamasının Cihanbeyli Belediyesi tarafından hazırlandığını ve baskıyla bu açıklamanın yapıldığını söyledi.

Muhtarlar tarafından yapılan açıklamayı okuduğunda hayretler içinde kaldığını ifade eden Yokuş, şunları söyledi:

“ Dün Cihanbeyli Muhtarlar Derneği yöneticileri Şahsımı hedef alan bir basın açıklaması yapmışlardır. Açıklama metnini okuyunca hayretler içinde kaldım. Söz konusu açıklamadaki ifadelerin tamamını ret ediyorum. Açıklama metni tarafıma ulaşır ulaşmaz yaptığım araştırmada çok üzücü bir durumla karşı karşıya kaldım. Cihanbeyli belediyesi yetkilileri Cihanbeyli’deki tüm muhalle muhtarlarını arayarak söz konusu açıklamayı yapmalarını sağlamıştır. Bunun böyle olduğunu görüştüğüm tüm Cihanbeyli’de yaşayan vatandaşlar teyit ediyor. Muhtarların önemli bir bölümü toplantıya katılmamıştır. Açıklama metni Cihanbeyli Belediyesi yetkilerince hazırlanıp açıklama yapanların ellerine tutuşturulmuştur. Bana yönelik açıklama yapan ve toplantıya katılan hiç bir muhtar kardeşimle bu güne kadar hiç bir sorun yaşamadık. Benim muhatabım İmar uygulaması ile vatandaşları sıkıntıya sokan belediyedir. Muhtarlar neden açıklama yapar anlamakta zorluk çekiyorum.”

“BÖYLE HUKUKSUZ BİR UYGULAMAYA SESSİZ KALMAMI KİMSE BEKLEMESİN”

“Bilindiği gibi Cihanbeyli Belediyesi yeni bir imar projesini birçok mahallede başlatmış ve sürdürmektedir” diyen Yokuş, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Özellikle söz konusu imar yasasının 18. Maddesi ile ilgili belediyenin yaptığı uygulamadan rahatsız olan onlarca Cihanbeylili vatandaşımız beni arayarak yardım istediler. Bazı Cihanbeylili 18. Madde mağdurları da Meclise kadar geldiler yüz yüze görüşmeler yaptık. Bu talepler doğrultusunda konuyu hukukçularımızla inceledik sonuçta vatandaşlarımıza haksızlık yapıldığını gördük. Bu süreçte Belediyenin uygulamasına yönelik açılan pek çok davanın olduğu da tarafımıza ifade edildi. Bu gelişmeler üzerine Konya’nın Milletvekili olarak Konuyu TBMM’de gündeme getirdim. Siyasi iktidarı ve belediyeyi bu yanlıştan dönmeye davet ettim.  Belediye imar geçirip 18. Maddeye dayanarak vatandaşların arsalarından yüzde 15 ila yüzde 40 arasında bir bölümünü alıyor.   Sonrasında da çok fahiş bir fiyatla kendi arsası vatandaşa satılmak isteniyor. Almak istemeyenler tehdit ediliyor. Haklarında dava açılıyor, ‘paranız yoksa kredi çekin’ deniliyor. Böyle hukuksuz bir uygulamaya elbette sessiz kalmamız mümkün değildir. Bu tam bir zorbalıktır ve soygun düzenidir”

“OLUMLU BİR GELİŞME OLUNCAYA KADAR KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”

Muhtarlara sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulunan Yokuş, “Bu konuda en son bayramın üçüncü günü Cihanbeyli’de mağdur vatandaşlarla bir araya geldik. Toplantımıza Cihanbeyli’deki pek çok siyasi parti ilçe başkanları da katıldı. Bu toplantı sonrası konu hakkında sosyal medya hesaplarımdan bir açıklama daha yaparak ilgilileri uyardım.  Tüm Cihanbeyli halkı bilsin ki, bu hususta olumlu bir gelişme olana kadar konunu takipçisi olacağım. Hakkınızı savunmaya devam edeceğim.  Benim aleyhime açıklama yapan muhtarlarımıza tavsiyem görev ve sorumluluklarının gereğini yapmalarıdır. Seçildikleri mahallelerinde 18 uygulaması nedeniyle mağduriyet yaşayan çaresiz vatandaşlarımız için çalışma yapsınlar. Sorunlarına çözüm arasınlar. Cihanbeyli halkı sahipsiz değildir” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 10.05.2022 18:29
Fahrettin yokuş  İyi̇ parti  Konya milletvekili  Konya   
Qavun

YORUMLAR

booked.net