Kadıköy Belediyesi kendi elektriğini üretti

Kadıköy Belediyesi kendi elektriğini üretti
GÜNDEMA- | A+   09.02.2022 17.29
Qavun

Kadıköy Belediyesi, Evlendirme Dairesi’nin çatısına kurduğu güneş panelleriyle hem iklim değişikliği ile mücadele etme hedeflerini gerçekleştiriyor hem de artan elektrik faturası yükünü kendi elektriğini üreterek azaltıyor.  Kadıköy Belediyesi elektrik üretimine başladığı 21 Aralık’tan bu yana 20 bin lira elektrik tasarrufu sağladı. Yerleştirilecek yeni güneş panelleriyle elektrik tasarrufu artırılacak.

Kadıköy Belediyesi,  Evlendirme Dairesi’nin çatısına kurduğu güneş panelleri ile kendi elektriğini kendisi üretiyor. İki ay önce kurulan 384 adet güneş paneli ile binanın yıllık elektrik tüketiminin yüzde 40’ını karşılayabilir hale gelirken, yeni güneş panelleri ile bu oranın yükseltilmesi hedefleniyor. 

İklim değişikliğinin olumsuz etkileri ile mücadele etmek amacıyla çalışmalar da yürüten Kadıköy Belediyesi, güneş panaelleriyle kendi kurumsal binalarındaki karbon salımını da azaltmayı amaçlıyor. 

ELEKTRİK FATURASINDAN TASARRUF 

Belediye, elektrik tüketimi oldukça yüksek olan Evlendirme Dairesi’nin çatısına yerleştirdiği güneş panelleri sayesinde, elektrik faturasından 50 gün içerisinde yaklaşık 20 bin lira tasarruf sağladı.  

Binanın yıllık enerji ihtiyacının yüzde 40’ını karşılayan güneş panelleri ile 21 Aralık 2021’de kendi elektriğini üretmeye başlayan Kadıköy Belediyesi, 10 günde 2,3 megawatlık elektrik üretti. Belediye ocak ayında da toplamda 6,16 megawatt elektrik üretti. 1 Şubat’tan bugüne kadar da 2,2 megawatt elektriğini kendisi üretmiş durumda. 

İKLİM KRİZİ İLE MÜCADELE HEDEFLERİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR 

Kadıköy Belediyesi, küresel iklim değişikliği ile mücadeleye yönelik “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Adaptasyon Eylem Planı” hazırlamış ve bu planda 2030 yılına kadar seragazı emisyonlarını yüzde 40 oranında azaltmayı duyurmuştu. Bu hedefin yüzde 6’sı ise, belediye binalarına ve alanlara yapılacak yenilikçi ve yenilenebilir enerji projeleri ile hayata geçirilmeye başlandı. 

İLK ADIM GÜNEŞ PANELLERİ

Yenilenebilir Enerji Projesi’ni başlatan Kadıköy Belediyesi, projenin ilk adımını Evlendirme Dairesi´nin çatısına kurduğu güneş panelleriyle attı. Kurulan paneller sayesinde, binanın enerji ihtiyacı güneşten alınmaya başlandı. Belediye, çatısına yerleştirdiği toplam 384 adet güneş paneli sayesinde binasının yıllık enerji ihtiyacının yüzde 40’ını karşılayacak.  

İklim değişikliğinin olumsuz etkileri ile mücadele etmek amaçlı çalışmalar yürüten Kadıköy Belediyesi güneş panelleriyle, kendi kurumsal binalarındaki karbon salımını da azaltacak.

YENİ GÜNEŞ PANELLERİ KURMAYA HAZIRLANIYOR

Kadıköy Belediyesi, enerji üretimi ihtiyacının tümünü karşılamak için yeni güneş panelleri kurmaya hazırlanıyor. 11 hizmet biriminde güneş enerjisi potansiyellerini çıkarmak için projelendirme çalışmalarına devam eden Kadıköy Belediyesi, önümüzdeki günlerde yeni güneş enerjisi yatırımları gerçekleştirecek.  

Kadıköy Belediyesi’nin hedefi 2024 yılı sonuna kadar kurum binalarında 1 megawatt yenilenebilir enerji yatırımı gerçekleştirerek, 700 ton karbondioksit emisyonunun azaltılmasını sağlamak ve 2030 yılı sonuna kadar da bunu 2,5 megawatta çıkarmak.

Hibya Haber Ajansı

Son Güncelleme: 09.02.2022 17:29
Kadıköy belediyesi  Şerdil odabaşı  Elektrik  Üretim   
Qavun

YORUMLAR

'); $('#myModal').modal('show'); }, beforeSend: function () { status.empty(); }, complete: function (xhr) { status.empty(); if (xhr.responseText === "1") { modalbaslik.html(' Tamamlandı!!'); status.html("Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.En Kısa Sürede Editörlerimiz Tarafından İncelenerek Onaylanacaktır."); yorcek(); } else { modalbaslik.html(' Hata!!'); status.html(xhr.responseText); } } }); });
yakındaki eczaneler nöbetçi

booked.net

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Akademi SODEM belediye çalışanı gençleri bir araya getirdi
Kadıköy Belediyesi Yeni Doğan Destek Paketi ile ailelerin yanında
Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması'nda Sona Gelindi
Yeldeğirmeni Sanat yeni sezon açılışını yapıyor
Kadıköy Belediyesi engellere rağmen çocuklara tiyatroyu götürüyor
Elektrik faturalarında tüketicilere sosyal korumaların neler olduğu biliyormusunuz?

Son Dakika / En Yeniler

img
Binzet: 'Halkın gerçeklerinden uzaklar'
img
Rusya'da deprem
img
25. EMITT fuarı kapılarını açtı
img
Canlı bomba saldırısı Hatay Emniyet'i tarafından önlendi
img
ABD: Enflasyon, arz darboğazı, Fed konusu
img
İzmir’de karla mücadele için yoğun mesai

Trend Haberler

img
Cumhuriyet'te yer alan habere göre organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Kıbrıs'ta uyuşturucudan temin edilen para trafiğinin merkezinde olduğunu iddia ettiği Halil Falyalı, ... Devamı
img
Fenerbahçe ve Trabzonspor ile ilgili yeni karar
img
2 milyon İstanbullunun elektriği çöpten üretilecek
img
Covid-19 mücadelesinde ve biyoteknolojide çığır açacak robot
img
Demir: 'Akşener'i başbakan yapacağız'