Kayseri’de otobüse binmek için artık cep telefonu yeterli

Kayseri’de otobüse binmek için artık cep telefonu yeterli
BELEDİYE HABERLERİ A- | A+   08.04.2022 17.18
Qavun

Kayseri Ulaşım Genel Müdürlüğü ve Aktif Bank iştiraki E-Kent iş birliğiyle hayata geçirilen N Kolay Kayseri Ulaşım mobil uygulaması, Kayseri’de şehir içi ulaşımda yeniliklere imza atıyor. Sanal kart ürünü ile bakiye yüklenebilen uygulama sayesinde Kayserililer, cep telefonları aracılığı ile otobüse ve tramvaya biniş yapabiliyor. Uygulama ayrıca toplu taşıma ile ilgili tüm bilgilere de anında ulaşılmasını sağlıyor.

Kayserililerin ve Kayseri’yi ziyaret edenlerin günlük yaşamlarını kolaylaştırmak için Kayseri Ulaşım Genel Müdürlüğü ve E-Kent ortaklığıyla hayata geçirilen, Aktif Bank tarafından desteklenen N Kolay Kayseri Ulaşım mobil uygulaması, Kayseri şehir içi ulaşımında yeni bir sayfa açıyor. Basit kullanımıyla ön plana çıkan mobil uygulamada, üyelik yapıldıktan sonra kişiye tanımlanan ücretsiz sanal ön ödemeli kart ile Kart38’e bakiye yüklenebiliyor. Harita üzerinden birçok bilgiye ulaşmayı sağlayan uygulama; Kayseri’deki duraklar, ulaşım araçlarının ne kadar süre sonra durağa ulaşacağı gibi şehir içi ulaşıma yönelik fonksiyonlarıyla da öne çıkıyor. Kayserililer NFC özelliğine sahip Android tabanlı cihazlarıyla fiziki Kart38’i olmasa dahi Android işletim sistemli cep telefonunu okutarak tramvaya ve otobüse binebiliyor, aynı sanal kart ile dilerse alışverişlerini de gerçekleştirebiliyor. Tek tuşla İngilizce ve Türkçe kullanılabilen uygulama, Android ve IOS platformları için hazırlanan versiyonlarıyla mobil cihazların marketlerinden indirilebiliyor.

İştirakleriyle birlikte kapsamlı bir finansal teknolojiler ekosistemi olarak faaliyet gösterdiklerini belirten Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca, “Akıllı şehir çözümleri üreten iştirakimiz E-Kent ve dijital bankamız N Kolay’ın ödeme sistemleri ve ulaşım eksenlerindeki deneyimlerini bir araya getirdik ve N Kolay Kayseri Mobil Ulaşım uygulamasını hayata geçirdik.  N Kolay Kayseri Ulaşım Mobil Uygulaması Kayseri halkının tamamen mobil ödeme aracılığıyla hem ulaşım hem de diğer harcama ve ödemelerine, uygulamanın ismi gibi kolaylık getirmek üzere tasarlandı. Bu projenin ana fikir sahibi Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ni dijitalleşen ödeme dünyasına bakış açısı ve yenilikçi vizyonu için tebrik ediyorum, çözüm ortağımız MasterCard’a da teşekkür ediyorum. Aktif Bank ve E-Kent olarak şehir içi ulaşımı kolaylaştıracak çözümlerimizi ve şehre özgü dijital dönüşüm projelerimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Hedefimiz, Türkiye’de toplu taşıma operasyonunu üstlendiğimiz şehirlerde teknolojik uygulamaların sayısını sürekli artırmak, teknoloji ve inovasyonu herkes için ulaşılabilir kılmak ve ‘ulaşım N Kolay’ dedirtmek” ifadelerini kullandı.

E-Kent Genel Müdürü Atıl Aykar ise “Bugün ulaşımda dünyadaki uygulamalara baktığımızda, Londra ve Amsterdam gibi önde gelen birçok metropolde, şehir sakinlerinin ve yerli-yabancı ziyaretçilerin günlük hayatını kolaylaştıran uygulamaların kullanıldığını görüyoruz. Bunun altını çizerek rahatlıkla söyleyebilirim ki, Kayseri’nin ulaşım çözümleri en az bu metropollerle yarışacak seviyededir. Kayseri’ye akıllı ulaşım çözümleri kazandırdığımız için mutluyuz” şeklinde konuştu.

Mastercard İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hakan Tatlıcı, “Dünyada Londra, Şikago, Sidney, Barselona gibi metropollerin de dahil olduğu 300’ü aşkın merkezde toplu taşıma ödeme altyapısını sağlıyoruz. Türkiye’de de 44 ilde şehir kartına bakiye yükleme ve temassız kartların toplu taşımada kullanımını mümkün kılan teknolojiyi hayata geçirdik. Bugün de Kayseri Belediyesi’nin, E-Kent ve Aktif Bank’ın iş birliğiyle dünyanın önde gelen akıllı şehirlerinde kullanılan temassız Mastercard çözümünü Kayseri’de toplu taşıma sistemine entegre ettik. İş ortaklarımızla birlikte bu projeyi hayata geçirdiğimiz için çok mutluyuz. Artık Kayserili vatandaşlarımız ve Kayseri’yi ziyaret edecek olan yerli yabancı turistler de ‘yetersiz bakiye’ uyarısı duymaksızın, ceplerindeki temassız cihazları ve kartları ile toplu taşımayı hızlı kolay ve güvenli bir şekilde kullanabilecek” şeklinde konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Kayseri’de toplu ulaşımı kolaylaştırmak için Aktif Bank iştirak şirketi E-Kent ile iş birliği içerisinde teknolojik geliştirmeleri hayata geçirerek bugün itibarıyla Kayseri’nin kullanımına ve beğenisine sunduk. Yapılan bu geliştirmeler ile Kayseri toplu ulaşımında alternatif tüm ödeme yöntemleri kullanıma açıldı diyebiliriz. Amacımız teknolojik geliştirmeleri kullanarak daha hızlı, daha konforlu ve daha kolay ulaşımı Kayseri’ye sunmak” şeklinde paylaşımda bulundu.

Kayseri Ulaşım A.Ş Genel Müdürü Mehmet Canbulut ise “Bugün itibarıyla Kayseri toplu ulaşımında yeni bir dönem başlıyor, yolcularımız ulaşım kartı olmaksızın seyahat edebilecek, hatta ulaşım kartı ve kredi kartı olmasa dahi telefonları ile ödeme yapabilecekler. Kayseri de E-Kent ile yapılan bu geliştirme çalışmaları iş modeli olarak Türkiye de bir ilk konumundadır. Bu sebeple de ayrıca mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Dokuz ay gibi kısa bir sürede E-Kent ile birlikte online kart dolum hizmeti, online adrese teslim kişisel kart başvuru sistemini, N Kolay Kayseri Ulaşım Mobil uygulamasını, NFC ile ödeme ve temassız kredi/banka kartı ödeme sistemini hizmete almış bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

N Kolay Kayseri Ulaşım mobil uygulaması ile neler yapılabilir?

“Haritalar” menüsünden hatlar, duraklar incelenebilir, “Otobüsüm nerede” kontrolü yapılabilir.

“Favoriler” (hatlar, duraklar) kaydedilebilir.

Alarm kurularak otobüslerin seçilen duraklara gelmeden önce kullanıcıyı bilgilendirmesi sağlanabilir.

Kart dolum noktaları görüntülenebilir.

Ayrıca üye olan kullanıcılara tanımlanan ücretsiz sanal kart ile kullanıcılar,

Kart38’lerine para yüklemesi yapabilir.

“Kartlarım” menüsünden Kart38’deki bakiye ve hareketlerini inceleyebilir.

Sanal kartlarına özel kampanyaları görüntüleyebilir.

N Kolay dünyası ayrıcalıklarından yararlanma fırsatı yakalayabilir.

NFC özelliği bulunan Android cihazlar ile fiziki Kart38 olmasa bile cep telefonları ile otobüse ve tramvaya binebilir. Temassız özelliği bulunan POS cihazlarının yer aldığı noktalarda cep telefonuyla alışveriş yapabilir.

Hibya Haber Ajansı

Son Güncelleme: 08.04.2022 17:18
Kayseri  Büyükkılıç  Kentsel  Cep telefonu  Otobüs   
Qavun

YORUMLAR

booked.net