Kemal Kılıçdaroğlu: Kürt sorununun çözüm yeri TBMM’dir, açık ve net!

Kemal Kılıçdaroğlu: Kürt sorununun çözüm yeri TBMM’dir, açık ve net!
SİYASET A- | A+   22.09.2021 13.10
Qavun

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Kürt sorunu’ konusunda tek yetkili merciinin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu tekrarladı. İsim vermeden ‘sorunun muhatabı olarak İmralı’yı işaret eden’ HDP’li Sezai Temelli’yi hedef alan Kılıçdaroğlu, “Sorun var evet, bu sorun nerede çözülecek? Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çözülecek, bu kadar açık ve net. Söylediğiniz şeylerin mantığı olur ya!” ifadelerini kullandı.

YETER ARTIK, BU MİLLET KAVGADAN BIKTI

Gaziler Haftası Buluşması’nda gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Türkiye’de dünya kadar sorun var. Bütün millete söylüyorum; sizin oylarınızdan çok sizin sorunlarınıza talibim. Ve bu sorunları samimi ve dürüst olarak çözeceğim. Bu ülkeye barşı ve huzuru birlikte getireceğiz. Yeter artık. Bu millet kavgadan bıktı. Açlık var, sefalet var, yoksulluk var. Öğrenciler yurt bulamıyorlar ama yaptıklara tartışmalara bak!”

ÇÖZÜM YERİ TBMM’DİR, AÇIK VE NET!

“Bu tartışmalar Türkiye’yi kısır bir sürecin içerisine sokar. Dürüst, ahlaklı bir siyasetçi sorunları her yerde dillendirmek zorundadır. Sorun var evet, bu sorun nerede çözülecek. TBMM’de çözülecek bu kadar açık ve net. O genel başkan bunu söylemiş, şu genel başkan bunu söylemiş! O zaman o genel başkan, HDP’nin BBM başkan vekilliği yaptığı zaman söz istemesin. Ya biraz mantık olur. Söylediğiniz şeylerin mantığı olur.”

20 YILDIR ÜLKEYİ YÖNETİYORLAR, ÇOCUKLAR YATAĞA AÇ GİRİYOR

“Hiç kimseyi düşmanlaştırmak gibi bir niyetimiz yok. 83 milyonun huzur içinde yaşamasını istiyoruz. Onu düşmanlaştır, bunu düşmanlaştır! Bu kadar dert varken bunların başka derdi mi yok ya! Çocuklar yatağa aç giriyor ya! 20 yıldır ülkeyi yönetiyorsun, öğrencilerin bir yurt sorununu çözemedin ya! 1 yılda çözülecek bir sorunu çözemedin

Son Güncelleme: 22.09.2021 13:10
Kürt sorunu  Tbmm  Kemal kılıçdaroğlu   
Qavun

YORUMLAR

booked.net

 

Trend Haberler