Kılıçdaroğlu ve Akşener duyurmuştu: 6 parti anlaştı ekonomi için düğmeye basıldı

Kılıçdaroğlu ve Akşener duyurmuştu: 6 parti anlaştı ekonomi için düğmeye basıldı
SİYASET A- | A+   19.11.2021 18.29
Qavun

‘Acil gündem’ toplantısında bir araya gelen Kılıçdaroğlu ve Akşener’in; iki partinin ekonomi kurmaylarının birlikte çalışacağı yönündeki açıklamaya, dört partiden daha destek geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘ekonomi’ konusunda harekete geçti. İki liderin açıkladığı üzere ekonomi kurmaylarının birlikte çalışma önerisine DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti de destek verdi.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uyarıları sonrası beklendiği gibi politika faizini yüzde 16’dan 15’e indirmesinin ardından Türk Lirası’ndaki değer kaybı artış gösterdi. Muhalefet cephesi, ekonomide iyi yönetim ilkelerini birlikte belirleme kararı aldı.

Akşener ve Kılıçdaroğlu’ndan ortak açıklama: İYİ Parti ve CHP’nin ekonomi kurmayları birlikte çalışacakAkşener ve Kılıçdaroğlu’ndan ortak açıklama: İYİ Parti ve CHP’nin ekonomi kurmayları birlikte çalışacak

ALTI PARTİ ANLAŞTI

Merkez Bankası’nın faiz kararından önce bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş için yürütülen çalışmada olduğu gibi altı muhalefet partisinin ortak bir ekonomi masası kurması gerektiği görüşünde anlaştığı öğrenildi.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNULACAK

DW Türkçe’den Hilal Köylü’nün haberine göre; CHP ve İYİ Parti kurmayları altılı ekonomi masasında CHP ve İYİ Parti’nin yanı sıra DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti’nin olacağını ve bu partilere davetin yapıldığını aktardı. Bu dört partinin de CHP ve İYİ Parti’nin davetine olumlu yaklaştığı öğrenildi. Muhalefet partileri, ekonomideki sorunları belli başlıklar altında toplayıp çözüm önerileriyle toplumun karşısına çıkmayı planlıyor.

Cumhur İttifakı dışında seçenek olmayı planlayan muhalefet cephesi, halkla buluşmalarını kesintisiz sürdürmeyi ve bu buluşmalarda ekonomiye çözüm önerilerini tek tek anlatmayı hedefliyor.

ASGARİ ÜCRET VE EYT ANA GÜNDEMLERİ

CHP ve İYİ Parti’nin öncelikli gündeminde, vergi ve sigorta kesintilerinin ardından asgari ücretlinin eline geçen 2 bin 825 liralık ücretin 4 bin lira seviyesine yükseltilmesi ve emeklilikte yaşa takılanların (EYT) sorunlarına dönük iktidar üzerindeki baskının artırılması yer alıyor.

CHP ve İYİ Parti’de yapılan çalışmaya göre gelir vergisi, SGK işçi payı, işsizlik sigortası primi payı ve damga vergisi kesintilerinden sonra asgari ücretlinin eline bugün 2 bin 825 TL geçiyor. Kesintilerin 752 TL’yi bulduğunu, bu kesintinin yapılmadığı durumda asgari ücretlinin eline 3 bin 577 lira geçeceğini hesaplayan CHP ile İYİ Parti, asgari ücretin bugün 4 bin lira seviyesine çıkarılmasında ısrar ediyor. İki partinin asgari ücretin artırılması talebine Saadet, DEVA, Gelecek ve Demokrat Parti de destek veriyor.

Son Güncelleme: 19.11.2021 18:42
Kılıçdaroğlu  Akşener  Ekonomi kurmayları  Gelecek  Deva   
Qavun

YORUMLAR

booked.net