MOOV, İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle araç paylaşım sektöründe çevreci bir ilke imza attı

MOOV, İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle araç paylaşım sektöründe çevreci bir ilke imza attı
OTOMOBİL A- | A+   25.11.2021 12.30
Qavun

Ulaşımda fırsat eşitliği sağlayan MOOV, çevreci ve yenilikçi hizmet stratejisi kapsamında ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. MOOV, İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek filosuna yüzde yüz elektrikli otomobilleri dahil eden ilk marka oldu. Ayrıca MOOVER’lar İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzelman’a ait otopark alanlarını da ücretsiz kullanabiliyor.

Türkiye’nin ilk serbest dolaşımlı araç paylaşım markası MOOV, hizmetini geliştirmeye devam ediyor. Ulaşımda fırsat eşitliği sağlayan MOOV, İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle yüzde yüz elektrikli otomobilleri filosuna ilk kez dahil ederek, bu çevreci ulaşım deneyimini İzmirlilerin kullanımına açtı.

Araç paylaşımının ekonomik ve konforlu olduğu kadar çevreci bir ulaşım modeli olduğunu da belirten MOOV CEO’su Emre Ayyıldız, “Herkesin otomobil kullanma hakkı olduğunu düşünerek MOOV ile ulaşıma yeni bir alternatif getirdik. Araç paylaşım sektöründe dünyada örnek gösterilen uygulamalara imza atıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin filomuza kazandırdığı elektrikli araçlarla çevreci marka misyonumuzu güçlendirdik ve Türkiye’de belediye iş birliğinde filosuna elektrikli araçları dahil eden ilk marka olduk. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin akıllı şehircilik vizyonu kapsamında İzmirli MOOVER’larımız MOOV ile elektrikli araçlar kullanırken, çevreci ulaşım deneyimi de yaşıyor” dedi. 

“3 yılda 1 milyon MOOVER’a ulaştık.”

Her geçen gün MOOVER sayısının arttığına dikkat çeken Emre Ayyıldız sözlerini şöyle sürdürdü: “3 yıl kısa bir süre içerisinde 1 milyon üye sayısına yaklaştık. Eylül 2018’de MOOV yolculuğuna çıktığımızda 600 aracımız vardı ve İstanbul’da çok sınırlı bir bölgede hizmet veriyorduk. Bugün ise 3 binden fazla aracımızla ulaşımda fırsat eşitliği sağlıyoruz. Tam dijital hizmetle MOOV’u, kullanıcı ihtiyaçlarına göre güncelliyor ve yatırımlarımıza yön veriyoruz. Sürdürülebilirliğe hizmet eden öncü ve çevreci bir marka olarak filomuza elektrikli araçların dahil olması bizi çok memnun ediyor. Umuyorum ki gelecek yıllarda MOOV filosunda daha fazla elektrikli araç göreceğiz.”

Ulaşım ihtiyacının giderek arttığını ve araç paylaşım modellerinin bu ihtiyaca çözüm sunmak için önemli bir fırsat olduğunu belirten Emre Ayyıldız, “Salgınla birlikte birçok alışkanlık değişse de ihtiyaçlar değişmedi. Ulaşım ihtiyacında da temas gerektirmeyen, sosyal mesafe sağlayan, ekonomik, çevreci ve konforlu modeller ön plana çıktı. Bu da araç paylaşımının önemini bir kez daha gösterdi. Türkiye’nin ilk serbest dolaşımlı, araç paylaşım uygulaması MOOV’un tam dijital altyapısı sayesinde dilediğiniz süre kadar araç kiralayıp, kullandığınız kadar ödüyorsunuz. Üstelik çevreci bir ulaşım alternatifini de tercih etmiş oluyorsunuz. MOOV’da 3 yıl içerisinde 4 milyondan fazla kiralama gerçekleştirerek yaklaşık 16 bin tonluk karbondioksit salınımının önüne geçerken, dijital sözleşme süreci sayesinde 4,5 milyon adet kâğıdın israfını önledik. Sözleşmenin kişilere ulaşması için harcanacak olan 7.875 litre yakıtın da harcanmasına engel olduk ve araç temizliğinde kullandığımız optimize temizlik yöntemleriyle 8.700 ton suyun israfını önledik. MOOV olarak araç paylaşımını Türkiye’de yaygınlaştırmak, ulaşımda fırsat eşitliği ilkesiyle daha fazla kişinin bu konforlu ve çevreci deneyimi yaşaması için öncü çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Hibya Haber Ajansı

Son Güncelleme: 25.11.2021 12:30
Moov  Moover  Emre ayyıldız  İzmir  Büyükşehir   
Qavun

YORUMLAR

booked.net

 

Trend Haberler