BİLGİ PORTALI
BAŞVURU KAYNAĞI
HER ZAMAN ELİNİZİN ALTINDA

TIKLAYIN

Oxford Economics’in raporuna göre Türkiye en kırılgan 5 ülkeden biri

Oxford Economics’in raporuna göre Türkiye en kırılgan 5 ülkeden biri
EKONOMİA- | A+   07.11.2020 11.14
Qavun

Oxford Economics’in raporuna göre Türkiye, Güney Afrika, Brezilya, Meksika ve Hindistan’la birlikte kaynak yaratmakta en çok zorlanan 5’inci gelişmekte olan ülke. Raporda Türkiye’nin ödemeler dengesindeki kırılganlığa da dikkat çekildi.

Dünyanın en büyük ekonomik tahmin ve analiz kuruluşlarından birisi olan Oxford Economics'in son yayınladığı rapor, Türkiye'nin kaynak yaratma konusunda yaşadığı zorluğu bir kez daha ortaya koydu. Gelişmekte olan 17 ülkeyi mercek altına alan rapora göre Türkiye, salgının da etkisiyle kaynak yaratma kırılganlığı sıralamasında Güney Afrika, Brezilya, Meksika ve Hindistan'ın ardından 5'inci sırada yer aldı.

"MALİ İHTİYAT KONUSUNDA ÇOK FAZLA HATA YAPILIYOR"

Sözcü'den Nuray Tarhan'ın haberi şöyle: Gelişmekte olan ülkelerin piyasanın tepkisinden korktuğu için mali ihtiyat konusunda çok fazla hata yaptığı belirtilen raporda, salgın nedeniyle artan finansman ihtiyaçlarına rağmen yüksek borçlanma maliyetlerinin bu ülkelerin kırılganlıklarını artırdığına dikkat çekildi. Hazırlanan puan tahtasında Türkiye, fonlama konusunda en savunmasız yükselen piyasa ekonomileri arasında yer aldı.

"ÖDEMELER DENGESİ KIRILGAN"

Salgının zayıf ekonomilerde kaynak yaratma konusundaki endişeleri artırdığı belirtilen raporda, Türkiye'nin ödemeler dengesindeki kırılganlığa da dikkat çekildi. Bir ülkenin dış dünya ile yaptığı tüm ekonomik işlemlerin bilançosu anlamına gelen ödemeler dengesinin dört ana kalemini cari işlemler hesabı, sermaye ve finans hesabı, resmi rezervler ve net hata noksan oluşturuyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, eylül ayında yayınladığı raporda Türkiye'de ödemeler dengesi krizi olabileceği uyarısında bulunmuştu. Raporda, “Türkiye'nin dış kırılganlıklarının bir ödemeler dengesi krizine yol açma ihtimali güçleniyor. Merkez Bankası'nın TL'yi savunmak için 2020 başından beri yaptığı başarısız girişimler yüzünden Türkiye'nin döviz rezervleri, hem net hem de brüt bazda onlarca yıldır görülmemiş bir düzeye indi. Altın hariç brüt rezervler yılbaşından bu yana yüzde 40 azaldı” sözlerine yer verilmişti.

Son Güncelleme: 07.11.2020 11:18
Oxford  Economicsin  Raporuna  Göre  Türkiye  Kırılgan  Ülkeden  Biri 
Qavun

YORUMLAR

'); $('#myModal').modal('show'); }, beforeSend: function () { status.empty(); }, complete: function (xhr) { status.empty(); if (xhr.responseText === "1") { modalbaslik.html(' Tamamlandı!!'); status.html("Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.En Kısa Sürede Editörlerimiz Tarafından İncelenerek Onaylanacaktır."); yorcek(); } else { modalbaslik.html(' Hata!!'); status.html(xhr.responseText); } } }); });

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Brezilya'da Oxford'un geliştirdiği Kovid-19 aşısı deneylerine katılan bir gönüllü doktor ö
Oxford aşı denemelerine katılan Brezilyalı gönüllü yaşamını yitirdi
Oxford Üniversitesinin Kovid-19 aşısının klinik denemelerine devam edilecek
Oxford Üniversitesinin Kovid-19 aşısı yıl sonundan önce hazır olabilir
Küresel piyasalar ABD'nin istihdam raporuna odaklandı
Dolar Durdurulamıyor, Başını aldı gidiyor TL değer kaybediyor!...
Sağlık Bakanlığı raporuna göre İstanbul'da yeni hasta sayısı yüzde 15,7 arttı

Trend Haberler

img
Fenerbahçe’de Emre Belözoğlu kanunları
Sosa’dan, Luiz Gustavo’ya kadar saygı gösteriyor. İşte Belözoğlu’nun bazı uyarılar ve herkesin saygı gösterdiği o detaylar…  Fenerbahçe’de Emre Belözoğlu, futbolcuların sadece hocası ... Devamı
img
Beraat sonrası Fenerbahçe'den Haklıyız kazanacağız paylaşımı
img
Fenerbahçe'li Caner Erkin, 3 yıl sonra A Milli Takım'ın aday kadrosuna seçildi
img
Antrenmanda sakatlanan Fenerbahçeli Sosa, maç kadrosundan çıkarıldı
img
F.Bahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım, şike davasından beraat etti
img
İYİ Parti'de Disiplin Kurulu'na sevk edilen Ümit Özdağ'ın savunması istendi

Son Dakika / En Yeniler

img
Dünyaca ünlü ekonomist Steve Hanke'den 'Türkiye'deki gerçek enflasyon' öngörüsü
img
Göz Ağrısı, Belirtileri ve Tedavisi?
img
İyi Uyku İçin Ne Yapmak Gerekir?
img
Kalp Krizi Belirtileri