Şarj edilebilir hibrit teknolojisiyle yeni MG EHS Türkiye’de

Şarj edilebilir hibrit teknolojisiyle yeni MG EHS Türkiye’de
OTOMOBİL A- | A+   12.11.2021 14.20
Qavun

Köklü İngiliz otomobil markası MG (Morris Garages), Eylül ayında ön satışına başladığı ilk şarj edilebilir hibrit modelini Türkiye yollarına çıkartmaya başladı.

Yeni MG EHS’in Türkiye’de satışa sunulması ile birlikte yoğun bir ilgi ile karşılaştığını vurgulayan MG Türkiye Marka Direktörü Tolga Küçükyumuk, “MG markasının %100 elektrikli SUV modeli ZS EV çizdiği başarılı satış grafiğini Ekim ayında da sürdürürken, Türkiye’nin en çok satan ilk 5 elektrikli otomobili arasına girme başarısını gösterdi. Yenilikçi şarj edilebilir hibrit teknolojisi, C SUV segmentindeki rakiplerine kıyasla avantajlı boyutları ve yüksek donanımıyla ön plana çıkan EHS PHEV modelimizden ise henüz araçlar Türkiye’ye gelmeden 40 adet satıldı. Bu başarıların arkasında müşteri odaklı çalışma ve tüketiciye verdiğimiz güven yatıyor. Markamızın yeni modeli MG EHS, sahip olduğu şarj edilebilir hibrit teknolojisi, yüksek donanımı ve kendisini sınıfından ayıran ebatlarıyla Türkiye pazarında önemli bir rol üstlenecek. Elektrikli ve benzinli motorlarının birlikte çalışmasıyla 258 PS güç ve 480 Nm tork üreten MG EHS, 43 gr/km’lik düşük karbon emisyonu ve 1,8 l/100 km’lik (WLTP) yakıt tüketimiyle hem yüksek performanslı hem de çevreci  olunabileceğini ispatlıyor. Bu sene sonuna kadar 100 adet MG EHS PHEV’i sahipleriyle buluşturmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.  MG EHS PHEV Comfort 679 bin TL, EHS PHEV Luxury ise 719 bin TL’den başlayan fiyatlarla tüketicilerin beğenisine sunuluyor. 

Ülkemizde Doğan Holding çatısı altında faaliyet gösteren Doğan Trend Otomotiv tarafından temsil edilen İngiliz kökenli MG, C SUV segmentindeki yeni modeli EHS ile Türkiye pazarına başarılı bir giriş yaptı. Markanın ilk şarj edilebilir hibrit modeli olarak göz alıcı tasarımı ve yüksek verimliliğiyle sınıfındaki rakiplerinden ayrışan yeni EHS PHEV, Comfort ve Luxury olmak üzere iki farklı donanım seçeneğiyle ülkemizdeki otomobil severlere sunuldu. Şimdiden 40 adetlik satış grafiğini yakalamayı başaran EHS’e 679 bin TL’den başlayan fiyatlarla sahip olunabiliyor. 

“Satış grafiğimiz müşteri odaklı çalışmalarımızın yarattığı güvenin kanıtı oldu”

Konuyla ilgili görüşlerini belirten MG Türkiye Marka Direktörü Tolga Küçükyumuk, “MG’nin yenilikçi ve çevreci modellerini otomobilseverlerle buluşturmaya devam ediyoruz. Markamızın ilk şarj edilebilir hibrit modeli yeni MG EHS’in teknolojisi, sınıf lideri boyutları ve yüksek donanımıyla Türkiye pazarında kendine güçlü bir konum kazanmasını bekliyorduk. Beklentimiz gerçekleşti ve henüz araçlar Türkiye’ye varmadan 40 adetlik satış gerçekleştirdik. Bu durum, kullanıcılarımıza sunduğumuz üstün kalitenin yanı sıra markamıza ve Doğan Trend Otomotiv’e duyulan güvenin de kanıtı oldu” şeklinde konuştu. Tolga Küçükyumuk, MG markasının %100 elektrikli SUV modeli ZS EV’nin ise çizdiği başarılı satış grafiğini Ekim ayında da sürdürdüğünü ve Türkiye’nin en çok satan ilk 5 elektrikli otomobili arasına girmeyi başardığının da altını çizdi. 

Comfort ve Luxury donanım seçenekleri

Elektrikli ve benzinli motoruyla toplam 258 PS (190 kW) güç ve 480 Nm tork üreten, 100 km/sa hıza 6,9 saniyede çıkabilen yeni EHS PHEV, Türkiye’deki kullanıcılarının karşısına Comfort ve Luxury donanım seviyeleriyle çıkıyor. 

MG EHS de, ZS EV modelinde olduğu MG Pilot sürüş destek teknolojisine  sahip ve bu sayede  yüksek bir güvenlik donanımı sunuyor. L2 otonom sürüş yeteneğine sahip olan sistem adaptif hız sabitleyici, şerit takip desteği, şeritten ayrılma uyarısı, ön çarpışma uyarısı, otomatik acil fren sistemi, trafik işareti tanıma, kör nokta monitörü, arka çapraz trafik uyarı sistemi, akıllı uzun far kontrolü gibi çok sayıda özelliği içinde barındırıyor. 

Yeni MG EHS PHEV’in her iki donanım paketinde de standart olan 12,3 inçlik dijital gösterge paneli sürücüye ihtiyacı olan tüm bilgileri dinamik olarak sunarken, orta konsolda 10.1 inç dokunmatik multimedya ekranı bulunuyor. Bunlara ek olarak, tüm donanım seviyelerinde standart sunulan donanımlar arasında çift bölgeli tam otomatik klima, navigasyon, 6 hoparlör, Bluetooth bağlantı, Apple Carplay ve Android Auto, anahtarsız giriş ve çalıştırma, uzaktan kumandalı merkezi kilit ve 220 volt Tip2 şarj kablosu yer alıyor. MG EHS PHEV 4 farklı renk seçeneğine sahip: beyaz, metalik siyah, metalik kırmızı ve metalik gri. Kabin içinde ise dış renge bağlı olarak siyah veya siyah-kırmızı renkler seçilebiliyor.

MG EHS PHEV’in “Comfort” versiyonunda suni deri koltuklar, elektrikli ayarlanabilir yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, ısıtmalı ve spor ön koltuklar, 18 inç alaşım jant, dinamik kılavuzlu geri görüş kamerası ve yükseklik ayarlı halojen farlar gibi seçkin özellikler bulunuyor. 

MG EHS PHEV’in “Luxury” donanım versiyonuyla birlikte ise panoramik açılır cam tavan,  özel tasarım deri-Alcantara koltuklar, elektrikli ayarlanabilir ön yolcu ve sürücü koltuğu, 64 renkli ambiyans aydınlatma, elektrikli bagaj kapağı, yükseklik ayarlı LED farlar, arka dinamik sinyal lambalar ve 360° kamera gibi ayrıcalıklar sunuluyor.

MG EHS Plug-in Hybrid – Teknik özellikler

Boyutlar    
Uzunluk    4574 mm
Genişlik    1876 mm
Yükseklik    1664 mm
Dingil mesafesi    2720 mm
Yerden yükseklik    145 mm
Bagaj kapasitesi    448 lt
Bagaj kapasitesi (arka koltuklar yatırılmış halde)    1375 lt
İzin verilen azami aks ağırlığı    Ön: 1095 kg / Arka: 1101 kg
Römork çekme kapasitesi (frensiz)    750 kg
Römork çekme kapasitesi (frenli)    1500 kg

Benzinli motor    
Motor tipi    1.5 turbo GDI
Azami  güç    162 PS (119 kW) 5.500 d/d
Azami tork    250 Nm, 1.700-4.300 d/d
Yakıt türü    Kurşunsuz 95 oktan
Yakıt deposu kapasitesi    37 lt

Elektrik motoru ve batarya    
Azami güç    122 PS (90 kW) 3.700 d/d
Azami tork    230 Nm 500-3.700 d/d
Batarya kapasitesi    16.6 kWsa
Yerleşik şarj cihazı kapasitesi     3,7 kW

Şanzıman    
Tip    10 vitesli otomatik şanzıman

Performans    
Azami hız    190 km/s
Hızlanma 0-100 km/sa    6,9 sn
Elektrikli menzil (karma, WLTP)    52 km
Enerji tüketimi (karma, WLTP)    240 Wsa/km
Yakıt tüketimi (karma, WLTP)    1.8 lt/100 km
CO2 emisyonu (karma, WLTP)    43 gr/km

Hibya Haber Ajansı

Son Güncelleme: 12.11.2021 14:20
Şarj edilebilir  Hbirit  Mg ehs  Otomobil   
Qavun

YORUMLAR

booked.net