Son dakika: Bakan Kurumdan Kanal İstanbul açıklaması

Son dakika: Bakan Kurumdan Kanal İstanbul açıklaması
GÜNDEMA- | A+   04.04.2021 21.10
Qavun

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından, bazı emekli amirallerin açıklamasını anımsatarak, Kanal İstanbul Projesine ilişkin açıklama yaptı. Kurum, 'Kanal İstanbul'u yapacağız. Şimdi her zamankinden daha çok inanıyoruz.' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kanal İstanbul Projesi için "İnadına yapacağız" sözünü anımsatan Kurum, Erdoğan'ın bu ifadeyi, hangi mihraklar ve kimler için kast ettiğinin dün gece ortaya çıktığını belirtti. Bakan Kurum, şunları kaydetti:"Bu sözde emekli amirallerin yelkenlerini kimin rüzgarıyla şişirdiklerini milletimiz çok iyi bilmektedir. Ve milletimiz her fırsatta onlara, 'Hükümetlere istikamet verdiğiniz o deniz bitti' demiştir. Bugün, 'ya kanal ya İstanbul' diyenlerle, ÇED Raporu'nu okumadan televizyonlarda ahkam kesenlerle, Gezi sürecinde hadsizce hükümetimizden tüm dev projelerin durdurulmasını isteyenler, Türkiye'nin tüm projelerine itiraz eden takozcu odalar ve birliklerle, bu ülkedeki her hayra fren olmaya çalışan kör ve sağır muhalefet anlayışı, bundan 1 yıl önce Kanal İstanbul'a dair millet iradesini yok sayan açıklamalarıyla ortaya çıkan 126 emekli büyükelçinin sözleriyle, dün gece yarısı, Kanal İstanbul'u bahane edip, zihinlerindeki antidemokratik kalıntıları izhar eden darbeci bildiriye imza atan 103 emekli amiralin kullandığı ifadeler ne kadar da birbirlerine benzemektedir. Bunlar, aynı gönyeyle çizilmiş, aynı tezgahtan geçirilmiş, aynı merkezden sufle almış, aynı fabrikadan çıkmış, yıllar yılı millet iradesine kasteden vesayetçi odakların son kalıntılarıdır, son sözleridir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde, ülkenin ve milletin hayrına gördükleri projeleri bir bir esere dönüştürmeye devam edeceklerini belirten Kurum, "Siz bir söyleyeceksiniz, biz bin yapmaya devam edeceğiz. Siz 'olmaz' diyeceksiniz, biz nasıl olduğunu eser üreterek ortaya koymaya devam edeceğiz. Olmaz dediğiniz nice projelerimiz gibi Kanal İstanbul'u da milletimize armağan edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"BİR DEVLET VE MİLLET PROJESİDİR"

Kanal İstanbul'un, çok önemli bir proje olduğunu vurgulayan Bakan Kurum, şöyle devam etti:

"Tamamlandığında, denizcilik, ulaşım ve uluslararası ilişkiler tarihini değiştirecek bir projedir. Bir devlet ve millet projesidir. Bu aziz vatanın istiklalinin, gelecek nesillerimizin istikbalinin garantisidir. Dünyanın inci gerdanlığı olan İstanbul boğazımızı koruma, kurtarma, özgürlüğünü teminat altına alma projesidir. 1400 yıllık sevdamız olan İstanbul'un var olan marka değerini en yüksek noktaya taşıyacak projedir. Türkiye'yi şehircilik, lojistik, ulaşım, ar-ge ve deniz ticaretinin merkez ülkesi konumuna yükseltecektir. On binlerce gencimize istihdam sağlayacak, yatırım bedelini birkaç yıl içerisinde karşılayacak, her yıl milli ekonomimize milyarlarca liralık katkı sunacak bir projedir. 56 kurum ve kuruluşumuzun, belediyelerimizin, üniversitelerimizin, 200'den fazla bilim adamımızın, medya ve vatandaşlarımızın katkılarıyla hazırlanan Türkiye'nin en kapsamlı ÇED Raporu'yla hayata geçirilmektedir. Dünyanın en çevreci ve doğaya saygılı projelerinden biridir."

Kanal İstanbul'un, "Türkiye'nin en çevreci şehircilik projesi" olduğunu ve proje alanının yaklaşık yüzde 52'sinin yeşil alandan oluştuğunu ifade eden Kurum, projede sosyal donatı alanları, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, millet bahçeleri ve ekolojik koridorların da yer alacağını bildirdi.

Bakan Kurum, "Deprem Dönüşümü Rezerv Konut Alanı'nda, 500 bin nüfusuyla dünyanın en geniş akıllı şehri kurulacaktır. Tüm konutlar, mahalle kültürümüzü yansıtan, az katlı, yatay mimarinin hakim olduğu bir anlayışla inşa edilecektir. Tüm planlama çalışmalarımızı tamamladık. 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı bitti. 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı bitti. 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı bitti. Şimdi her adaya göre projelerimizi hazırlıyoruz. Büyük Türkiye'nin en büyük yatırımı olacak Kanal İstanbul, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun." bilgilerini paylaştı.

Kaynak: POSTA.COM.TR

Son Güncelleme: 04.04.2021 21:14
Son  Bakan  Kurumdan  Kanal  İstanbul  Açıklaması 
Qavun

YORUMLAR

'); $('#myModal').modal('show'); }, beforeSend: function () { status.empty(); }, complete: function (xhr) { status.empty(); if (xhr.responseText === "1") { modalbaslik.html(' Tamamlandı!!'); status.html("Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.En Kısa Sürede Editörlerimiz Tarafından İncelenerek Onaylanacaktır."); yorcek(); } else { modalbaslik.html(' Hata!!'); status.html(xhr.responseText); } } }); });
yakındaki eczaneler nöbetçi

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Meteorolojiden son dakika uyarısı: Fırtına bekleniyor
Denizlisporda ağrıları nükseden Recep Niyaz, Fenerbahçe maçında...
İleri evre meme kanseri bu belirtilerle sinyal veriyor
Son dakika: Esenyurtta yangın apartmanı sardı: 7 kişi kurtarıldı
Ağbaba: Son 14 Ayda Kepenk Kapatan Esnaf sayısı 124 Bin 910'a Yükseldi
Erzurumsporun başına geçen Yılmaz Vurala ilk maçında mağlubiyet...
NASA, Marsta iki büyük deprem bildirdi
Orkun Kökçü ile beraber Milli Takım 16 koronavirüs vakasına ulaştı

Son Dakika / En Yeniler

img
Vyosa Osmani, Kosova'nın yeni cumhurbaşkanı seçildi
img
Koronavirüs salgınında vaka sayısı 41 bin 998’e ulaştı
img
103 emekli amiral olayı nedir? 103 Emekli amiral kimdir? 103 Emekli amiral isim listesi!
img
Şık görünmek için stiliste ihtiyacı yok! Ünlülerin tarzını kopyalıyor
img
Sessizce ilerleyen tiroit nodülleri tehlike yaratıyor
img
Bu kez hedefinde bambaşka kişiler var! Ece Üner yaptığı açıklamayla gündem oldu
img
Avrupa Halter Şampiyonasında iki madalya
img
Fade Gıda'nın biyoteknoloji alanındaki faaliyetleri
img
Düşme potasında yüzler güldü! Başakşehir, Gençlerbirliği ve Ankaragücü haftayı kayıpsız geçti
img
Karamollaoğlu, 'Meseleler tartışılırken meselenin özüne odaklanılmalıdır.'

Trend Haberler

img
Yunanistan tarafından Türk kara sularına geri itilen 231 düzensiz göçmen kurtarıldı
İzmir, Balıkesir ve Çanakkale açıklarında Türk karasularına geri itilen göçmen botlarına müdahale edildi. Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, Yunan Sahil Güvenlik ... Devamı
img
Bahçeli'yi kızdıracak anket! İYİ Parti, MHP'yi ikiye katladı
img
Akşener'den, 103 emekli amiral için basın toplantısı
img
Akşener Hakkari'de konuştu: Kaşının altında gözün var, niye var?' üzerinden yapılan siyasi mücadelenin size faydası yok
img
Fenerbahçe Kulübünden basketbolcular Vesely ve De Colo'nun sakatlığıyla ilgili açıklama
img
Yenidoğanlar, covid-19 riskine karşı nasıl korunmalı?
img
İstanbul’da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
img
Türkiye'de kaç doz aşı yapıldı? Sağlık Bakanı Koca, son rakamları paylaştı
img
Aydın'ın Kuyucak ilçe Kaymakamı Yılmaz Kurt ölü bulundu
img
En çok vaka görülen iller Samsun, İstanbul, Yalova, Çanakkale, Kırklareli ve Giresun