Tasarımcılar, 'Ezber Bozan Tasarım Yarışması' ile dünyanın en prestijli tasarım okullarında okuyor

Tasarımcılar, 'Ezber Bozan Tasarım Yarışması' ile dünyanın en prestijli tasarım okullarında okuyor
YAŞAMA- | A+   12.06.2022 11.08
Qavun

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği I. Ezber Bozan Tasarım Yarışması Profesyonel Kategori birincisi Erdener Atasayar, yurtdışı eğitim bursu ödülü ile dünyanın en prestijli tasarım okullarından olan NABA’dan kabul aldı.

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Fuat Gürle, Ezber Bozan Tasarım Yarışması’nın bir yarışma olmanın ötesinde aslında tasarımcılar için bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

“Nakdi ödüllerden ziyade yurtdışı eğitim bursu ve fuar ziyaretleri ödülleri onların gelecekleri için çok önemli. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünden mezun I. Ezber Bozan Tasarım Yarışması Profesyonel Kategori birincimiz Erdener Atasayar, Ticaret Bakanlığımızın desteğiyle dünyanın en iyi sanat ve tasarım okullarından Milano’daki NABA Üniversitesi’nde iki yıl süre ile eğitim hakkı kazandı. Birincimiz, HEALTHY WORK isimli projesiyle kabul aldığı NABA Üniversitesi’nin Product and Service Design bölümünde Eylül ayında öğrenimine başlıyor.”

Gürle, “Aynı zamanda yarışmanın şartnamesinde belirtilen ödüllerden olan yarışma birincilerini uluslararası mobilya fuarlarına götürme imkanını ikincileri de dahil ederek gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Pandemi nedeniyle iki sene sonra düzenlenen Milano Del Saloni Fuarına yarışma ikincisi Gürhan Bilget’in katılımı sağlanarak fuar ziyareti, dünyaca ünlü tasarımcılarla görüşme ve şehrin çeşitli bölgelerinde düzenlenen sanat etkinliklerine katılım şansından faydalanmış oldu.” dedi.

Genç ve yetenekli tasarımcılar sektörle buluştu

Dereceye giren tasarımların sponsorlar tarafından üretildiğini ve fuarlarda sergilendiğini söyleyen Gürle, tasarımların şu anda da Ege İhracatçı Birlikleri binasında sergilenmeye devam edildiğini anlattı.

“Bu sene yarışmacıların tasarımları, pafta ve ürün olarak Design Week Turkey haftası, Uluslararası Modeko 2022 fuarı, EİB’nin Mobilya İhracatının Yıldızları Ödül Töreni’nde sergilendi. Böylece Ezber Bozan Tasarım Yarışması’nın sadece sıradan bir yarışma olmadığını net bir şekilde ortaya koyduk. Yarışma sonuçlandıktan sonra da genç ve yetenekli tasarımcıların sektörle buluşması için birçok faaliyet sürdürdük, yarışmacıların tasarımlarını onların isimleriyle sergileyerek bu tasarımların tanıtımını yapmış olduk.”

II. Ezber Bozan Tasarım Yarışması son başvuru tarihi: 10 Temmuz

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Hikmet Güngör, “2021’de düzenlenen ilk yılında büyük ilgiliyle karşılanan, Ezber Bozan Tasarım Yarışmasını bu sene “SMART FURNITURE” teması ile gerçekleştiriyoruz. Yarışmamızın başvuruları 10 Temmuz’a kadar devam edecek. Ön eleme sonuçlarını 1 Ağustos’ta açıklamayı hedefliyoruz. Değerlendirme kriterlerimiz içinde sürdürülebilir malzemeler kullanılarak tasarlanmış/geri dönüştürülebilir olması da yer alıyor. Geçen sene 70 üniversitenin toplamda 92 tasarım ve mimarlık bölümleri öğrenci ve profesyonel toplam 677 başvuru alındı. Rekor düzeydeki başvurunun bu sene katlanacağına inanıyor ve binin üzerinde başvuru hedefliyoruz.” dedi.

Ezber Bozan rekor: Yaklaşık 4 bin 500 öğrenci katıldı

II. Ezber Bozan Tasarım Yarışması’na yeni ödüller eklediklerini toplam para ödülünü de 220 bin TL‘ye yükselttiklerini açıklayan Güngör sözlerine şöyle devam etti:

“Yeni ödüllerimiz var ve toplam nakdi ödülümüzü de yükselttik. Bu sene dereceye giren yarışmacıların staj ve iş bulmalarına aracılık edeceğiz. Yarışmanın tanıtım faaliyetleri kapsamında ülkemizin tanınmış endüstriyel tasarımcılarından oluşan yeni jüri kadromuz ile toplantılar gerçekleştirdik. Geçen sene 56 üniversite ile toplantı yapılırken, bu toplantılara yaklaşık 3 bin öğrenci katılmıştı. Bu sene ise 77 üniversite ile toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantılara yaklaşık 4 bin 500 öğrenci katıldı.”

Ezber Bozan Tasarım Yarışması genç tasarımcıların çekim merkezi

Geçen sene üç söyleşi yapıldığını ve yaklaşık bin kişinin katıldığını hatırlatan Hikmet Güngör, bu sene “Ezber Bozan Söyleşiler” adı altında Önder Küçükerman ile başlayarak şimdiye kadar yapılan 10 söyleşiye yaklaşık 2 bin kişinin katıldığını vurguladı.

“Bu sene yarışmayı tüm üniversiteler sahiplenerek yarışma afişlerini kendi sosyal medya hesaplarında paylaştılar. Aynı şekilde tasarımla ilgili sivil toplum örgütleri de paylaştı. Bu durum yarışmanın prestijini artırdı ve Ezber Bozan tasarım yarışması genç tasarımcıların çekim merkezi oldu. Jürimizde sektörlerin endüstriyel ve profesyonel tasarımcıları, mobilya sektörünün kendi alanında kurumsal önemli temsilciler var. Bu kadar önemli isimleri bir araya getirmek Ezber Bozan Tasarım Yarışması’na katılmayı düşünen hem öğrenci hem de profesyoneller için kuvvetli bir network sağlamaları adına çok büyük bir kazanım. Geçen sene yarışmacılarımız hem networklerini genişletti hem de iş teklifleri aldı. Amacımız yarışma ile paralel olarak tasarımcıların sanayicilerle en erken ve en sağlıklı şekilde buluşması. Bu noktada yeni projeler üreteceğiz.”

EİB II. EZBER BOZAN TASARIM YARIŞMASI TEMASI

Türk mobilya sektöründe yüksek katma değerli ürün üretebilmesi hedefiyle fikir ve hayallerin tasarıma dönüştüğü noktada, inovatif ürünler ortaya çıkarabilmek amacıyla II. Ezber Bozan Tasarım Yarışması’ nın teması “SMART” olarak belirlenmiştir.

YARIŞMA TAKVİMİ

Başvuru Tarihleri : 03.01.2022 – 10.07.2022

Proje Son Teslim Tarihi : 10.07.2022

Ön Eleme Sonuçlarının Açıklanması: 01.08.2022

Final Gecesi : Tarih ve Yer ilan edilecektir.

Sergi : İlan edilecektir.

Nakdi Ödüller

Öğrenci Kategorisi Para Ödülü 

Birinci :20.000 TL

İkinci :15.000TL

Üçüncü :10.000TL

EİB Özel Ödülü (5Adet) : 5.000TL

Toplam : 70.000TL

Profesyonel Kategorisi Para Ödülü

Birinci :50.000TL

İkinci :30.000TL

Üçüncü :20.000TL

EİB Özel Ödülü (5Adet) :10.000TL

Toplam : 150.000TL

2. Yurtdışı Fuar Katılımı

(Profesyonel ve öğrenci kategorilerinde birincilik ödülü alan yarışmacılar (grup katılımı durumunda grup üyelerinin ortak mutabakatıyla temsilci olarak bir kişi) para ödüllerinin yanı sıra masrafları EİB tarafından karşılanmak üzere uluslararası fuarlara götürülebilecektir.),

3. Yurtdışı Eğitim Bursu Ödülü

(Ticaret Bakanlığının 2008/2 Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ hükümleri çerçevesinde yarışmamızda dereceye giren ve ilgili mevzuat kapsamında gerekli şartları taşıyan tasarımcılar (grup katılımı durumunda grup üyelerinin ortak mutabakatıyla temsilci olarak bir kişi) en fazla iki yıl süre ile uluslararası düzeyde kabul görmüş yurt dışındaki eğitim merkezlerinde eğitime gönderilebilecek olup, eğitim giderleri ve bu döneme ilişkin yaşam giderleri söz konusu Tebliğ çerçevesinde Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu (DFİF) kaynaklarından karşılanacaktır.),

4. Üniversite Özel Ödülü

En çok katılım sağlayan üniversite adına ödül takdim edilecektir.

5. İş veya Staj Ödülü 

(Yarışmada her bir kategoride birinci, ikinci ve üçüncü olan adaylara mümkün olması halinde Ege bölgesinde faaliyet gösteren mobilya firmaları tarafından ücretli staj/ iş imkânı sağlanabilecektir.),

6. Tasarımların Üretimi Ödülü

(Dereceye giren tasarımlardan belli sayıdaki projenin üretimi Ege İhracatçı Birlikleri’nin Yarışma Yürütme Kurulunun kararıyla gerçekleştirilebilecektir)

Jüri Üyeleri

1 Defne Koz

2 Koray Malhan

3 Ece Yalım

4 F.Doruk Yorgancıoğlu

5 Özlem Yalım

6 S. Korkut Avcı

7 Koray Özgen

8 Gamze Güven

9 Şule Koç

10 Berkay Gürsoy

11 Fulden Dehneli

12 Ümit Çağlar

13 Kerem Aris & Merve Parnas

14 Begüm Tomruk & Mirko Goetzen

15 Mehmet Mehmetalioğlu

Hibya Haber Ajansı

Son Güncelleme: 12.06.2022 11:08
Tasarımcı  Ezber bozan  Tasarım yarışması  Tasarım   
Qavun

YORUMLAR

'); $('#myModal').modal('show'); }, beforeSend: function () { status.empty(); }, complete: function (xhr) { status.empty(); if (xhr.responseText === "1") { modalbaslik.html(' Tamamlandı!!'); status.html("Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.En Kısa Sürede Editörlerimiz Tarafından İncelenerek Onaylanacaktır."); yorcek(); } else { modalbaslik.html(' Hata!!'); status.html(xhr.responseText); } } }); });
yakındaki eczaneler nöbetçi

booked.net

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yeni Laptoplar Studio Serisine katılıyor ve Yeni Özelliklere Sahip 3D Tasarımcı Geliyor
Cengiz Aktürk defilesi ünlü tasarımcı Cihan Nacar imzasıyla gerçekleşti
Moda dünyası, IF Wedding ile “zamansız” bir tasarımcı kazandı
Genç tasarımcı adayları ‘‘Uyanış’’ temasıyla yarıştı
Anker’in ezber bozan Soundcore ürünleri
Ezber bozan tasarımlar MODEKO’da sergileniyor
Ezber Bozan Tasarım Yarışması’na başvurular başladı
BTP’den ezber bozan erken seçim açıklaması…'Erken Seçim İstemiyorum'

Son Dakika / En Yeniler

img
“Duru Pratik Hazır Yemek” ile mutfaklarda hız çağı başladı
img
Akşener: 'Biz birinci parti olacağız, 6'lı masa iktidar olacak'
img
'İzmir Aşkına' Bornova’da
img
Büyükşehir Engelli Çocuk Mola Evi’nde yaz atölyeleri başladı
img
Bugün'de 2 askerimiz şehit oldu
img
Resmi Gazete başlıkları 12 Haziran 2022
img
Meral Akşener, Habertürk'e konuştu: 'Erdoğan seçim kararı alsın, adayımızı açıklayalım'
img
İYİ Partili Taylan Yıldız isyan etti: ‘KYK yurdunda bir dilim karpuz 6.5 lira olur mu?’
img
Afyonkarahisar​'da otomobilde uyuşturucu ele geçirildi
img
Anadolu Efes, durumu 2-1'e getirdi

Trend Haberler

img
Öztrak: “Kur asansör gibi inip çıkarken kimler köşeyi döndü açıklayın”
CHP Sözcüsü Öztrak, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın dün açıkladığı tedbirlerin önce beklentileri körükleyerek döviz kurlarının düşmesine sebep olduğunu, sonra tedbirlerin fosçıkmasıyla kurun aynı yere geri ... Devamı
img
İlgezdi: 'Sağlık Komisyonu’nda SGK bürokratları yoktu'
img
DS Automobiles’den düşük faizli yaz teklifleri
img
Ağbaba: 'Sansürle halkın açlığını gizlemek dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir’
img
Aylin Nazlıaka Tekirdağ'da
img
TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Bu yasa yazılı basına kilit vurdurur
img
Mansur Yavaş, 110 yatırım projesini açıklayacak
img
İstanbul ve Esendere’de uyuşturucu operasyonları
img
Gençlik Festivali konserleri Erciyes Kültür Merkezi’ne alındı
img
Babacan’ın Halkla Buluşmaları Sürüyor