Teknik seviyeler 13 Ocak 2022

Teknik seviyeler 13 Ocak 2022
EKONOMİA- | A+   13.01.2022 09.09
Qavun

BIST100 Dün 2055-2074 bandında hareket eden BIST100 endeksi günü %0.89 oranında değer kazanımı ile 2064.21 seviyesinden tamamladı. Endekste 2070 direncinin güçlendiğini görüyoruz. Teknik göstergelerin günlük grafiklerde pozitif görünümü korumasına rağmen %50 Fibo düzeltme seviyesinin geçtiği yer olan 2070 direcinin üzerinde kapanışın gerçekleşmemesi olumsuz buluyoruz. Saatlik grafiklerde, göstergelerde görülen negatif uyumsuzluk da teknik açıdan dikkat çeken diğer bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca son günlerde yorumlarımızda bahsettiğimiz Takoz (düşüş) Formasyon görünümüde sürüyor. Bu nedenle taşınan pozisyonlar açısından daha temkinli kalmanın yararlı olacağı kanaatindenyiz. 2070 direncinin altında kalındığı sürece temkinli bakışımızı koruyacağız. Bu seviyenin altında yaşanabilecek geri çekilmelerde ise 2040 seviyesi ilk destek noktası olarak takip edeceğiz. Bahsettiğimiz formasyonun alt kanal bandı konumunda olan 2040 seviyesinin kırılması endekste bozulmayı arttıracaktır. 2040 desteğinin kırılmasını endekste kısa vadeli düşüş trendinin işareti olarak değerlendireceğiz.

VIOP 30 -“Endeks 30 Sözleşmesi” Dün alıcılı açılış sonrasında 2415’e kadar yükselen Şubat vadeli sözleşme gün içinde artan satışlar ile geriledi. Satış baskısının devamı gece seansında da görülürken, %0.84 oranında değer kaybı ile 2373 seviyesinden kapanış gerçekleşti. Sözleşmede yükseliş trendi içinden hareket edilmesine rağmen 2410-2408 direnç bandının üzerinde kalıcı olunamadı. Günlük grafiklerde bazı kısa vadeli göstergelerin aşırı alım seviyelerine yükselmesi sonrasında sat konumuna geçmiş olması, gün içi grafiklerde göstergelerin genelinde gözülen zayıflama önümüzdeki günler açısından baskının artabileceği gösteriyor. Bu nedenle bugün gerçekleşecek kapanışı önemli buluyoruz. 2370 seviyesini yükselen trendin alt bandı olması açısından yakından takip edeceğiz. Bu desteğin kırılması sözleşmede geri çekilmeyi hızlandırabileceğinden 2370’in altında ki hareketlerde UZUN pozisyonlarda ısrarcı olunmamalı. 2320 ve 2290 seviyelerini kısa vadeli alt destekler olarak verebiliriz.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

Son Güncelleme: 13.01.2022 09:09
Teknik  Seviye  Euro  Usd  Try   
Qavun

YORUMLAR

'); $('#myModal').modal('show'); }, beforeSend: function () { status.empty(); }, complete: function (xhr) { status.empty(); if (xhr.responseText === "1") { modalbaslik.html(' Tamamlandı!!'); status.html("Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.En Kısa Sürede Editörlerimiz Tarafından İncelenerek Onaylanacaktır."); yorcek(); } else { modalbaslik.html(' Hata!!'); status.html(xhr.responseText); } } }); });
yakındaki eczaneler nöbetçi

booked.net

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İstanbul’un Arka Sokaklarından Nefes Kesen Bir Hikaye: “Duran” Başladı
Teknik seviyeler 12 Ocak 2022
Viop teknik analizi 12 Ocak 2022
Ali Koç 'istifa' çağrıları için ne dedi?
Viop teknik analizi 11 Ocak 2022
Teknik seviyeler 11 Ocak 2022
Viop teknik analizi 10 Ocak 2022
Teknik seviyeler 10 Ocak 2022

Son Dakika / En Yeniler

img
Küresel piyasalar 13 Ocak 2022
img
Piyasadan haberler 13 Ocak 2021
img
ViOP analiz 13 Ocak 2022
img
40 yılın en hızlı yükselişi ama rahatlar
img
ABD enflasyonu yüzde 7’ye ulaştı
img
Resmi Gazete başlıkları 13 Ocak 2022
img
Doğa Şanlıoğlu: ‘Gençlerin hayallerini gerçekleştirdiği ve özgür olduğu bir ülkeyi inşa edeceğiz’
img
İnce ve Sarıgül'ün partisi YSK'nın listesinde yok

Trend Haberler

img
Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Nuri Başkapan'ın hem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya hem de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a açtığı ... Devamı
img
İmamoğlu ve Usta'dan Örnek İlçe Turu
img
Davutoğlu'dan Akşener’e ziyaret
img
ABB'den Başkentli çiftçilere mazot desteği için başvuru süreci başladı
img
Ali Koç 'istifa' çağrıları için ne dedi?
img
Rolls-Royce STEM kitleri, Eskişehir’de öğrencilerle buluştu
img
İBB, büyük şairi anıyor: "İyi ki Doğdun Nâzım Hikmet"
img
Kocasının kendisini aldattığını düşünen kadın, apartmanın güvenlik kayıtlarını izleyince kahroldu
img
Başkent yürüyen merdivenli ve asansörlü yeni yaya üst geçitlerine kavuşuyor