Torun: 'Tetikçi müfettiş dedik, haklı çıktık'

Torun: 'Tetikçi müfettiş dedik, haklı çıktık'
SİYASETA- | A+   05.01.2022 11.59
Qavun

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, belediyelerin il tanıtım günleri düzenleme yetkisinin valiliklere verilmesini, “yetki gaspı sürecinin yeni bir halkası” olarak değerlendirdi. Torun, “Oturduğu koltuğa yakışmayan İçişleri Bakanı, belediyelerimize saldırmak için ne yapacağını şaşırdı. Ama ne yaparsan yap başaramayacaksın. Bu ucuz oyunlarla millete değil, ancak saraya yaranırsın” dedi.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun yazılı açıklamasında, şu değerlendirmelerde bulundu:

“İçişleri Bakanlığı, dün, 81 ilin valiliğine yazı gönderdi. Belediyelerimizin de faaliyetleri arasında bulunan, il tanıtım günleri düzenleme yetkisi, valilerin başkanlığında oluşturulacak kurullara verildi. Bu şu anlama geliyor: Artık belediyeler, valiliklerin onayı olmadan kendi iradesiyle il tanıtım günü düzenleyemeyecek. Yapılan bu düzenleme, siyasi iktidarın, yerel seçimlerden sonra başlattığı yetki gaspı sürecinin yeni bir halkasıdır. Belediyelerimizin faaliyet alanını daraltma girişimidir. İçişleri Bakanlığı’nın yazısında, valiliklerden izin almadan düzenlenen il tanıtım günlerinin ‘kaynak israfına neden olduğu’ ileri sürülmektedir. Şimdi sormak istiyoruz: 25 yıldır görmediğiniz kaynak israfı, belediyeleri kaybettikten sonra mı aklınıza geldi? Oturduğu koltuğa yakışmayan İçişleri Bakanı, belediyelerimize saldırmak için artık ne yapacağını şaşırdı. Kendisine şunu söylüyoruz: Ne yaparsan yap başaramayacaksın. Bu ucuz oyunlarla millete değil, ancak Saraya yaranırsın.”

“Tetikçi müfettiş”

Torun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen bir müfettişin Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili adayı çıkmasıyla ilgili olarak da, “Daha önce belediyelerimize tetikçi müfettişler gönderileceği yönündeki duyumlarımızı paylaşmıştım. Görüyoruz ki yine haklı çıktık. Adalet ve Kalkınma Partisi şapkasını takan bir müfettişin tarafsız araştırma yapıp yapmayacağını konusu milletimizin takdiridir” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Son Güncelleme: 05.01.2022 11:59
Seyit torun  Chp  Algı oyunları  Tetikçi müfettiş   
Qavun

YORUMLAR

'); $('#myModal').modal('show'); }, beforeSend: function () { status.empty(); }, complete: function (xhr) { status.empty(); if (xhr.responseText === "1") { modalbaslik.html(' Tamamlandı!!'); status.html("Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.En Kısa Sürede Editörlerimiz Tarafından İncelenerek Onaylanacaktır."); yorcek(); } else { modalbaslik.html(' Hata!!'); status.html(xhr.responseText); } } }); });
yakındaki eczaneler nöbetçi

booked.net

 

Son Dakika / En Yeniler

img
Bağcılar’da kaçak moloz operasyonu
img
PCI Checklist 2021 yılı siber güvenlik verilerini açıkladı: En güvenli sektör finans
img
Akın: Az tüketen az ödeyecek söylemi tam bir aldatmaca
img
vivo'nun yeni parlayan yıldızı Y21 Türkiye'de satışa çıkıyor
img
Akşener: 'Vicdansızca yapılan bu rekor zamlar, iktidarın beceriksizliğinin bir vesikasıdır'
img
Pandemide rahat giyim talebi ihracatta rekor kırdırdı
img
Kripto para dolandırıcılığı yüzde 81 artarak 7,7 milyar dolara ulaştı
img
Piyasalar 2022 yılına hızlı girdi
img
Pandemi çocukların göz sağlığını bozdu
img
Bilgisayar oyunları 2021'de 36,7 milyar dolara ulaştı