TSB, “sahte poliçe” tuzağına karşı uyardı

TSB, “sahte poliçe” tuzağına karşı uyardı
SİGORTA A- | A+   02.11.2022 18.41
Qavun

Trafik sigortası almak için acentelere başvuranları takip eden dolandırıcılar, kendilerini ‘başvuru yapılan acentenin temsilcisi’ olarak tanıtıyor. Bu yolla ‘sahte poliçe’ satarak mağduriyetlere neden oluyor. Sigortasının olduğunu düşünen vatandaşlar hem maddi zarara uğruyor hem de trafikte kusurlu duruma düşüyor.

TSB ‘sahte poliçe’ tuzağı ve trafik sigortalılarını kandırmayı amaçlayan ‘teklifler’ konusunda vatandaşı koruyan bazı önlemlerin altını çizdi.

Duyuruda, Sigorta Bilgi Gözetim Merkezi’nin (SBM) web sitesindeki “trafik sigortası teklif karşılaştırma” ekranını hatırlatan TSB, vatandaşların bu yolla sadece “kimlik no” ve “plaka no” bilgileri ile tüm sigorta şirketlerinin primlerini tek bir ekranda görebildikleri belirtildi.

SBM Web Ekranları ve mobil cihazlar üzerinden yapılan bu işlem sonunda teklifler başvurucuya iletiliyor ve kendileri için en doğru, en uygun poliçeyi satın alabilmeleri ya da poliçe yenilemeleri sağlanıyor. Teklif aşamasından sonra e-Devlet üzerinden poliçenin varlığı sorgulanabiliyor.

Ayrıca, SBM internet sitesindeki “Trafik sigortası azami brüt prim tablosu” sayesinde; alınan tekliflerin il, araç türü, basamak ve kullanım tarzı bazında ve içinde bulunulan aya ait “Azami trafik sigortası prim tutarları listesine” ulaşarak kontrol edilebiliyor.

Hibya Haber Ajansı

Son Güncelleme: 02.11.2022 18:41
Türkiye sigorta birliği  Sahte poliçe  Tuzak   
Qavun

YORUMLAR

booked.net