Tuzla’da Hayat Boyu Öğrenme Haftası'na özel sergi açıldı

Tuzla’da Hayat Boyu Öğrenme Haftası'na özel sergi açıldı
KÜLTÜR SANAT A- | A+   10.06.2022 14.30
Qavun

"Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Tuzla’da Halk Eğitim Merkezi'nde giyim, mefruşat, resim, el sanatları ve nakış alanlarında sergi düzenlendi.

Bireysel ve toplumsal gelişimle istihdamı ön plana alarak örgün eğitim dışında kalan öğrenme etkinliklerine katılım kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için haziran ayının ilk haftası, "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" olarak kutlanıyor. Bu kapsamda tüm yurtta "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" özel etkinlikler ile kutlandı. Tuzla’da da Halk Eğitimi Merkezi'nde giyim, mefruşat, resim, el sanatları ve nakış alanlarında sergisi açıldı.

“İNSANLARIN MERAKLARI VE HOBİLERİNE GÖRE KURSLAR AÇILIYOR”

Tuzla Halk Eğitim Müdürü Metin Çangır,” Sergimiz Hayat Boyu Öğrenme Haftamıza özel açtığımız bir sergidir. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün 4 bine yakın modülü var. Vatandaşlarımız Halk Eğitim Merkezi deyince dikiş nakış gibi algılıyordu. 4 bin modülde,  havacılıktan madenciliğe, sağlıktan spora birçok alanda kurslarımız var. Dolayısıyla bu kurslar da ücretsiz olduğu için, yaş, cinsiyet, dil, din farkı gözetmeksizin insanların talep ettiği merakları ve hobilerine göre kurslar açılıyor. Bizim merkezimizde de insanlar isterikleri yere en yakın kursları tercih edebiliyorlar. Burada Tuzla Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Bize tüm merkezlerini açtı. Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkürlerimizi iletiyorum” dedi. 

“ŞENLİKLERİMİZ 1-7 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA AMA BİZ YILIN HER GÜNÜ BUNLAR YAPILABİLİYOR”

Metin Çangır,” Hayat Boyu Öğrenme Haftası tüm Türkiye’de 1-7 Haziran tarihleri arasında kutlanıyor. Bu çerçevede bizler de yaklaşık 40 tane ayrı sergi açtık. Belediyemizin Rumeli Kültür Merkezi’nde, bir alışveriş merkezinde AÇEM’lerle birlikte açılacak. Açtığımız sergi Cuma günü akşama kadar devam ediyor. Haftaya Rumeli Kültür Merkezi’nde açacağımız resim sergimiz bir hafta devam edecek. Deniz Harp Okulu’nda açacağız, Piyade Okulu ve Şelale Eğitim Parkı’nda yaptığımız etkinlikler var. Aslında bizim şenliklerimiz 1-7 Haziran tarihleri arasında ama biz yılın her günü bunlar yapılabiliyor” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Son Güncelleme: 10.06.2022 14:30
Tuzla  Halk eğitim merkezi  Hayat boyu öğrenme  Sergi   
Qavun

YORUMLAR

booked.net