Zafer Parti'li Aday Mehmet Akif Cenkçi Basın Toplantısı Düzenledi

Zafer Parti'li Aday Mehmet Akif Cenkçi Basın Toplantısı Düzenledi
SİYASETA- | A+   27.03.2024 17.38
Qavun

Zafer Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Mehmet Akif Cenkçi, İstanbul İl Başkanı Erdoğan Erhan ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Sancaktepe Belediyesi önünde Belediye İştiraki ve Taşeron İşçilerinin kadro talepleri için basın açıklaması yaptı.

Mehmet Akif Cenkçi: Yaklaşan Yerel Seçimlerle birlikte sizlerin üzerinde nasıl bir baskı ve korku imparatorluğu kurulmaya çalışılarak, seçimleri kazanamazsak işinizden ve aşınızdan olursunuz dediklerini gayet iyi biliyoruz.

Ben Sosyal Güvenlik Uzmanı ve aynı zamanda Zafer Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı olarak söz veriyorum. Alın teri gözyaşlarına karışan tek bir emekçi kardeşimiz işinden kurulu düzeninden mahrum bırakılmayacaktır.

Bilindiği üzere 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve 24. Maddeleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı sözleşmeleri kapsamında çalıştırılmakta olan işçiler sürekli işçi kadrolarına ve mahalli idare şirketlerinde işçi statüsüne geçirilmiştir. Ancak ne yazık ki Kamu İktisadi Teşebbüslerinde taşeron işçisi olarak çalıştıranlar bu kadro hakkından faydalandırılmamışlardır. KİT'lerde 100 bin taşeron işçi çalışmaktadır.

2018'de KHK kapsamında belediyelerde çalışan taşeron işçiler ise Belediye İştiraki Şirketlerine geçişleri yapılarak sözde kadro aldılar. Böylelikle artık taşeron firma belediyenin ta kendisi olmuştur. Bu sözde kadro alan işçilerin mali ve sosyal hakları yıllardan beridir gasp edilmektedir.

Ayrıca, Belediye ve İl Özel İdare Şirketlerinde Şirket İşçisi olarak, 4857 sayılı İş Kanunu'na tabi çalışan, memur eliyle yürütülmesi gereken asıl işleri yapan Mühendislerin, Mimarların ve Şehir Plancılarının, sosyal, mali, özlük haklarının düzeltilmesi, çalışma barışının sağlanması, Anayasanın 55'inci, 128'inci maddeleri hükümlerine uyulması ve İdare Hukuku'nun "Eşit işe eşit ücret eşit statü" ile "Yetki de ve sorumlulukta paralellik" ilkeleri gereğince; söz konusu personelin 657'ye tabî Devlet Memuru kadrolarına geçirilmesi gerekmektedir.

Siyasi iktidar tarafından bir kesim taşeron işçilere 2018'de kadro verilirken, diğer taraftan ise Kamu İktisadi Teşebbüsü kuruluşlarında çalışan taşeron işçilere hala söz verilmesine rağmen hak ettikleri kadro verilmemiştir. Belediye taşeron işçileri ise aldatılarak sözde kadro almışlardır. Mali, sosyal ve özlük hakları açısından değişen hiçbir şey yoktur. Sadece ve sadece iş garantisi teminat altına alınmıştır. Aynı işyerinde aynı işi gerçekleştiren Belediye İştiraki Taşeron işçileri farklı maaşlarda ve sosyal haklarla çalıştırılmaktadırlar.

Sevgili Taşeron işçiler,

Yıllardan beridir nasıl bir hak arama mücadelesi içerisinde olduğunuzu gayet iyi biliyorum. Sendikal örgütlenmede sizlere nasıl baskı kurulduğunu da biliyorum.

Zafer Partili Sancaktepe Belediyesi'nde tek bir Belediye İştiraki Şirket işçisi ve taşeron işçisi kalmayacak. Tamamı yıllardan beridir hak ettiği ancak alamadığı kadroyu alacak. Yani daimi işçi statüsüne geçirilecektir. Sosyal barış, çalışma barışı Zafer Partili Sancaktepe Belediyesi'nde inşa edilecektir.

Unutulmamalıdır ki; emeğin gücü her zaman sermayenin de siyasi iktidarında üstündedir.

Son Güncelleme: 27.03.2024 17:38
Mehmet akif cenkçi  Zafer partisi  Basın toplantısı  Sancaktepe   
Qavun

YORUMLAR

'); $('#myModal').modal('show'); }, beforeSend: function () { status.empty(); }, complete: function (xhr) { status.empty(); if (xhr.responseText === "1") { modalbaslik.html(' Tamamlandı!!'); status.html("Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.En Kısa Sürede Editörlerimiz Tarafından İncelenerek Onaylanacaktır."); yorcek(); } else { modalbaslik.html(' Hata!!'); status.html(xhr.responseText); } } }); });

booked.net

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Türkiye’nin Akka Antlaşmasından Çekilmesi Konusunda Zafer Partisi Basın Bildirisi 
Zafer Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Bartu Soral, Ankara için projelerini anlattı.
Zafer Partisi ABB Adayı Hüseyin Bartu Soral, gençler ile ilgili projelerini açıkladı.
Paranoya Filminin Basın Toplantısı Yapıldı 
Zafer Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Cengiz Kırgın, Göreve Hazır
Ümit Özdağ İzmir'de Basın Toplantısı Düzenledi
Zafer Partisi Adayı Soral ‘ANKAPARK’ konusunda açıklamalarda bulundu.
Ümit Özdağ: ''Araştımalar sonucunda Zafer Partisi İstanbul’da yüzde 8.64 ile 3. parti''

Son Dakika / En Yeniler

img
Oyunlar çocukların en doğal hakkı! Oyunlar, çocukların sağlıklı gelişimi için temel bir araç!
img
Alerji Semptomlarınızı Doğal Çözümlerle Hafifletin
img
Ümit Özdağ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel kutlama mesajı yayınladı.
img
Sandık Kokusu'nun Tılsım'ı Mina Akdin'den MAG 23 Nisan'a Özel Açıklamalar
img
 Her 10 Hamileliğin 1’i Riskli!
img
M. Night Shyamalan imzalı ''Tuzak'' filminin ilk fragmanı yayınlandı!
img
Özlem Akarken; ''MHRS İle İlgili Bakanlığın Önerileri Sorunu Çözmekte Yetersiz Kalıyor!''
img
Aşılanmak Her Çocuğun En Doğal Hakkıdır  Aşılar Ciddi Hastalıkları Önler
img
2024 Frankfurt Türk Film Festivali'nde ‘Vefa Ödülü Ve Yaşam Boyu Onur Ödülleri' Belli Oldu’
img
Mustafa Yeneroğlu; ‘AYM hak ve özgürlüklerin en önemli güvencesidir’

Trend Haberler