Zübeyde Hanım vefatının 99. yılında anıldı

Zübeyde Hanım vefatının 99. yılında anıldı
GÜNDEMA- | A+   14.01.2022 14.03
Qavun

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, ölümünün 99. yılında İzmir Karşıyaka’daki kabrinin başında anıldı. Başkan Tunç Soyer sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda “Öyle bir anne düşünün ki yetiştirdiği çocuk bir ulusun kaderini yeniden yazsın. Vefatının 99. yılında Zübeyde Hanım’ı saygı ve sevgiyle anıyorum” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 14 Ocak 1923’te hayata gözlerini yuman annesi Zübeyde Hanım için Karşıyaka’daki kabri başında anma töreni düzenlendi. Törene İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, dernekler ve çok sayıda yurttaş katıldı.
Çelenk sunumu ile başlayan törende Türk Anneler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Feyza Işıklı, Zübeyde Hanım’ı saygıyla andığını belirterek, “Mustafa Kemal Atatürk gibi insanlık ve vatan sevgisi ile yoğrulmuş bir evlat yetiştirip, bizlere armağan eden Zübeyde Hanım’ın evlat yetiştirme konusunda gösterdiği çaba örnektir” dedi.

“Zübeyde Hanımı anmak Cumhuriyet değerlerini korumak demektir”
Türk Kadınlar Birliği Karşıyaka Şube Başkanı Mehpare Özkaba ise, “Bugün Zübeyde Hanım’ı anmak demek, koşullar ne olursa olsun Cumhuriyet ve değerlerini, onun mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nu dünyaya getirip yetiştiren anneyi ve tüm anneleri bir kez daha anlamak ve korumak demek. Işıklar içerisinde, huzurla uyu değerli annemiz. Atamızın kabriniz başında ettiği yemin, biz torunlarınız için de hala bir vicdan ve namus borcu olarak yüreğimizdeki en derin emanettir” diye konuştu.

"Büyük bir miras”
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay da, “Tedavisi için geldiği Karşıyaka’da, topraklarımıza ayak bastığı o gün yaşanan onur, ölümünden sonra ve oğlu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün isteğiyle, büyük bir mirasa dönüşmüştür. Bugün Karşıyaka’nın çağdaş, modern ve Türkiye Cumhuriyeti değerleriyle yoğrulmuş kimliğinde, bu büyük mirastan aldığı esin ve cesaretin büyük payı var. 2022’i İzmir’in kurtuluşu, 2023’ü Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanının 100. yılı olarak yaşarken, Zübeyde Hanım’ın  ‘Bir anne dünyayı değiştirebilir’ sözünü dünyaya ezberletmesini de elbette unutmayacağız” şeklinde konuştu.
Zübeyde Hanım İlkokul öğrencisi Defne Yavuz da “Mustafa Kemal’in Canı” isimli şiiri okudu. Tören, Zübeyde Hanım’ın kabrine karanfil bırakılmasıyla son buldu.

Başkan Soyer’den Zübeyde Hanım anması                                                                                                
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda “Öyle bir anne düşünün ki yetiştirdiği çocuk bir ulusun kaderini yeniden yazsın. Vefatının 99. yılında Zübeyde Hanım’ı saygı ve sevgiyle anıyorum” ifadelerini kullandı.
Hibya Haber Ajansı

Son Güncelleme: 14.01.2022 14:03
Tunç soyer  İzmir  İzmir büyükşehir  Zübeyde hanım  Atatürk   
Qavun

YORUMLAR

'); $('#myModal').modal('show'); }, beforeSend: function () { status.empty(); }, complete: function (xhr) { status.empty(); if (xhr.responseText === "1") { modalbaslik.html(' Tamamlandı!!'); status.html("Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.En Kısa Sürede Editörlerimiz Tarafından İncelenerek Onaylanacaktır."); yorcek(); } else { modalbaslik.html(' Hata!!'); status.html(xhr.responseText); } } }); });
yakındaki eczaneler nöbetçi

booked.net

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Soyer: “Muhtar öncelikli strateji izliyoruz”
Örnekköy’de dördüncü etap için imzalar atıldı
Soyer: “Bir sizden bir bizden”
Soyer, milli cimnastikçi Burçak Şenman’ı ağırladı
Üniversitelilere öğrenim desteğinin ilk kısmı yatırıldı
Soyer, huzurevi sakinlerinin yeni yılını kutladı
Soyer, uluslararası temsilcilerle görüştü
9 Eylül ruhu tarihi Alanyalı Konağı’nda yaşatılacak

Son Dakika / En Yeniler

img
ABD Tahvilleri ve Kazakistan Nedeniyle Bitcoin Yükselemiyor, Kurumsallar Satışta
img
Sofia, 2 milyon tohum topunu toprakla buluşturuyor
img
"Kış Olimpiyatı dünya barışına araç, sporseverlere unutulmaz bir şölen olacak"
img
Ortez-Protez Atölyesi ile dar gelirli engellilere umut oluyor
img
Pandemide obezite neden artış gösterdi ?
img
Sömestr Tatilinin Keyfini Bu Adreslerde Çıkarın
img
İmamoğlu’dan yatırım planı tepkisi: 'İstanbul halkına ihanettir, kötülüktür'
img
Babacan: 'Türkiye’yi demokratik ülkeler ligine yükseltmekte kararlıyız'
img
Saçlarınız İnceliyorsa Nedeni Bu Besinler Olabilir!
img
Gua Sha Masajında Doğru Yağ Seçimine Dikkat

Trend Haberler

img
Beşiktaş'ta Karagümrük maçı öncesi 3 isimle ilgili açıklama
Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında VavaCars Fatih Karagümrük ile karşılaşacak olan Beşiktaş, Welinton Souza, Emirhan İlkhan ve Atiba Hutchinson’ın sağlık durumları ... Devamı
img
Hüseyin Baş; '60 milyar dolar rezervlik işletme, 37,6 milyon dolara satıldı'
img
İmamoğlu, Küresel Belediye Başkanları Yarışması'nı kazandı
img
Kovid-19'u atlatan Karamollaoğlu'na Sadece bir lider geçmiş olsun dememiş
img
Şahan Gökbakar'dan çok konuşulacak Galatasaray açıklaması
img
Öztrak: Zamların babası Erdoğan
img
Usluer: 'Bir kereden bir şey olmaz ülkesi Türkiye'
img
İnce: Ya partinin bayrağına ya memleketin evladına
img
Kılıçdaroğlu: Suriyeli kardeşlerimizi davul zurna ile ülkelerine yolcu edeceğiz