AKUT, “Her Adım Bir Hayat” projesiyle İstanbul Maratonu’nda

AKUT, “Her Adım Bir Hayat” projesiyle İstanbul Maratonu’nda
YAŞAMA- | A+   12.10.2022 16.44
Qavun

AKUT Başkanı Mehmet Murat Boz: “9 koşuda AKUT’un 1 yıllık operasyon giderleri karşılandı ve yüzlerce canlının hayatı kurtarıldı. Bu maraton, tamamen gönüllerinin varlığıyla çeyrek asırdır ayakta duran ve neredeyse tek geliri bağışlar olan derneğimiz AKUT için gerçekten önemli bir bağış kaynağıdır. AKUT Başkanı olarak, gelecekte daha fazla canlı hayatının kurtarılmasına destek olmak isteyen herkesi, maratonda AKUT adına koşmaya bizzat davet ediyorum.”

BM ve AB’nin arama kurtarma yapılanması içinde en önemli ekiplerinden birisi haline gelen, ülkemizin ilk arama kurtarma sivil toplum örgütü AKUT Arama Kurtarma Derneği, 6 Kasım 2022 Pazar günü gerçekleştirilecek “NKolay 44. İstanbul Maratonu”nda, “Her Adım Bir Hayat” projesinde koşacak gönüllülerini arıyor. AKUT, gelecekte daha fazla canlı hayatının kurtarılmasına destek olmak isteyen herkesi, dünyada kıtalararası koşulan tek maratonda AKUT adına koşmaya davet ediyor.

50 adet hayat kurtarma operasyonunun gideri hedefleniyor

Tamamen gönüllülerin varlığı ve bağışlarla faaliyet gösteren AKUT tarafından yapılan açıklamada, bu maratonda, 50 adet arama-kurtarma operasyonunun gerçekleştirilebilmesi için kaynak yaratılmasının hedeflendiği belirtildi. Son kayıt tarihi 17 Ekim 2022 tarihi olan maraton, ülkemizde en önemli yardımseverlik koşusu olma özelliğini taşıyor.

AKUT’la “Her Adım Bir Hayat”

AKUT’a katkı sağlamak isteyen gönüllülerin, öncelikle NKolay 44. İstanbul Maratonu’na kaydolmaları gerekiyor. Ardından bağış kampanyası başlatmak ve çevrelerini de harekete geçirmek için, “Adım Adım” platformuna üye olacaklar. Adım Adım ailesine katılmak için ise, “İyilik Peşinde Koş Platformu”nda profil açıp, sonrasında AKUT’un “Her Adım Bir Hayat” projesini seçerek, 24 Ekim-21 Kasım 2022 tarihleri arasında AKUT bağış kampanyasına destek sağlamaları mümkün.

AKUT Başkanı Mehmet Murat Boz: “9 koşuda AKUT’un 1 yıllık operasyon giderleri karşılandı ve yüzlerce canlının hayatı kurtarıldı…”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AKUT’un yeni başkanı Mehmet Murat Boz, 2013’ten bu yana projeleri eşliğinde 9 adet İstanbul Maratonu’na katıldıklarını belirterek şunları söyledi: “Bu 9 yılda 1812 bağış toplayan gönüllü koşucu sayısına ulaştık. Bu 9 koşuda toplanan bağış miktarı ise, 1.569.018 TL’ye ulaştı. Ve bu bağışların etkisiyle, 348 arama-kurtarma operasyonu gerçekleştirdik. AKUT olarak özellikle son yıllarda, yılda ortalama 350 arama-kurtarma operasyonu gerçekleştirdiğimiz düşünülürse; 9 yılda maratondan elde edilen bağış gelir miktarımız 1 yılda gerçekleştirdiğimiz operasyon maliyetlerine denk geliyor. AKUT olarak her operasyonda en az 1 canlı hayatının kurtarılmasını hedefliyoruz. Açıkçası bu bilgileri paylaşma nedenim, bu maratonun, tamamen gönüllerinin varlığıyla çeyrek asırdır ayakta duran ve neredeyse tek geliri bağışlar olan derneğimiz AKUT için ne kadar önemli olduğunun altını çizmektir. AKUT Başkanı olarak, gelecekte daha fazla canlı hayatının kurtarılmasına destek olmak isteyen herkesi, maratonda AKUT adına koşmaya bizzat davet ediyorum.”

Hibya Haber Ajansı

Son Güncelleme: 12.10.2022 16:44
Akut  Her adım  Bir hayat  İstanbul  Maratonu   
Qavun

YORUMLAR

'); $('#myModal').modal('show'); }, beforeSend: function () { status.empty(); }, complete: function (xhr) { status.empty(); if (xhr.responseText === "1") { modalbaslik.html(' Tamamlandı!!'); status.html("Yorumunuz Başarıyla Alınmıştır.En Kısa Sürede Editörlerimiz Tarafından İncelenerek Onaylanacaktır."); yorcek(); } else { modalbaslik.html(' Hata!!'); status.html(xhr.responseText); } } }); });

booked.net

 

--------------------------------------------------------

MAKALELER

Türk Kara Ordusu Ne Zaman Kuruldu - Hüseyin Nihal Atsız

---------------------------------------------------------

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İBB AKOM ve AKUT Vakfı'nın afet eğitimleri
Ürtiker hakkında bilinmeyenler
AKUT VAKFI ve İBB İstanbulluyu depreme hazırlıyor
Kadına yönelik şiddet ruh sağlığını yaralıyor
Birleşmiş Milletler GEA Arama Kurtarma Ekibini Onayladı
Akut’tan, '100.yılı'nda Zafer Yürüyüşü'
Sıcaklarda Susuz Kalmak Böbrekleri Yoruyor!
Deprem fobisinde yakınlarını kaybetme korkusu tetikleniyor

Son Dakika / En Yeniler

img
Milletvekili Tutdere: 'Besni-Kızılın karayolunu ve Çanakçı Köprüsü'nü bir zamanlar önce kullanın'
img
Babacan: ‘Enerjide rekabeti artırın, fiyatların düştüğünü göreceksiniz’
img
Balıkesir'den zeytin üreticilerine destek
img
İYİ Partili Erdal Gümüş, son yolculuğuna uğurlandı
img
ABD: TÜFE, başka bir 75 bps Fed faiz artışını destekleyecektir
img
Merkez bankaları ve borçlanma araçları piyasaları
img
Zeytin Aba Güreşi müsabakaları sona erdi
img
Karamollaoğlu: “Türkiye'nin ihtiyacı yeni bir iktidardır”
img
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan mevkidaşı Tokayev ile ortak basın toplantısı düzenledi
img
Çevre dostu okul enerjisini güneşten, suyunu yağmurdan alıyor

Trend Haberler

img
Acil İzmir mobil uygulamasına yeni özellik eklendi
30 Ekim’deki büyük depremin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği Acil İzmir mobil uygulaması eklenen yeni özellikleriyle kapsamını genişletti. Uygulamayı kullananlar artık yangın ... Devamı
img
Resmi Gazete başlıkları 11 Ekim 2022
img
Koronavirüs salgınında haftalık vaka sayısı 11 Ekim 2022
img
CHP’li Öztrak: “İşsiz sayısındaki dalgalanma izaha muhtaç”
img
Rusya-Ukrayna krizi ticaretin yörüngesini değiştirdi
img
Turizm temsilcileri Şişli’de buluştu
img
Babacan: 'Şehirler arası ulaşım için destek vermeyi gururla müjdeliyor Cumhurbaşkanı...'
img
İBB'den Ümraniye'deki silahlı saldırı hakkında açıklama
img
Sonbaharda Cildinizi Rahatlatacak 8 Öneri
img
Ya Topçu Ya da Popçu Olacaktım! Ebru Gündeş’in Bir Şarkımı Okumasını Çok İsterim!